Πολιτική

Στα «άκρα» η κόντρα Εκκλησίας – Πολιτείας για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών – Τι είπε ο Γκιουλέκας

Στα «άκρα» η κόντρα Εκκλησίας – Πολιτείας για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών – Τι είπε ο Γκιουλέκας

Πηγή Φωτογραφίας: ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΙΚΗ ΨΗΦΟ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Η Εκκλησία είναι ένας χώρος που μπορεί να πάει οποιοσδήποτε πιστεύει, λέει ο Κώστας Γκιουλέκας - Η εκκλησία με τα ακραία περιστατικά επιμένει να παρεμβαίνει, επισημαίνει η Θεοδώρα Τζάκρη

Δεν βλέπει ακραίο λόγο στην Εκκλησία ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με τη ΝΔ Κώστας Γκιουλέκας αλλά ήπιους τόνους, όπως είπε μιλώντας στο MEGA με αφορμή τη στάση της Εκκλησίας απέναντι στα ομόφυλα ζευγάρια. Αντίθετα η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος και βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Θεοδώρα Τζάκρη επισήμανε πως «η εκκλησία με τα ακραία περιστατικά επιμένει να παρεμβαίνει στην εύρυθμη λειτουργία μίας αστικής δημοκρατίας».

«Συνολικά η Εκκλησία κράτησε εκτός από κάποιες εξαιρέσεις, ήπιους τόνους. Οι εξαιρέσεις θεωρώ ότι καλό είναι να αποφεύγονται. Η Εκκλησία είναι ένας χώρος που μπορεί να πάει οποιοσδήποτε πιστεύει, θέλει και νιώθει την ανάγκη», είπε ο Κώστας Γκιουλέκας.

«Γιατί αυτά που έχει δώσει η εκκλησία στο κράτος είναι τεράστια θέματα»

Ακολούθως ο βουλευτής της ΝΔ πρόσθεσε ότι δεν θα πρέπει να συμβαίνουν ακρότητες.

«Ο καθένας είναι ελεύθερος με την συνείδηση του να κάνει κάτι και οι βουλευτές είναι ελεύθεροι να αποφασίζουν με την συνείδησή τους τι θα ψηφίσουν. Και με τις ταυτότητες, και τον αφορισμό του Τρίτση είχαμε τέτοια περιστατικά με την Εκκλησία», υπογράμμισε.

Τοποθετούμενος για τον διαχωρισμό κράτους και εκκλησίας, θέμα που επανέφερε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στην επικαιρότητα, ο Κώστας Γκιουλέκας τόνισε ότι «αν θέλουν κάποιοι να μιλήσουν για τον διαχωρισμό κράτους – εκκλησίας, η εκκλησία έχει δείξει πως αν θέλουμε να προχωρήσουμε, να το κάνουμε. Το κράτος και η πολιτεία πρέπει να σκεφτεί τι θα δώσει στην εκκλησία ως αντάλλαγμα, για αυτά που έδωσε η εκκλησία στο κράτος. Γιατί αυτά που έχει δώσει η εκκλησία στο κράτος είναι τεράστια θέματα που αν ανοίξουν δεν τελειώνουν ούτε σε 10 χρόνια. Η εκκλησιαστική περιουσία μετά την καταστροφή του 1922 μοιράστηκε για να αποκαταστήσει τους πρόσφυγες -και έτσι έπρεπε να γίνει- από τις ρημαγμένες πατρίδες μας. Δεν είναι θέματα να τα συζητάμε ελαφρά την καρδία», υποστήριξε ο βουλευτής ΝΔ Α’ Θεσσαλονίκης.

Τζάκρη: Η εκκλησία αντιδρούσε και την εποχή που θεσπίστηκε ο πολιτικός γάμος

Από την πλευρά της η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος και βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Θεοδώρα Τζάκρη υποστήριξε στο MEGA ότι «το ζήτημα των σχέσεων κράτους – εκκλησίας θα απασχολεί περισσότερο την πολιτεία από εδώ και πέρα, καθώς η εκκλησία με τα ακραία περιστατικά επιμένει να παρεμβαίνει στην εύρυθμη λειτουργία μίας αστικής δημοκρατίας».

Σύμφωνα με την ίδια, «η εκκλησία αντιδρούσε και την εποχή που θεσπίστηκε ο πολιτικός γάμος ωστόσο τότε όλα αυτά τα θέματα επιλύθηκαν από την κοινωνική εξέλιξη. Ο καθένας να ασχολείται με τα του οίκου του».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments