Πολιτική

Mητσοτάκης στο ΕΛΚ: Κανείς δεν θα μας εκφοβίσει – καμία αλλαγή συνόρων δεν θα γίνει ανεκτή

Mητσοτάκης στο ΕΛΚ: Κανείς δεν θα μας εκφοβίσει – καμία αλλαγή συνόρων δεν θα γίνει ανεκτή

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot,Σαφές και αυστηρό μήνυμα του Πρωθυπουργού προς το Κρεμλίνο κατά την oμιλία του στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Βουκουρέστι, ένα 24ωρο μετά το νέο ρωσικό χτύπημα στην Οδησσό, κοντά στην περιοχή όπου βρισκόταν η ελληνική αποστολή

Σαφές και αυστηρό μήνυμα του Πρωθυπουργού προς το Κρεμλίνο κατά την oμιλία του στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Βουκουρέστι, ένα 24ωρο μετά το νέο ρωσικό χτύπημα στην Οδησσό, κοντά στην περιοχή όπου βρισκόταν η ελληνική αποστολή

 Μία ημέρα μετά την επεισοδιακή επίσκεψή του στην Οδησσό, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συμμετέχει στις εργασίες του συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Βουκουρέστι. Στην ομιλία του από το βήμα του συνεδρίου του ΕΛΚ και με αφορμή τη νέα βαλλιστική επίθεση των Ρώσων στην Οδησσό, μερικές δεκάδες μέτρα μακριά από το σημείο όπου βρισκόταν η ελληνική επιστολή, ο Πρωθυπουργός ήταν σαφής: «Κανείς δεν θα μας εκφοβίσει, θα παίξουμε τον ρόλο μας. Νομίζω ότι όλοι έχουμε ένα μήνυμα για το Κρεμλίνο: δεν θα φοβηθούμε, θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία και τους γενναίους πολίτες της για όσο χρειαστεί. Και παραμένουμε ενωμένοι σε αυτό το ζήτημα», σημείωσε, για να επαναλάβει την πάγια θέση της Αθήνας και της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής ότι καμία αλλαγή συνόρων δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή.

«Καμία παραβίαση του διεθνούς δικαίου και προσπάθεια αλλαγής συνόρων διά της βίας δεν θα γίνουν αποδεκτές από την πολιτική μας οικογένεια», διεμήνυσε ο Πρωθυπουργός, περιγράφοντας το ρωσικό χτύπημα κατά την επίσκεψη του στην Ουκρανία.

«Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι τίποτα δεν θα γίνει στην Ευρώπη χωρίς την ενεργό συμμετοχή του ΕΛΚ, γι’ αυτό είναι σημαντικό το κόμμα μας να είναι η κυρίαρχη δύναμη στην Ευρώπη», τόνισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Πρέπει να είμαστε πολύ περήφανοι για όσα πετύχαμε τα τελευταία 5 χρόνια.

Δεν ήταν δεδομένο, παλέψαμε πολύ», επεσήμανε και έδωσε προσωπικά συγχαρητήρια στην πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λαιεν, για τη συμβολή της σε εποχές εξαιρετικά δύσκολες, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Στην αναφορά του στο Ταμείο Ανάκαμψης, ο Πρωθυπουργός επέμεινε ότι τα κεφάλαια του Ταμείου χρησιμοποιούνται με τον καλύτερο τρόπο, για τον ψηφιακό μετασχηματισμό, για την πράσινη μετάβαση και για την κοινωνική συνοχή. Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η Ελλάδα ήταν η θετική έκπληξη της Ευρωζώνης, με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης χωρίς να διαταραχθούν οι δημοσιονομικές ισορροπίες, αναγνωρίζοντας παράλληλα ότι «δεν θα μπορούσαμε να το καταφέρουμε αυτό χωρίς τη σημαντική ευρωπαϊκή υποστήριξη». 

Νωρίτερα, στη δική της παρέμβαση, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν απέδωσε εύσημα στον έλληνα πρωθυπουργό και τον πολωνό ομόλογό του, Ντόναλντ Τουσκ «Είμαστε περήφανοι για τον Ντόναλντ Τουσκ, για την επαναφορά του κράτους δικαίου στην Πολωνία», τόνισε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είπε πως «επανέφερε την Ελλάδα στον δρόμο της επιτυχίας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments