Κόσμος

Χήρα Ναβάλνι: Ο Πούτιν είναι γκάνγκστερ

Χήρα Ναβάλνι: Ο Πούτιν είναι γκάνγκστερ

Πηγή Φωτογραφίας: Cnn.com

Η χήρα του Αλεξέι Ναβάλνι, Γιούλια Ναβάλναγια είπε ότι «δεν έχει κάποιο μήνυμα» για τον Βλαντίμιρ Πούτιν, τον οποίο αποκάλεσε «δολοφόνο» και «γκάνγκστερ».

Η χήρα του ηγέτη της αντιπολίτευσης στη Ρωσία και σφοδρού επικριτή του Κρεμλίνου, Αλεξέι Ναβάλνι,, ο οποίος πέθανε στις 16 Φεβρουαρίου σε ηλικία 47 ετών στη φυλακή, Γιούλια Ναβάλναγια αναφέρθηκε στο αποτέλεσμα των εκλογών της χώρας και τη νίκη του Βλαντιμίρ Πούτιν.  

Ο Β. Πούτιν ανανέωσε την προεδρική του θητεία για επιπλέον έξι χρόνια, «κλειδώνοντας» έτσι την πέμπτη θητεία του στο συγκεκριμένο αξίωμα κάτι που τον καθιστά τον μακροβιότερο ηγέτη της χώρας μετά από τον Στάλιν, συγκεντρώνοντας το 87,97% των ψήφων στις εκλογές.

«Να είστε γενναίοι, μια μέρα, πολύ σύντομα, θα νικήσουμε»

Η Γιούλια Ναβάλναγια που ζει αυτοεξόριστη στο Βερολίνο έφτασε στις πύλες της ρωσικής πρεσβείας στο Βερολίνο για να ψηφίσει στις ρωσικές προεδρικές εκλογές. Αφού άρχισε να περιμένει στην ουρά για να ψηφίσει στις 12 το μεσημέρι τοπική ώρα στη Γερμανία, έφτασε στο μπροστινό μέρος της ουράς γύρω στις 6 το απόγευμα.

Αποκάλυψε τι ψήφισε

Αφού ψήφισε στη ρωσική πρεσβεία στο Βερολίνο, η Γιούλια Ναβάλναγια δήλωσε ότι το μήνυμά της προς τον ρωσικό λαό ήταν: «Να είστε γενναίοι, μια μέρα, πολύ σύντομα, θα νικήσουμε».

Όταν ρωτήθηκε για τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, είπε ότι «δεν έχει κάποιο μήνυμα» για τον Ρώσο ηγέτη, τον οποίο αποκάλεσε «δολοφόνο» και «γκάνγκστερ» που οδήγησε τη χώρα της σε πόλεμο.

Ακόμα αποκάλυψε ότι έγραψε το όνομα του συζύγου της στο ψηφοδέλτιο. «Πιθανώς σας ενδιαφέρει τι έγραψα στο ψηφοδέλτιο, ποιον ψήφισα. Φυσικά, έγραψα το όνομα ‘Ναβάλνι’», είπε ακόμα μιλώντας έξω από τη ρωσική πρεσβεία στο Βερολίνο.

Αστυνομικοί περπατούν δίπλα στη Γιούλια Ναβάλναγια, τη χήρα του Αλεξέι Ναβάλνι, αφού έφυγε από τη ρωσική πρεσβεία στο Βερολίνο.

«Δεν είναι δυνατόν ένα μήνα πριν από τις εκλογές, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, να έχει σκοτωθεί ο κύριος αντίπαλος του Πούτιν, ο οποίος ήταν ήδη στη φυλακή», προσέθεσε.

Συμμετείχε στη διαμαρτυρία «Μεσημέρι κατά του Πούτιν»

Νωρίτερα η χήρα του Αλεξέι Ναβάλνι συμμετείχε στη διαμαρτυρία «Μεσημέρι κατά του Πούτιν», η οποία ενθάρρυνε τους ανθρώπους να βγουν την τελευταία ημέρα της ψηφοφορίας και να καταστρέψουν τα ψηφοδέλτιά τους.

Η Γιούλια Ναβάλναγια, χήρα του Αλεξέι Ναβάλνι, του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης στέκεται στην ουρά έξω από τη ρωσική πρεσβεία (Πηγή: REUTERS/Annegret Hilse)

«Μπορώ να δω ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι ήρθαν στη διαμαρτυρία μας ‘Μεσημέρι κατά του Πούτιν’, επειδή βρισκόμουν στην ουρά όλη την ώρα με ανθρώπους που με υποστήριζαν», δήλωσε.

«Φώναζαν συνεχώς ‘Ναβάλνι’ και με ευχαριστούσαν που ήρθα. Δεν θα έπρεπε να με ευχαριστούν. Σας ευχαριστώ όλους και όλες που ήρθατε – όλους όσους ήρθαν και στάθηκαν σε αυτή την ουρά», προσέθεσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments

Latest News

27.11.2025 | 03:38

Τραγωδία στον Δομοκό: Τον τσίμπησε μέλισσα, τράκαρε και πέθανε πριν προλάβει να πάρει αντισταμινικό!

27.11.2025 | 03:02

Βρετανία: Φόροι-φωτιά 40% στα online καζίνο – Μετοχές βουλιάζουν, ο κλάδος ουρλιάζει!

27.11.2025 | 02:33

Ελληνοτουρκικά: Διπλό τετ α τετ Γεραπετρίτη-Φιντάν – Η «χρυσή» ευκαιρία που μπορεί να ξεμπλοκάρει τα πάντα!

27.11.2025 | 02:07

Τίνα Τέρνερ: «Κανείς δεν με αγάπησε ποτέ – ούτε η μάνα μου, ούτε ο πατέρας μου, ούτε ο Άικ»

27.11.2025 | 01:38

Λογοτεχνία: Booker νικητές κατεβαίνουν Αθήνα – τι κρύβεται πίσω από το φεστιβάλ!

27.11.2025 | 01:23

Η σύζυγος του Σταλόνε «ανάβει φωτιές» για τα τρανς παιδιά στο Χόλιγουντ

27.11.2025 | 01:08

Κιάρα Φερράνι:Αντιμέτωπη με φυλάκιση για υπόθεση απάτης–Η πιο δύσκολη στιγμή της «βασίλισσας» των social media

27.11.2025 | 01:07

Boysober: Οι γυναίκες λένε «τέλος» στα ραντεβού και οι άντρες μένουν... άφωνοι!

26.11.2025 | 20:30

Προχώρησε! Ο Μαραντίνης σε αποκαλύψεις–φωτιά: «Επιτέλους είμαι καλά, δεν είμαι και καλόγηρος!»

26.11.2025 | 20:05

Μελέτης Ηλίας: Όποιος κάνει χρήση δεν το ελέγχει – Η προσωπική του εξομολόγηση για τα ναρκωτικά

26.11.2025 | 17:25

Ναταλία Γερμανού: Μου λένε συχνά ότι είμαι η ντροπή του πατέρα μου ή ότι χωρίς εκείνον δεν θα ήμουν πουθενά

26.11.2025 | 16:22

Δημήτρης Γκοτσόπουλος: Είχε τύχει δύο μέρες να κοιμηθώ σε παγκάκι, δεν ήθελα να μπω πάλι σε αυτή τη συνθήκη

26.11.2025 | 15:50

Ποιοι είναι οι νέοι ιδιοκτήτες της βίλας της Β. Αλεξιάδου στη Χαλκιδική αξίας 2.2 εκατ.

25.11.2025 | 20:26

Το παραδέχθηκε δημόσια ο Μπισμπίκης: Δεν είμαι καλό παράδειγμα [vid]

25.11.2025 | 16:11

Ο Δημήτρης Φιντιρίκος γυρίζει σελίδα μετά την Μελίνα Νικολαίδη: Αγκαλιά με νέα σύντροφο [pics]

25.11.2025 | 15:36

Συγκλονίζει η Ασλάνογλου: Έκανα 3 εξωσωματικές,είχα πολύ κακή εγκυμοσύνη, έπαθα αποκόλληση και θρομβοφιλία

26.11.2025 | 22:00

Συμφωνία Κύπρου – Λιβάνου για ΑΟΖ και ηλεκτρική διασύνδεση: Ιστορικό βήμα για σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο

26.11.2025 | 18:17

Η Ταϊβάν σε καθεστώς συναγερμού: $40 δισ. για όπλα εν μέσω κινεζικής απειλής και πίεσης από Τραμπ

26.11.2025 | 18:08

Ισραηλινή έφοδος στη Δυτική Όχθη: Μαζική επιχείρηση στην Τουμπάς με προειδοποιήσεις για νέο κύμα εκτοπισμών

26.11.2025 | 12:30

Ουκρανία: Σημεία – «καυτά» εκτός σχεδίου Γενεύης! Τι δεν συζητήθηκε

26.11.2025 | 05:07

ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΣΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΗΠΑ: 5 νέα Columbia-class – $2,28 δισ. για τα «τέρατα» των ωκεανών!

24.11.2025 | 21:03

Κόκκινο τηλέφωνο Τραμπ – Σι για Ιαπωνία και Ταϊβάν: Η ένταση κλιμακώνεται

24.11.2025 | 20:29

Η Τουρκία διεκδικεί ηγεμονία στη Λιβύη ανάμεσα σε Ρωσία και ΗΠΑ – Τρικέφαλη εξουσία στην Τρίπολη

24.11.2025 | 15:42

Ο Ερντογάν ξαναμπαίνει στο παιχνίδι: Τηλεφώνησε στον Πούτιν και ζητά ρόλο-κλειδί στην ειρήνη Ουκρανίας

ΙΣΠΑΝΙΑ ΣΕ ΚΡΙΣΗ: Χωρίς μετανάστες η οικονομία «σβήνει» – Με υπερβολή, η κοινωνία «εκρήγνυται»!

Ο Σάντσεθ «παίζει με φωτιά»: 2 εκατ. νέοι εργάτες σε 4 χρόνια έφεραν 3% ανάπτυξη – Αλλά ενοίκια +30%, βία και Vox 20% στις δημοσκοπήσεις

ΙΣΠΑΝΙΑ ΣΕ ΚΡΙΣΗ: Χωρίς μετανάστες η οικονομία «σβήνει» – Με υπερβολή, η κοινωνία «εκρήγνυται»!

ΣΟΚ ΣΤΗ ΓΑΖΑ: Το GHF του Τραμπ «κλείνει» – Ο ΟΗΕ το είχε ονομάσει «Παγίδα Θανάτου» με 2.600 νεκρούς!

Μετά από 6 μήνες και 187 εκατ. γεύματα, το αμερικανο-ισραηλινό «θαύμα» καταρρέει – Εκεχειρία Οκτωβρίου έβαλε «παύση», αλλά η κριτική για βία και «εθνοκάθαρση» το τελείωσε

ΣΟΚ ΣΤΗ ΓΑΖΑ: Το GHF του Τραμπ «κλείνει» – Ο ΟΗΕ το είχε ονομάσει «Παγίδα Θανάτου» με 2.600 νεκρούς!

ΚΕΪΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ: «Ο εθισμός ΔΕΝ είναι επιλογή – Είναι αρρώστια, όχι ντροπή!»

Πριγκίπισσα της Ουαλίας για Addiction Awareness Week: «Ακόμα και το 2025 το στίγμα σκοτώνει – Μιλήστε, ακούστε, σώστε ζωές»

ΚΕΪΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ: «Ο εθισμός ΔΕΝ είναι επιλογή – Είναι αρρώστια, όχι ντροπή!»

ΠΕΘΑΝΕ Ο «ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΡΕΓΚΕ»: Τζίμι Κλιφ – Η φωνή πίσω από «The Harder They Come» «έφυγε» από πνευμονία!

Η σύζυγος Λατίφα Τσέιμπερς ανακοινώνει: «Έφυγε μετά από επιληπτική κρίση και πνευμονία» – Από το 1944 στην Τζαμάικα μέχρι Grammy και Rock Hall of Fame, ο άντρας που έκανε τη ρέγκε παγκόσμιο φαινόμενο

ΠΕΘΑΝΕ Ο «ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΡΕΓΚΕ»: Τζίμι Κλιφ – Η φωνή πίσω από «The Harder They Come» «έφυγε» από πνευμονία!

ΒΟΜΒΑ ΣΤΗ ΒΕΝΕΤΙΑ: Γκρέτα Τούνμπεργκ «βάφει» πράσινο το Κανάλι – Απαγόρευση 48 ωρών και πρόστιμο 150€!

Extinction Rebellion: 36 ακτιβιστές «χρωμάτισαν» 10 ιταλικές πόλεις για COP30 – «Stop Ecocide» από Ριάλτο, με μη τοξική βαφή – Ζάια: «Έλλειψη σεβασμού στην εύθραυστη πόλη»

ΒΟΜΒΑ ΣΤΗ ΒΕΝΕΤΙΑ: Γκρέτα Τούνμπεργκ «βάφει» πράσινο το Κανάλι – Απαγόρευση 48 ωρών και πρόστιμο 150€!

Ολλανδία: Κλείνουν οι φυλακές γιατί δεν έχουν κρατούμενους!

Από 125 κρατούμενους/100.000 το 2006 → μόλις 54 σήμερα – Μείωση εγκλήματος 25% και υποτροπής 14% – Η χώρα που «νίκησε» το έγκλημα με επανένταξη αντί τιμωρίας

Ολλανδία: Κλείνουν οι φυλακές γιατί δεν έχουν κρατούμενους!

1 στα 3 παιδιά σε φτώχεια – Σε μια από τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου!

4,5 εκατομμύρια παιδιά κάτω από το όριο – Εργαζόμενοι γονείς με μισθό πάνω από τον μέσο όρο δεν τα βγάζουν πέρα – Το «two-child cap» και η λιτότητα 2010-2024 η «μαύρη τρύπα»

1 στα 3 παιδιά σε φτώχεια – Σε μια από τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου!

Φορτηγά μέσα στην Αγία Σοφία - Η απάντηση της Τουρκίας

Οι τουρκικές αρχές κάνουν λόγο για έργα αποκατάστασης στην Αγία Σοφία - Αντιδράσεις από τις φωτογραφίες μέσα στο ιστορικό μνημείο

Φορτηγά μέσα στην Αγία Σοφία – Η απάντηση της Τουρκίας