Focus

Ένοχη για ανθρωποκτονία από αμέλεια η υπεύθυνη υπάλληλος για τα όπλα της ταινίας «Rust»

Ένοχη για ανθρωποκτονία από αμέλεια η υπεύθυνη υπάλληλος για τα όπλα της ταινίας «Rust»

Πηγή Φωτογραφίας: .gq.com/ Alec Baldwin Says He Would Win “Hands Down” If He Ran for President

Ο Αλεκ Μπάλντουιν αντιμετωπίζει επίσης την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, με τη δίκη του να είναι προγραμματισμένη τον Ιούλιο.

Ενοχη για ανθρωποκτονία από αμέλεια κρίθηκε η υπεύθυνη υπάλληλος για τα όπλα στην ταινία «Rust» Χάνα Γκουτιέρες Ριντ: το δικαστήριο της Σάντα Φε έκρινε πως έβαλε αληθινές σφαίρες στο όπλο με το οποίο ο Αλεκ Μπάλντουιν τραυμάτισε θανάσιμα στα γυρίσματα του φιλμ τη διευθύντρια φωτογραφίας, Χαλίνα Χάτσινς, πριν από δυόμισι χρόνια στην πολιτεία του Νέου Μεξικού.

Οι ένορκοι ανακοίνωσαν την ετυμηγορία τους μετά από τρεις ώρες διαβουλεύσεων και μετά από δύο εβδομάδες καταθέσεων σχετικά με τα κενά ασφαλείας στα γυρίσματα της ταινίας. Η Χάνα Γκουτιέρες Ριντ είναι αντιμέτωπη με ποινή φυλάκισης μέχρι και 18 μηνών. Μετά την ανακοίνωση της ποινής της, οι εισαγγελείς ζήτησαν να τεθεί υπό κράτηση με τους δικηγόρους της να απαντούν πως θα ασκήσουν έφεση.

Ο Αλεκ Μπάλντουιν αντιμετωπίζει επίσης την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, με τη δίκη του να είναι προγραμματισμένη τον Ιούλιο. Προ ημερών βίντεο που προβλήθηκε στη δίκη έδειξε τον ηθοποιό να κουνά και να παίζει με το όπλο του, φωνάζοντας να το ξαναγεμίσουν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Rust», ενώ ο ίδιος είχε δηλώσει επανειλημμένα πως πίστευε πως ήταν άσφαιρο.

Το δυστύχημα είχε σημειωθεί τον Οκτώβριο του 2021 σε ένα ράντσο, κοντά στη Σαντα Φε, όπου γυριζόταν το νεο-γουέστερν «Rust» με πρωταγωνιστή τον 65χρονο σήμερα Μπάλντουιν. Το όπλο που κρατούσε ο ηθοποιός εκπυρσοκρότησε με τον ίδιο να υποστηρίζει πως πίστευε ότι το όπλο ήταν άσφαιρο. Η Χάτσινς, 42 ετών, βρήκε τραγικό θάνατο, ενώ ο σκηνοθέτης του φιλμ, Τζόελ Σόουζα, τραυματίστηκε.

Ο Άλεκ Μπάλντουιν ξανά αντιμέτωπος με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας

Ο Άλεκ Μπάλντουιν αντιμετωπίζει και πάλι την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας για το θάνατο της Χαλίνα Χάτσινς στα γυρίσματα της ταινίας Rust. Τον περασμένο Απρίλιο αποσύρθηκαν οι κατηγορίες εις βάρος του ηθοποιού Άλεκ Μπάλντουιν, αλλά σήμερα γίνεται γνωστό ότι είναι ξανά αντιμέτωπος με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας.

Οι ειδικοί εισαγγελείς Kari Morrissey και Jason Lewis είχαν αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση τους: «Έπειτα από εκτεταμένη έρευνα τους τελευταίους μήνες, ήρθαν στο φως πρόσθετα στοιχεία που πιστεύουμε ότι αποδεικνύουν την ποινική ευθύνη του κ. Μπάλντουιν για τον θάνατο της Χαλίνα Χάτσινς και τον πυροβολισμό του Τζόελ Σόουζα.

Πιστεύουμε ότι η ενδεδειγμένη πορεία δράσης είναι να επιτρέψουμε σε μια επιτροπή πολιτών του Νέου Μεξικού να αποφασίσει από εδώ και πέρα εάν ο κ. Μπάλντουιν θα πρέπει να κρατηθεί για ποινική δίκη».

Το χρονικό της υπόθεσης

Πριν από περίπου δύο χρόνια το Χόλιγουντ πάγωσε με την τραγωδία που συνέβη στα γυρίσματα της ταινίας «Rust». Ο Άλεκ Μπάλντουιν είναι ο πρωταγωνιστής του γουέστερν και συμπαραγωγός της ταινίας. Η αιματηρή τραγωδία συνέβη κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, όταν με το όπλο που χρησιμοποιούνταν για τα γυρίσματα τραυμάτισε και σκότωσε την 42χρονη διευθύντρια φωτογραφίας και τραυμάτισε τον σκηνοθέτη, ο οποίος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Παρόλο που ο καιρός κυλάει, το τραγικό περιστατικό συνεχίζει να απασχολεί την κοινή γνώμη αλλά και το δικαστήριο, καθώς τα ερωτήματα για τις συνθήκες που συνέβη δεν έχουν ακόμα διαλευκανθεί.

Αναμένεται να ανακοινωθούν περαιτέρω πληροφορίες για την εκ νέου δίωξη.

*Με πληροφορίες από ΒΒC

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments