Πολιτική

Πώς ήρθε η αποπομπή των “τριών” – Οι κινήσεις του Μεγάρου Μαξίμου

Πώς ήρθε η αποπομπή των “τριών” – Οι κινήσεις του Μεγάρου Μαξίμου

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΤΗΣ ΝΔ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ (2η ΗΜΕΡΑ) (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Ο πρωθυπουργός είχε εκφράσει εγκαίρως τη δυσαρέσκειά του.

Όταν είδαν το φως της δημοσιότητας οι καταγγελίες για τα μαζικά mails από την ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, παράλληλα με τις έρευνες της αρχής προστασίας προσωπικών δεδομένων και του υπουργείου εσωτερικών, το Μέγαρο Μαξίμου με εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη προχώρησε σε δική του έρευνα.

Η αποκάλυψη μαζικού ενημερωτικού email που έστειλε η ευρωβουλευτής της ΝΔ Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου σε Έλληνες του εξωτερικού προκάλεσε σύγχυση και προβληματισμό στην κυβέρνηση και τη ΝΔ και αμφισβητήθηκε η νομιμότητά του.

Η διπλή έρευνα τόσο από τη Δικαιοσύνη όσο και από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων με φόντο έναν μεγάλο όγκο καταγγελιών από απόδημους για διαρροή προσωπικών στοιχείων τους (των e-mail) καθώς και το πυρ ομαδόν της αντιπολίτευσης τόσο προς την Ασημακοπούλου όσο και στην υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως εγκλώβισαν σε ακόμα πιο δύσκολη θέση τους γαλάζιους.

«Υπάρχουν ερωτήματα, που πρέπει να απαντηθούν. Η υπόθεση πρέπει να διερευνηθεί, όχι μόνο από τη Δικαιοσύνη και από το υπουργείο Εσωτερικών», σημείωνε στην τηλεοπτική συνέντευξή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης την περασμένη Δευτέρα, με την αποστροφή ότι «κάνουμε και εμείς τη δική μας έρευνα». Οι πιο υποψιασμένοι «διάβασαν» από τότε τις εξελίξεις: εκτιμήθηκε τότε πως το Μαξίμου είχε μια καλή πρώτη εικόνα για όσα συνέβησαν.

Ωστόσο, σε πρόδηλη αντίθεση με άλλους που, όπως λένε κυβερνητικές πηγές, “κατάπιαν” ολόκληρα “παραυπουργεία” δίπλα στο Μέγαρο Μαξίμου, το “υπο-υπουργείο” Δικαιοσύνης του Μαξίμου, αναλαμβάνοντας μάλιστα πρωταγωνιστικό ρόλο δίπλα του, ο πρωθυπουργός επέδειξε ιδιαίτερο και συστηματικό ενδιαφέρον και θέλησε να παραμένει ενήμερος για τις εξελίξεις.

Τελικά, όπως προέκυψε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες την λίστα (επρόκειτο για emails κάποιων εκλογέων του 2023), τα οποία η κυρία Ασημακοπούλου απέκτησε από συνεργάτη του γενικού γραμματέα του υπουργείου εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη, μέσω του Νίκου Θεοδωρόπουλου.

Όπως αποδεικνύεται σε καμία περίπτωση η επίμαχη διαρροή δεν σχετίζεται επ’ ουδενί χρονικά με την πλατφόρμα εγγραφών για την επιστολική ψήφο, γιατί ο Σταυριανουδάκης είχε αυτή την αρμοδιότητα μέχρι τον Ιούνιο του 2023.

Υπό αυτές τις συνθήκες, ο πρωθυπουργός, ο οποίος, όπως λένε κυβερνητικές πηγές, λειτουργεί πάντα με βάση τις αξίες του, θέλησε να κλείσει το θέμα χωρίς εκπτώσεις, οπότε η κ. Ασημακοπούλου αποχώρησε από την κούρσα των ευρωεκλογών και ο κ. Σταυριανουδάκης παραιτήθηκε από τη θέση του Γενικού Γραμματέα, αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων.

Όπως επισημαίνουν, τέλος, κυβερνητικές πηγές, η εξέλιξη αυτή αδικεί την εν γένει παρουσία της Ασημακοπούλου στο Ευρωκοινοβούλιο και το έργο του Σταυριανουδάκη στο υπουργείο Εσωτερικών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments