Πολιτική

Υπόθεση Ασημακοπούλου: Στο μικροσκόπιο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα η φερόμενη διαρροή

Υπόθεση Ασημακοπούλου: Στο μικροσκόπιο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα η φερόμενη διαρροή

Πηγή Φωτογραφίας: [367115] ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ "Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΜΨΗ" (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Διεξάγεται έρευνα σχετικά με την αποστολή email σε απόδημους Έλληνες του εξωτερικού από την ευρωβουλευτή της Ν.Δ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου

H Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ανακοίνωσε τη διεξαγωγή έρευνας σχετικά με την αποστολή email σε απόδημους Έλληνες του εξωτερικού από την ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Αρχής «προς απάντηση ερωτημάτων που έχουν τεθεί από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για τη φερόμενη αποστολή ανεπιθύμητης ηλεκτρονικής επικοινωνίας από ευρωβουλευτή σε απόδημους Έλληνες ενόψει των Ευρωεκλογών, η Αρχή ανακοινώνει ότι, κατόπιν και της υποβολής μεγάλου αριθμού σχετικών καταγγελιών, κίνησε άμεσα διαδικασία εξέτασης του θέματος».

Υπενθυμίζεται ότι το ζήτημα έλαβε διαστάσεις στα μέσα κοινωνική δικτύωσης, όπου δεκάδες Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό σχολίασαν πως συμπεριλήφθηκαν, χωρίς να έχουν δώσει οι ίδιοι τα στοιχεία τους, στην ενημερωτική λίστα με email της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου.

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ έφεραν το ζήτημα στη Βουλή, ζητώντας μεταξύ άλλων να διευκρινιστεί ο τρόπος που κατέληξαν τα στοιχεία που καταχώρησαν οι ψηφοφόροι εξωτερικού στην πλατφόρμα του υπουργείου Εσωτερικών στο πολιτικό γραφείο της ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.

Αντίστοιχα οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, Κώστας Παπαδάκης και Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος, του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Κώστας Αρβανίτης και ο ανεξάρτητος Στέλιος Κούλογλου κατέθεσαν ερωτήσεις στην Κομισιόν για το ίδιο θέμα.

Ασημακοπούλου στο MEGA: Μου στέλνουν κάρτες, μου στέλνουν λίστες

Απάντηση με… γενικότητες έδωσε τις προηγούμενες μέρες η καταγγελλόμενη ευρωβουλευτής της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου μιλώντας στο MEGA.

Η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου τόνισε πως τα στοιχεία των αποδεκτών του newsletter είχαν φτάσει στο γραφείο της με νόμιμο τρόπο.

Εξηγώντας το πώς έφτασαν στα χέρια της τα στοιχεία, η ευρωβουλευτής της ΝΔ υποστήριξε ότι… γυρίζει όλη την Ευρώπη και πολίτες τις στέλνουν τις κάρτες τους ή τις δίνουν λίστες από συλλόγους. Έτσι, με αυτόν τον τρόπο, κατέληξε να έχει στα χέρια της τα email.

«Γυρίζω όλη την Ευρώπη, μου στέλνουν τις κάρτες τους, μου στέλνουν λίστες επειδή επισκέφτηκα τον σύλλογό τους και είπαν ότι θα ήθελαν τα μέλη τους να επικοινωνήσω. Από τον κανονισμό έχεις την υποχρέωση όταν έρχεται η λίστα στα χέρια σου νόμιμα να στέλνεις ένα πρώτο email που λέει αν θέλουν να επικοινωνώ μαζί τους να πατήσουν ένα μεγάλο κουμπί που γράφει «Εγγραφή». Όλοι αυτοί που πήραν τα mail έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν, εάν δεν εγγραφούν δεν θα τα ξαναενοχλήσω ποτέ», υπογράμμισε.

Ωστόσο, σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα το Μέγαρο Μαξίμου και κεντρικά η Νέα Δημοκρατία δεν έχει τοποθετηθεί επί του ζητήματος, πέραν της… «επίθεσης» που είδε ο γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Θεοδωρόπουλος.

Πίσω από τα δεκάδες επώνυμα ερωτήματα και καταγγελίες είδε «επίθεση» που πλήττει την εμπιστοσύνη στους θεσμούς, ωστόσο δεν εισέφερε με κάποια πληροφορία για το που βρέθηκαν τα στοιχεία των παραληπτών.

«Η Νέα Δημοκρατία κι η Άννα Μισέλ δέχεται (sic) μια άδικη επίθεση. Προκειμένου να χτυπηθεί η επιστολική ψήφος ορισμένοι είναι διατεθειμένοι να εφεύρουν ιστορίες που πλήττουν τη δημοκρατία και την εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς», ανέφερε χαρακτηριστικά στο X (πρώην Twitter).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments