Τεχνολογία

Meta: Αδυναμία σύνδεσης σε Facebook και Instagram αναφέρουν χρήστες

Meta: Αδυναμία σύνδεσης σε Facebook και Instagram αναφέρουν χρήστες

Πηγή Φωτογραφίας: freepik.com//Pile of 3D Facebook Logos

Αδιευκρίνιστο πρόβλημα εμφανίστηκε λίγο μετά τις 17.00 ώρα Ελλάδας την Τρίτη

Αδυναμία σύνδεσης στο Facebook και το Instagram, αλλά και του Threads, αναφέρουν το απόγευμα της Τρίτης χρήστες των συγκεκριμένων μέσων κοινωνικής δικτύωσης από όλο τον κόσμο.

Το πρόβλημα εμφανίστηκε λίγο μετά τις 17.00 ώρα Ελλάδας, σύμφωνα με την υπηρεσία DownDetector που παρακολουθεί τη λειτουργία των μεγάλων διαδικτυακών πλατφορμών.

Πάνω από 500.000 χρήστες ανέφεραν διακοπές λειτουργίας στο Facebook, σύμφωνα με το DownDetector. Περίπου 77.000 χρήστες Instagram και 12.000 χρήστες του Messenger, δηλαδή της υπηρεσίας ανταλλαγής μηνυμάτων της Meta, ανέφεραν επίσης διακοπές λειτουργίας.

To γεγονός ότι το πρόβλημα εκδηλώθηκε ταυτόχρονα σε Facebook και Instagram υποδηλώνει ότι πρόκειται για κεντρική δυσλειτουργία των υποδομών της Meta Platforms, στην οποία ανήκουν οι δύο υπηρεσίες.

Μέχρι στιγμής η Meta δεν έχει διευκρινίσει τη φύση του προβλήματος, ούτε έχει ενημερώσει για το πότε θα αποκατασταθεί η λειτουργία των υπηρεσιών της. 

«Γνωρίζουμε ότι οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν προβλήματα πρόσβασης στις υπηρεσίες μας. Εργαζόμαστε σε αυτό τώρα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Meta, Άντι Στόουν, με σχετική ανάρτηση στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης X.

Η διακοπή της υπηρεσίας ακολουθεί μια μεγάλη διακοπή λειτουργίας το 2021, όταν το Facebook, το Instagram και το WhatsApp ήταν εκτός λειτουργίας για περισσότερες από έξι ώρες. Εκείνη την εποχή, το Facebook, τώρα Meta, είπε ότι η διακοπή προκλήθηκε από «αλλαγές διαμόρφωσης στους δρομολογητές κορμού».

Τα hashtags #instagramdown και #facebookoutage έγιναν από τις κορυφαίες τάσεις στην πλατφόρμα X. Οι μετοχές της Meta υποχώρησαν περισσότερο από 1%.

Επιπλέον, όπως μεταδίδει το CNBC, η Meta αντιμετωπίζει «μεγάλες διακοπές» στο Meta Admin Center, τη σύνδεση στο Facebook, το WhatsApp Business API και το Marketing API, σύμφωνα με έναν ιστότοπο της εταιρείας που παρακολουθεί την κατάσταση των επιχειρηματικών προϊόντων της.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments