Πολιτική

Σήμερα η ομιλία Μητσοτάκη στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα

Σήμερα η ομιλία Μητσοτάκη στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό  Κόμμα

Πηγή Φωτογραφίας: [367099] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΛΚ MANFRED WEBER (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Το μεταναστευτικό στην κορυφή των προτεραιοτήτων της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς.

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετάσχει στις εργασίες του διήμερου συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στο Βουκουρέστι.

Σήμερα, στις 19:30, ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Ρουμανίας Klaus Iohannis, στο Μέγαρο Cotroceni.

Την Πέμπτη, στις 9:00, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό της Ρουμανίας Marcel Ciolacu στην έδρα της ρουμανικής κυβέρνησης.

Στις 12:00 ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα μιλήσει στο συνέδριο του ΕΛΚ.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα το μεσημέρι αναμένεται η ομιλία του πρωθυπουργού στην ολομέλεια του συνεδρίου, προτού κλείσουν τις εργασίες ο Πρόεδρος της Ρουμανίας Κλάους Γιοχάνις (έχει εμφανιστεί ανάμεσα στους διεκδικητές της θέσης του γ.γ του ΝΑΤΟ) και η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα (επιθυμεί παράταση στη θητεία της).

Η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαδραματίζουν βαρύνοντα ρόλο στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Η…γαλάζια παράταξη επικράτησε στις περυσινές εκλογές αυξάνοντας τα ποσοστά της σε σχέση με τις κάλπες του 2019 και πλέον έχει αναδειχθεί σε ένα από τα σημαντικότερα κεντροδεξιά κόμματα στη Γηραιά Ήπειρο. “Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκαταλέγεται στους επιφανέστερους ηγέτες στις τάξεις του ΕΛΚ, κάτι που αντικατοπτρίζεται στο γεγονός ότι η ομιλία του στο συνέδριο είναι η τελευταία προγραμματισμένη τοποθέτηση ηγέτη πριν λάβουν τον λόγο για να δρομολογήσουν το κλείσιμο των εργασιών ο πρόεδρος της οικοδέσποινας Ρουμανίας και η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου”, σημειώνουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Η ευρωπαϊκή Κεντροδεξιά μπαίνει σε τροχιά ευρωκάλπης κηρύσσοντας τη «μάχη» εναντίον των λαϊκιστικών και εξτρεμιστικών δυνάμεων, με έμφαση στα ζητήματα ασφάλειας, άμυνας και οικονομίας αλλά και με ακόμα μεγαλύτερη προσοχή και «σκληρή» γραμμή σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του Μεταναστευτικού. Στο μανιφέστο του ΕΛΚ, υπό τον τίτλο «Η Ευρώπη μας – ένα ασφαλές σπίτι», το κεφάλαιο του Μεταναστευτικού είναι, ίσως, το πιο εκτενές.

Το ΕΛΚ εγκαλεί την Αριστερά για απροθυμία στην προσπάθεια μείωσης της παράνομης μετανάστευσης καθώς και την ακροδεξιά για άρνηση να εμπλακεί εποικοδομητικά και προτάσσει τις προτεραιότητες της Κεντροδεξιάς: «να διασφαλίσουμε ισχυρότερα εξωτερικά σύνορα» με πιο αποτελεσματικά και πιο αυστηρά μέτρα ελέγχου των αφίξεων για να αποφασίζουν τα ευρωπαϊκά κράτη μέλη και όχι λαθρέμποροι «ποιος θα μπαίνει στην Ευρώπη».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments