Ελλάδα

12χρονη Κολωνός: Οργή για την πρόταση απαλλαγής του Μίχου – Βάπτισαν συναίνεση τον παιδοβιασμό

12χρονη Κολωνός: Οργή για την πρόταση απαλλαγής του Μίχου – Βάπτισαν συναίνεση τον παιδοβιασμό

Πηγή Φωτογραφίας: [366331] ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΜΑΣΤΡΟΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΒΙΑΣΜΟΥ ΤΗΣ 12ΧΡΟΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΛΩΝΟ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Έντονες αντιδράσεις μετά την πρόταση της εισαγγελέως που ζήτησε να κηρυχθεί αθώος ο Μίχος για τον παιδοβιασμό, λέγοντας ότι είχε «ερωτική σχέση» με τη 12χρονη

Κατακραυγή έχει προκαλέσει η εισαγγελική πρόταση για τον Ηλία Μίχο, βασικό κατηγορούμενο στην υπόθεση βιασμού και μαστροπείας με θύμα το 12χρονο κορίτσι στον Κολωνό, καθώς προτείνει την απαλλαγή του απ’ την κατηγορία του βιασμού. Πρόκειται για μία μαύρη σελίδα στην ελληνική Δικαιοσύνη, με την εισαγγελική λειτουργό Μαρία-Ελένη Νικολού να αναφέρει ότι το 12χρονο παιδί ξεκίνησε «μόνο του να εκδίδεται».

Το μεσημέρι της Τετάρτης η εισαγγελική λειτουργός στην εισήγησή της στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ζήτησε την αθώωση λόγω αμφιβολιών του βασικού κατηγορούμενου Ηλία Μίχου για σεξουαλική κακοποίηση, για μαστροπεία σε οίκους ανοχής, για μαστροπεία μέσω εξαναγκασμού και με αποκόμιση πορνικών εσόδων και για την εμπορία ανθρώπων.

Παράλληλα, ζήτησε την πλήρη ενοχή για τη μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό ενώ ως προς τον δεύτερο βασικό κατηγορούμενο γνωστό ως «Μιχάλης» ζητήθηκε να κριθεί ένοχος για διακεκριμένη μαστροπεία προσώπου νεότερου 15 ετών με σκοπό κέρδους και για διακεκριμένη πορνογραφία ανηλίκου κάτω των 12 ετών.

Η πρότασης της εισαγγελέως για τον Ηλία Μίχο πυροδότησε έντονες οργισμένες αντιδράσεις στην κοινωνία, με την οργή να ξεχύνεται χτες το βράδυ στους δρόμους των Σεπολίων, όπου πραγματοποιήθηκε δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη γειτονιά του θύματος, με διαδηλωτές να φωνάζουν συνθήματα όπως «Πρώτα μας λέτε σπάστε τη σιωπή και μετά ξεπλένετε τον κάθε βιαστή», «Σε μια κοινωνία γεμάτη από φτωχές, οι εισαγγελείς ξεπλένουν μαφιόζους βιαστές».

Το κάλεσμα της Λαϊκής Συνέλευσης Κολωνού, Σεπολίων, Ακαδημίας Πλάτωνα ανέφερε:

«Σήμερα όλη η κοινωνία παρακολουθεί οργισμένη την εισαγγελέα Μαρία-Ελένη Νικολού να ξεπλένει με την πρόταση της τον παιδοβιαστή και μαστρωπό Ηλία Μίχο και τους υπόλοιπους παιδοβιαστές ενώ την ίδια στιγμή κατηγορεί τη μητέρα της 12χρονης ότι εξέδιδε το παιδί της. Το σύστημα δουλεύει συντεταγμένα και το αποδεικνύει ακόμα μία φορά. […] Όχι μόνο δεν ερεύνησε τον οίκο ανοχής που η 12χρονη κατήγγειλε ότι την εξέδιδε ο Μίχος αλλά κάθε φορά αποθάρρυνε τη μητέρα της 12χρονης και όλα τα συγγενικά πρόσωπα να προβούν σε όποια καταγγελία ήθελαν να προβούν. […] Η πρόταση της Εισαγγελέως δεν αθωώνει απλά τον Μίχο και ξεπλένει τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους παιδοβιαστές αλλά καταδικάζει σε ισόβια απομόνωση και αδιέξοδο τη 12χρονη επιζώσα και κάθε άλλο θύμα, παιδί ή γυναίκα, επειδή τόλμησε και έσπασε τον κύκλο της σιωπής».

Η πρόταση της εισαγγελέως

Η Μαρία-Ελένη Νικολού την απαλλαγή του Ηλία Μίχου για τα αδικήματα του βιασμού και της μαστροπείας, προτείνοντας να κηρυχθεί ένοχος ο 55χρονος για σειρά άλλων αδικημάτων που σχετίζονται με τη σεξουαλική κακοποίηση και τη σεξουαλική έκδοση της ανήλικης.

Ειδικότερα, η εισαγγελέας πρότεινε να απαλλαγεί ο βασικός κατηγορούμενος από τις κατηγορίες για: βιασμό, μαστροπεία σε οίκους ανοχής και μαστροπεία μέσω εξαναγκασμού με αποκόμιση πορνικών εσόδων.

Αντίθετα, ζητήθηκε η καταδίκη του για: διακεκριμένη κατάχρηση ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε 14 έτη από πρόσωπο που είχε την εμπιστοσύνη της ανήλικης, οπλοκατοχή (είχε δύο όπλα), κατοχή πορνογραφικού υλικού με ανήλικο χωρίς να έχει συμπληρώσει τα 12 έτη, αλλά χωρίς εξαναγκασμό και κερδοσκοπία και διευκόλυνση της ανήλικης να εκδίδεται.

Την ίδια στιγμή η εισαγγελέας πρότεινε να κριθεί ένοχη η μητέρα της ανήλικης για διακεκριμένη περίπτωση πορνογραφίας, καθώς φέρεται να έχει διανείμει υλικό της ανήλικης σε συγκατηγορούμενούς της, αλλά και για διακεκριμένη περίπτωση μαστροπείας, με την επιβαρυντική περίσταση ότι η ίδια είναι πρόσωπο που είχε την επιμέλεια και τη φροντίδα της ανήλικης.

Κατά τις πληροφορίες, η εισαγγελέας επισήμανε πως το αδίκημα της μαστροπείας φέρει τη μορφή εξώθησης και διευκόλυνσης μέσω αφόρητων πιέσεων, συναισθηματικού εκβιασμού και προτροπών προς την ανήλικη κόρη της να εκδίδεται για να της φέρνει λεφτά, αλλά και μέσω πληροφοριακών συστημάτων με τη μορφή αφόρητων πιέσεων και προτροπών να παράγει η ανήλικη βίντεο και φωτογραφίες ώστε να της φέρνει χρήματα.

Επιπλέον, η εισαγγελέας ζήτησε να κριθεί ένοχη η μητέρα της ανήλικης για εκβίαση σε βαθμό πλημμελήματος σε βάρος της πρώην συζύγου του Ηλία Μίχου.

Δικηγόρος μητέρας 12χρονης: Απαράδεκτη η πρόταση της εισαγγελέως

«Η κ. εισαγγελέας όχι μόνο μας αιφνιδίασε, αλλά είναι μια πρόταση απαράδεκτη» είπε ο δικηγόρος της μητέρας της 12χρονης, Απόστολος Λύτρας.

«Ανέφερε ότι δέχεται πράγματι αυτά που είπε η 12χρονη και ξαφνικά αφού τα δέχεται έχουμε απαλλαγή λόγω αμφιβολιών για τον πρώτο κατηγορούμενο για τον βιασμό. Άρα πώς τα δέχεται όταν η ίδια η ανήλικη είπε ότι τη βίαζε και μάλιστα με περιγραφή που έκανε;».

Όπως επισήμανε ο κ. Λύτρας μιλώντας στο Mega, «η εισαγγελέας ζήτησε την τιμωρία του πρώτου κατηγορούμενου για τη μαστροπεία αλλά όχι με οικονομικό αντάλλαγμα, αλλά με διευκόλυνση. Η 12χρονη είχε αναφέρει ότι ο πρώτος κατηγορούμενος την πήγαινε και σε οίκους ανοχής, που και αυτό η κ. εισαγγελέας ουσιαστικά το έβγαλε από το κάδρο για τον πρώτο των κατηγορουμένων και ουσιαστικά επιρρίπτει το θέμα της μαστροπείας στη μητέρα».

Ο κ. Λύτρας πρόσθεσε: «Θα σας αποκαλύψω ότι εξετάστηκε ψυχολόγος καθηγήτρια του πανεπιστημίου, η παιδοψυχίατρος που παρακολουθεί την ανήλικη εδώ και 2 χρόνια και ένας άλλος ψυχίατρος. Όλοι οι ειδικοί είπαν ότι το παιδί λέει την αλήθεια σε σχέση με τον πρώτο κατηγορούμενο και ότι λέει την αλήθεια για τη μητέρα της. Το έχουν ξεψαχνίσει το παιδί οι ειδικοί. Και έρχεται τώρα μια εισαγγελική πρόταση χωρίς να έχει καμία αναφορά… Δεν το έχω ξαναδεί αυτό».

«Αυτή η πρόταση δεν πρόκειται να σταθεί στο δικαστήριο» κατέληξε ο κ. Λύτρας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments