Lifestyle

Ησαΐας Ματιάμπα: «Κάθε μέρα λέω στον γιο μου πώς πρέπει να σέβεται και να αγαπά τον διπλάνο του»

Ησαΐας Ματιάμπα: «Κάθε μέρα λέω στον γιο μου πώς πρέπει να σέβεται και να αγαπά τον διπλάνο του»

Πηγή Φωτογραφίας: FACEBOOK/ISAIAS MATIABA

«Πλέον η κοινωνία αλλάζει γι αυτό ακούμε τόσες πολλές καταγγελίες»

Ανήμερα της πανελλήνιας ημέρας κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού, ο Ησαΐας Ματιάμπα μίλησε στην εκπομπή Πρωινό Σουσού για τον τρόπο με τον οποίο προσπαθεί να μεγαλώσει τον γιο του, Ηρακλή, αφού ο ίδιος, σε νεαρή ηλικία, υπήρξε ένα τέτοιο θύμα.

View this post on Instagram

A post shared by I S A I A S M A T I A B A (@isaiasmatiaba)

«Πλέον η κοινωνία αλλάζει γι αυτό ακούμε τόσες πολλές καταγγελίες. Δεν είναι ότι πριν δεν υπήρχε, απλά η κοινωνία παλιά ήταν πιο κλειστή, δεν ήθελε να μάθει ο γείτονας τι συμβαίνει μέσα στο σπίτι ή στο σχολείο, οπότε δεν μιλούσαν. Γενικότερα σε πολλά θέματα τα στόματα ανοίγουν πιο εύκολα και καλά κάνουν, γιατί έτσι πρέπει να γίνεται», είπε αρχικά ο Ησαΐας Ματιάμπα.

«Η πρώτη βασική αρχή για εμένα είναι η αγάπη. Εμείς ως γονείς έχουμε το χρέος στα παιδιά μας να τα ποτίζουμε από την πρώτη μέρα, με αγάπη, αν αυτό δεν το καταφέρουμε, το έχουμε χάσει. Μην περιμένουμε μετά από το παιδί να μιλήσει ή να του πούμε γιατί πείραξε άλλο παιδί. Όταν λείπεις από το παιδί σου, το παιδί θα είναι σε άλλη φάση», συνέχισε.

«Εγώ δεν έχω βιώσει σχεδόν τίποτα. Το θέμα είναι από εδώ και πέρα τι κάνουμε για να βελτιώσουμε την κατάσταση. Και πώς μπορούμε εμείς ως ενήλικες να βοηθήσουμε. Η εμπειρία που μπορώ να μοιραστώ είναι το τι λέω στον Ηρακλή κάθε μέρα, για το πώς πρέπει να σέβεται τον διπλανό του, πώς να αγαπάει τον διπλανό του, με τη διαφορετικότητά του, με το τι ξεχωρίζει. Και ότι αυτό που το κάνει διαφορετικό και ξεχωρίζει δεν το μισούμε, δεν το πειράζουμε και δεν το ενοχλούμε. Αυτό είναι το χρέος μου, δεν είναι χρέος μου να πω τι έπαθα εγώ στα 10 μου», τόνισε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments