Πολιτική

Κασσελάκης: Είναι υποχρέωση της Πολιτείας η θεσμική αναγνώριση του όρου “γυναικοκτονία”

Κασσελάκης: Είναι υποχρέωση της Πολιτείας η θεσμική αναγνώριση του όρου “γυναικοκτονία”

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου),«Δεν αρκεί να πενθούμε και να καταδικάζουμε. Είναι υποχρέωση της Πολιτείας η θεσμική αναγνώριση του όρου "γυναικοκτονία"» τονίζει ο Στέφανος Κασσελάκης σε μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

To μήνυμα του Στέφανου Κασσελάκη για την Ημέρα της Γυναίκας

«Δεν αρκεί να πενθούμε και να καταδικάζουμε. Είναι υποχρέωση της Πολιτείας η θεσμική αναγνώριση του όρου “γυναικοκτονία”» τονίζει ο Στέφανος Κασσελάκης σε μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

«Έχουμε χρέος απέναντι σε όσες έσπασαν τη σιωπή τους και τάχθηκαν στην πρώτη γραμμή του κινήματος του metoo, χρέος σε όσες καθημερινά δίνουν τη μάχη απέναντι στην πατριαρχία και τον σεξισμό στους χώρους εργασίας τους, στους δρόμους, στο ίδιο τους το σπίτι, χρέος στις γενιές που αγωνίστηκαν αλλά και σε αυτές που έρχονται, να παραδώσουμε έναν διαφορετικό κόσμο», αναφέρει σε ανάρτησή του στα social media ο Στέφανος Κασσελάκης.

Σήμερα δεν είναι μια ημέρα γιορτής, όσο ζούμε σε μια κοινωνία που η βαναυσότητα της έμφυλης βίας είναι παρούσα και οι ανισότητες κυριαρχούν.

Όσο ο αριθμός βγαίνει μικρότερος στο μέτρημα και η πολιτεία δεν αναλαμβάνει ουσιαστικές πρωτοβουλίες. Δεν αρκεί να πενθούμε και να καταδικάζουμε. Είναι υποχρέωση της Πολιτείας η θεσμική αναγνώριση του όρου «γυναικοκτονία» και οι δράσεις της για ορατότητα, κοινωνική πρόνοια και ουσιαστική αλληλεγγύη.

Έχουμε χρέος απέναντι σε όσες έσπασαν τη σιωπή τους και τάχθηκαν στην πρώτη γραμμή του κινήματος του metoo, χρέος σε όσες καθημερινά δίνουν τη μάχη απέναντι στην πατριαρχία και τον σεξισμό στους χώρους εργασίας τους, στους δρόμους, στο ίδιο τους το σπίτι, χρέος στις γενιές που αγωνίστηκαν αλλά και σε αυτές που έρχονται, να παραδώσουμε έναν διαφορετικό κόσμο.

Έναν κόσμο όπου κάθε θηλυκότητα θα αισθάνεται ασφάλεια.

Έναν κόσμο συμπερίληψης και ισότητας.

Έναν δίκαιο κόσμο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments