Nέα της αγοράς

Χρυσός: Υψηλό ρεκόρ με ώθηση από τα στοιχήματα για μείωση των επιτοκίων από τη Fed

Χρυσός: Υψηλό ρεκόρ με ώθηση από τα στοιχήματα για μείωση των επιτοκίων από τη Fed

Πηγή Φωτογραφίας: freepik.com//Coins, and gold bars scattered on a table

O χρυσός έφτασε στο ρεκόρ των 2.141,59 δολαρίων - Για διατήρηση της ανοδικής τροχιάς κάνουν λόγο αναλυτές

Σε υψηλό ρεκόρ καταγράφει σήμερα ο χρυσός, συνεχίζοντας να κινείται πάνω από τα 2.100 δολάρια ανά ουγγιά, με όχημα τα αυξανόμενα στοιχήματα των αγορών για μείωση των επιτοκίων από τη Fed τον Ιούνιο και διατηρώντας τη δύναμή του ως ασφαλές καταφύγιο εν μέσω αβεβαιότητας εξαιτίας των γεωπολιτικών συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 0,6% στα 2.127,99 δολάρια ανά ουγγιά στις 14:09 ώρα Ελλάδος, έχοντας φτάσει νωρίτερα στο ρεκόρ των 2.141,59 δολαρίων.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ ενισχύθηκαν 0,5% στα 2.135,80 δολάρια.

Bitcoin: Νέο υψηλό για το δημοφιλές crypto

«Δεν θα εκπλαγούμε αν ο χρυσός επιστρέψει μερικά από αυτά τα κέρδη καθώς η Fed συζητά για επικείμενες μειώσεις, αλλά μόλις οι μειώσεις επιτοκίων φαίνονται σίγουρες, αναμένουμε ότι ο χρυσός θα διαπραγματευτεί σημαντικά υψηλότερα», δήλωσε ο Nitesh Shah, από τον τομέα εμπορευμάτων στη WisdomTree.

«Οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι που συνδέονται με την Ερυθρά Θάλασσα και ένα έτος με πυκνό εκλογικό ημερολόγιο σε παγκόσμιο επίπεδο πιθανότατα θα δει συνεχή ισχύ στη λιανική ζήτηση χρυσού», πρόσθεσε.

Επί του παρόντος, παρόλο που η ομιλία του προέδρου της Fed Τζερόμ Πάουελ στο Κογκρέσο την Τετάρτη και την Πέμπτη θα δώσει περισσότερα στοιχεία γύρω από τις προθέσεις της ομοσπονδιακής τράπεζας, οι έμποροι βλέπουν μια πιθανότητα 68% ότι η Fed θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια μέχρι τον Ιούνιο, σύμφωνα με το εργαλείο CME FedWatch.

Ο χρυσός, που χρησιμοποιείται συχνά ως ασφαλές καταφύγιο σε σε περιόδους πολιτικής και οικονομικής αβεβαιότητας, έχει σκαρφαλώσει πάνω από 300 δολάρια από την έναρξη του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς.

Η σποτ πλατίνα υποχώρησε 1,8% στα 881,01 δολάρια ανά ουγγιά και το παλλάδιο υποχώρησε 2,2% στα 938,81 δολάρια. Το σποτ ασήμι σημείωσε άνοδο 0,4% στα 23,99 δολάρια ανά ουγγιά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments