Ελλάδα

Κολωνός: Λήγουν 7 Απριλίου τα 18μηνα προσωρινής κράτησης των κατηγορουμένων στη δίκη

Κολωνός: Λήγουν 7 Απριλίου τα 18μηνα προσωρινής κράτησης των κατηγορουμένων στη δίκη

Πηγή Φωτογραφίας: [366331] ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΜΑΣΤΡΟΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΒΙΑΣΜΟΥ ΤΗΣ 12ΧΡΟΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΛΩΝΟ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Στόχος του δικαστηρίου είναι να εκδοθεί η απόφαση πριν αρχίσουν να λήγουν τα δεκαοκτάμηνα προσωρινής κράτησης όσων είχαν κριθεί προφυλακιστέοι, μεταξύ αυτών και ο βασικός κατηγορούμενος

Στον απόηχο των αντιδράσεων της εισαγγελικής πρότασης για την υπόθεση στον Κολωνό, που ζητά την αθώωση του Ηλία Μίχου για τον βιασμό και τη μαστροπεία της 12χρονης αλλά την καταδίκη του για άλλα σοβαρά αδικήματα, ξεκίνησαν χθες οι αγορεύσεις των τριών δικηγόρων υποστήριξης της κατηγορίας.

Με την ολοκλήρωση των αγορεύσεών τους, η ακροαματική διαδικασία τελείωσε για χθες και στην επόμενη συνεδρίαση θα ξεκινήσουν τις αγορεύσεις τους οι συνήγοροι των 26 κατηγορουμένων. Στόχος του δικαστηρίου είναι να εκδοθεί η απόφαση πριν αρχίσουν να λήγουν τα δεκαοκτάμηνα προσωρινής κράτησης όσων είχαν κριθεί προφυλακιστέοι, μεταξύ αυτών και ο βασικός κατηγορούμενος, που θα πρέπει να αποφυλακιστεί στις 7 Απριλίου.

Με την έναρξη της χθεσινής ακροαματικής διαδικασίας, οι δικηγόροι που εκπροσωπούν τους κατηγορούμενους προχώρησαν σε μία δήλωση διαμαρτυρίας ενώπιον των δικαστών και της εισαγγελέως. Οι ίδιοι τόνισαν πως έχουν στοχοποιηθεί εδώ και δύο ημέρες, δηλαδή μετά την ολοκλήρωση της εισαγγελικής αγόρευσης, επειδή, όπως λένε, ασκούν τα καθήκοντα του υπερασπιστή και με τα όσα διατυπώνονται στον δημόσιο διάλογο από εξωθεσμικούς φορείς καταλύεται το κράτος δικαίου και καταρρίπτεται το τεκμήριο της αθωότητας.

Μάλιστα, από νωρίς είχε συγκεντρωθεί κόσμος έξω από το Εφετείο Αθηνών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την τροπή που πήρε η υπόθεση, ενώ την ίδια στιγμή ενοχλημένη εμφανίστηκε η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδας για τα δημοσιεύματα σχετικά με αυτό.

Σε ανακοίνωσή της, η ένωση αναφέρει μεταξύ άλλων πως «η καλόπιστη κριτική προς τη δικανική κρίση των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών είναι πάντοτε σεβαστή, πλην όμως δεν επιτρέπεται στον βωμό της ικανοποίησης της κοινής γνώμης και του λαϊκού αισθήματος να υπερβαίνει κάθε μέτρο σεβασμού και ευπρέπειας και να χρησιμοποιείται ως μοχλός πίεσης». Παράλληλα, εκφράζει την ανησυχία της «για τις τακτικές λεκτικής βαρβαρότητας σε βάρος των λειτουργών της Δικαιοσύνης, από όπου κι αν προέρχονται».

Στο μεταξύ, στην εισαγγελική πρόταση για αθώωση του Ηλία Μίχου από την κατηγορία του βιασμού αναφέρθηκε και η δικηγόρος της 12χρονης, Ασπασία Ταραχοπούλου: «Θεωρούμε πως με τα αποδεικτικά στοιχεία η πρόταση της εισαγγελέως δεν θα γίνει αποδεκτή και ο βασικός κατηγορούμενος θα δικαστεί για το έγκλημα του βιασμού. Ο βιασμός είναι ισόβια κάθειρξη, και αυτό προσπαθεί να αποφύγει ο κατηγορούμενος. Εμείς πιστεύουμε αυτά που έχει πει το παιδί και έχει περιγράψει το πώς έγινε ο βιασμός. Θέλουμε να δικαιωθεί αυτό το παιδί», είπε, σημειώνοντας πως η 12χρονη «επαναθυματοποιείται, ξαναβιάζεται αυτή τη φορά».

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του 55χρονου βασικού κατηγορούμενου για διακεκριμένη κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια, κατοχή πορνογραφικού υλικού με ανήλικο -αλλά χωρίς εξαναγκασμό και κερδοσκοπία- και για διευκόλυνση της ανήλικης να εκδίδεται καθώς και για οπλοκατοχή.

Αντίθετα, ζήτησε να κηρυχθεί αθώος λόγω αμφιβολιών για τον βιασμό του παιδιού, για μαστροπεία σε οίκους ανοχής και για μαστροπεία μέσω εξαναγκασμού με αποκόμιση πορνικών εσόδων. Η δίκη θα συνεχιστεί στις 26 Μαρτίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments