Πολιτισμός

Barbenheimer: Η φρενίτιδα τροφοδοτεί τον τζόγο στα Όσκαρ

Barbenheimer: Η φρενίτιδα τροφοδοτεί τον τζόγο στα Όσκαρ

Πηγή Φωτογραφίας: instagram.com

Τι αποδόσεις δίνουν οι δύο ταινίες και σε ποιες πολιτείες επιτρέπονται

Μετά από μια καλοκαιρινή αναμέτρηση στα ταμεία, η μάχη του «Barbenheimer» μεταφέρεται στους διαδικτυακούς ιστότοπους τζόγου στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το Νιου Τζέρσεϊ, η Μασαχουσέτη και πέντε άλλες πολιτείες επιτρέπουν το ποντάρισμα στα Βραβεία Όσκαρ αυτής της Κυριακής, όπου η «Barbie» και ο «Oppenheimer» θα διαγωνιστούν για την καλύτερη ταινία και άλλες διακρίσεις .

Οι παίκτες μπορούν να ποντάρουν τα χρήματά τους σε κορυφαία βραβεία, όπως καλύτερης ταινίας, καλύτερου ή καλύτερης ηθοποιού ή να ρισκάρουν σε κατηγορίες χαμηλότερου προφίλ, όπως ο καλύτερος ήχος ή τα κινούμενα σχέδια μικρού μήκους.

Η δημοτικότητα των ταινιών Barbie και  Oppenheimer  πιθανότατα θα μεταφραστεί σε ρεκόρ ποσών για τα Όσκαρ, δήλωσε στο Reuters ,ο Bill Speros, ανώτερος αναλυτής στοιχημάτων στο Bookies.com, έναν ιστότοπο που ανήκει στον όμιλο Gambling.com.

Φέτος «είναι η πρώτη ευκαιρία για τους ανθρώπους να στοιχηματίσουν σε δύο ταινίες, και αστέρια από αυτές τις ταινίες, που είχαν πραγματική μαζική απήχηση», είπε ο Speros. «Είναι δύο ταινίες που έχουμε δει όλοι».

Αυξημένη όρεξη

Ο τζόγος βρίσκεται σε άνοδο στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 2018, όταν το Ανώτατο Δικαστήριο άνοιξε τον δρόμο για τα αθλητικά στοιχήματα να επεκταθούν σε εθνικό επίπεδο. Οι κρατικοί αξιωματούχοι το έχουν υιοθετήσει ως έναν τρόπο για να ενισχύσουν τα φορολογικά έσοδα και να αποτρέψουν τους ανθρώπους από τα παράνομα στοιχήματα, παρά τους κινδύνους οικονομικών ζημιών για τους παίκτες.

Αν και τα ακριβή στοιχεία δεν αποκαλύπτονται, το Super Bowl του περασμένου μήνα αναμενόταν να αντλήσει στοιχήματα 23 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με έρευνα που κυκλοφόρησε από την Αμερικανική Ένωση Παιγνίων.

Το στοίχημα στα Όσκαρ είναι ένα μικρό κλάσμα αυτού, αλλά δίνει στα γραφεία στοιχημάτων την ευκαιρία να προσελκύσουν παίκτες που δεν ενδιαφέρονται για αθλητικά γεγονότα.

Τα στοιχήματα μπορούν να γίνουν σε καζίνο, αλλά τα περισσότερα γίνονται διαδικτυακά μέσω εφαρμογών όπως το DraftKings, το  BetMGM  και το ESPN BET.

Ο Johnny Avello, διευθυντής αγώνων και αθλητικών επιχειρήσεων στο DraftKings, είπε ότι η εταιρεία βλέπει μεγαλύτερη συμμετοχή από γυναίκες γύρω από τα Όσκαρ.

«Λένε ότι «δεν θέλω να στοιχηματίσω στο ποδόσφαιρο, αλλά τώρα μιλάς για Όσκαρ και τώρα είσαι στο πεδίο μου», υπογράμμισε. «Πιστεύω ότι αυτός είναι ο λόγος που βλέπουμε μεγαλύτερη αφοσίωση αυτή την εποχή του χρόνου».

Εκτός από το Νιου Τζέρσεϊ και τη Μασαχουσέτη, τα στοιχήματα για Όσκαρ επιτρέπονται στο Μίσιγκαν, την Ιντιάνα, την Αριζόνα, το Κάνσας και τη Λουιζιάνα. Στην Καλιφόρνια, την πατρίδα των βραβείων Όσκαρ, δεν επιτρέπονται.

Οι αποδόσεις

Ενώ η «Barbie» κέρδισε τη μάχη του box office με 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε παγκόσμιες πωλήσεις εισιτηρίων, το «Oppenheimer» είναι ο ξεκάθαρος ηγέτης για το τρόπαιο καλύτερης ταινίας. Η ταινία για τον αγώνα για την κατασκευή της ατομικής βόμβας έχει κερδίσει τα κορυφαία βραβεία στις Χρυσές Σφαίρες, στα Βραβεία του Σωματείου Ηθοποιών και σε άλλους διαγωνισμούς.

Μια εβδομάδα πριν από τα Όσκαρ, θα χρειαζόταν ένα στοίχημα 50 $ στο “Oppenheimer” για να κερδίσετε 51 $ για ένα κέρδος $1, σύμφωνα με το DraftKings. Οι πιθανότητες για τη «Barbie» ήταν 35 προς 1.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments