Lifestyle

Καινούργιου: Με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας πέταξε σπόντα στην Δανάη Μπάρκα [vid]

Καινούργιου: Με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας πέταξε σπόντα στην Δανάη Μπάρκα [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: FACEBOOK/Katerina Kainourgiou Official

Καινούργιου: «Όταν οι γυναίκες είμαστε ενωμένες μπορούμε να.....»

Τα δικά τους μηνύματα για την Ημέρα της Γυναίκας έστειλαν από τις εκπομπές τους οι Ελληνίδες παρουσιάστριες.

Η 8η Μαρτίου έχει θεσπιστεί από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, και γιορτάζεται κάθε χρόνο ως ημέρα μνήμης για τους αγώνες του γυναικείου κινήματος, αλλά ταυτόχρονα και αφιερωμένη στην ανάδειξη των προβλημάτων καθώς και των δικαιωμάτων των γυναικών παγκοσμίως.δ

Κατερίνα Καινούργιου

«Το μήνυμα που θέλω να περάσω είναι πως όταν είμαστε ενωμένες μπορούμε να κάνουμε τα πάντα. Γυναικεία αλληλεγγύη σημαίνει συμπαραστέκομαι στην άλλη γυναίκα, μιλάω ωραία στην άλλη γυναίκα και ταυτόχρονα την υποστηρίζω όχι μόνο στα λόγια αλλά και στις πράξεις» είπε.

Αναστασία Γιάμαλη

Η μαχητική δημοσιογράφος Αναστασία Γιάμαλη μας θύμισε ότι στην πράξη οι γυναίκες όχι μόνο δεν γιορτάζουν αλλά απέχουμε πολύ από το να είναι γιορτή η μέρα.

«Ξημερώνει η 8η Μάρτη. Το αστυνομικό δελτίο επιβεβαιώνει καθημερινά πως έχουμε πολύ δρόμο μέχρι η 8η Μάρτη να μετατραπεί σε γιορτή.

Ήταν και παραμένει η μέρα διεκδίκησης ισότητας στο σπίτι, στους χώρους δουλειάς, στη δημόσια σφαίρα. Εκεί που οι άντρες είναι δυναμικοί κι οι γυναίκες γλωσσούδες, εκεί που ο αποδεκτός σωματότυπος καθορίζεται από ετεροκανονικούς άνδρες, εκεί που οι γυναίκες στολίζουν μια εικόνα αλλά δεν την καθορίζουν.

Για εμάς είναι ημέρα διεκδίκησης και αξιολόγησης των βημάτων που έχουν γίνει, που μοιάζουν άτολμα σε σχέση με τις χώρες που θέλουμε να μοιάσουμε.

Η ισότητα δεν είναι ούτε βίτσιο ούτε καπρίτσιο, είναι όρος ευημερίας των κοινωνιών.

Στη γειτονιά μας για τις γυναίκες στη Γάζα είναι μια ακόμα ημέρα αγώνα επιβίωσης εν μέσω γενοκτονίας. 1 εκατομμύριο γυναίκες και κορίτσια δεν έχουν καν ψωμί. Σχεδόν 9000 χιλιάδες σκοτώθηκαν σε 5 μήνες, ακρωτηριάζονται χωρίς αναισθησία, βλέπουν τα παιδιά τους νεκρά.

Ας μην σωπάσουμε τώρα. Την έχουμε πληρώσει πάρα πολύ ακριβά»

Ελεονώρα Μελέτη

«Με μεγάλη απογοήτευση σκέφτομαι, στην πράξη κατά πόσο τιμάμε τις γυναίκες, και οι άντρες και οι γυναίκες; Με αυτά τα ερωτήματα απασχολώ το φτωχό μου μυαλουδάκι. Καλό είναι να θυμόμαστε τις παγκόσμιες ημέρες καλό είναι όμως να τιμάμε τις γυναίκες επειδή θέλουμε και το αξίζουν» είπε.

View this post on Instagram

A post shared by elenitsolaki (@elenitsolaki)

Ελένη Τσολάκη

Ένα ωραίο μήνυμα είναι ότι με αγάπη και αλληλεγγύη μπορούμε να κατακτήσουμε και άλλα. Έχουμε ένα χρέος για τις επόμενες γυναίκες να βρουν μια ελεύθερη κοινωνία» είπε μεταξύ άλλων η παρουσιάστρια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments