Διεθνή

Guardian: Αμερικανικό λιμάνι στη Γάζα – Εντολή Μπάιντεν για ανθρωπιστικό διάδρομο από την Κύπρο

Guardian: Αμερικανικό λιμάνι στη Γάζα – Εντολή Μπάιντεν για ανθρωπιστικό διάδρομο από την Κύπρο
Αναμένονται οι ανακοινώσεις από τον πρόεδρο των ΗΠΑ κατά την ομιλία του προς τον αμερικανικό λαό στο πλαίσιο του State of the Union

Την κατασκευή προσωρινού λιμανιού στην ακτογραμμή της Γάζας θα ξεκινήσουν οι αμερικανικές δυνάμεις προκειμένου να δημιουργήσουν ένα θαλάσσιο διαδρομο μεταφοράς μεγάλης κλίμακας ανθρωπιστικής βοήθειας.

Σύμφωνα με τον Guardian, την ανακοίνωση θα κάνει ο ίδιος ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στην ομιλία του προς τον αμερικανικό λαό στο πλαίσιο του State of the Union.

«Δεν περιμένουμε τους Ισραηλινούς. Αυτή είναι μια στιγμή για την αμερικανική ηγεσία», δήλωσε ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος, αποκαλύπτοντας την ένταση στις διπλωματικές σχέσεις των δύο χωρών αναφορικά με την «παρεμπόδιση του Ισραήλ στις οδικές παραδόσεις ανθρωπιστικής βοήθειας».

«Το λιμάνι θα κατασκευαστεί από Αμερικανούς στρατιωτικούς μηχανικούς που θα επιχειρούν από πλοία στα ανοικτά των ακτών της Γάζας, οι οποίοι δεν θα χρειαστεί να βγουν στην ξηρά», δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι. Η ανθρωπιστική βοήθεια θα φτάσει από το λιμάνι της Λάρνακας στην Κύπρο, το οποίο θα γίνει ο κύριος κόμβος αρωγής.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments