Διεθνή

Reuters: Η ΕΕ συμφωνεί σε πακέτο βοήθειας 7,4 δισ. ευρώ για την Αίγυπτο -Πώς θα κατανεμηθεί

Reuters: Η ΕΕ συμφωνεί σε πακέτο βοήθειας 7,4 δισ. ευρώ για την Αίγυπτο -Πώς θα κατανεμηθεί

Πηγή Φωτογραφίας: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟ ΚΑΪΡΟ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Σε πακέτο χρηματοδότησης ύψους 7,4 δισ. ευρώ για την Αίγυπτο συμφώνησε η ΕΕ, όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο Ευρωπαίο αξιωματούχο.

Σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται ανώτερο αξιωματούχο της ΕΕ, η Ένωση θα παράσχει στην Αίγυπτο χρηματοδότηση ύψους 7,4 δισεκατομμυρίων ευρώ από το 2024 έως το 2027 στο πλαίσιο συμφωνίας για διευρυμένη συνεργασία που θα ανακοινωθεί στο Κάιρο σήμερα.

Τα χρήματα θα περιλαμβάνουν 5 δισεκατομμύρια ευρώ μακροοικονομικής χρηματοδοτικής συνδρομής, 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ για επενδύσεις και 600 εκατομμύρια ευρώ σε επιχορηγήσεις, δήλωσε ο αξιωματούχος. Τα 600 εκατ. σχετίζονται με έργα κυρίως στον τομέα της μετανάστευσης και την τεχνική βοήθεια (π.χ ενίσχυση συνόρων, κέντρα υποδοχής, εκπαίδευση συνοριοφυλάκων)

Από τη μακροοικονομική χρηματοδοτική συνδρομή, 1 δισεκατομμύριο ευρώ έκτακτης χρηματοδότησης θα παρασχεθεί το 2024, δήλωσε ο αξιωματούχος.

Στο Κάιρο Μητσοτάκης, Φον ντερ Λάιεν και 4 ακόμα ηγέτες

Οι λεπτομέρειες της Στρατηγικής Συνεργασίας Ε.Ε.-Αιγύπτου στην οποία περιλαμβάνεται η συμφωνία των δύο πλευρών για το μεταναστευτικό αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα το απόγευμα.

Στην Αίγυπτο για την Συμφωνία θα είναι η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο πρωθυπουργός του Βελγίου Αλεξάντερ Ντε Κρο, ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης, ο καγκελάριος της Αυστρίας Καρλ Νεχάμερ και η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι.

Η συνάντηση των δύο πλευρών για διευρυμένες συνομιλίες θα γίνει στις 14:30 και οι δηλώσεις στον Τύπο στις 17:15.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments