Διεθνή

Γερμανία: Ο πρόεδρος Σταϊνμάιερ δεν θα συγχαρεί τον Πούτιν για την επανεκλογή του

Γερμανία: Ο πρόεδρος Σταϊνμάιερ δεν θα συγχαρεί τον Πούτιν για την επανεκλογή του

Πηγή Φωτογραφίας: Cnn.com

«Δεν θα υπάρξει επιστολή προς τον Βλαντίμιρ Πούτιν» δήλωσε η εκπρόσωπος του προέδρου της Γερμανίας, η οποία χαρακτήρισε «λεγόμενες» τις προεδρικές εκλογές στη Ρωσία.

Ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Γερμανίας, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από EPA/Martin Schutt), δεν σκοπεύει να συγχαρεί τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν για την επανεκλογή του, έκανε γνωστό η εκπρόσωπός του, ενώ το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του αναφέρεται σε «ψευδοεκλογές», το αποτέλεσμα των οποίων δεν εκπλήσσει κανέναν.

«Σήμερα σκέφτομαι τους ανθρώπους στη Ρωσία που αγωνίζονται για την ελευθερία και τη δημοκρατία και ζουν σε συνεχή κίνδυνο υπό το καθεστώς του Πούτιν. Δεν ξεχνάμε αυτούς τους γενναίους ανθρώπους», ανέφερε ο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ μέσω Χ.

Η εκπρόσωπός του, Κέρστιν Γκάμελιν, δήλωσε στην εφημερίδα Tagesspiegel ότι «δεν θα υπάρξει επιστολή (σ.σ. συγχαρητηρίων) προς τον Βλαντίμιρ Πούτιν και μίλησε για «λεγόμενες προεδρικές εκλογές» στη Ρωσία.

Από το υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνεται μέσω X ότι «Οι ψευδοεκλογές στη Ρωσία δεν είναι ούτε ελεύθερες ούτε δίκαιες, το αποτέλεσμα δεν εκπλήσσει κανέναν. Ο Πούτιν κυβερνά αυταρχικά, βασίζεται στη λογοκρισία, την καταστολή και τη βία.

»Οι “εκλογές” στα κατεχόμενα εδάφη της Ουκρανίας είναι άκυρες και μια ακόμη παραβίαση του διεθνούς δικαίου».

Ατομικό ρεκόρ…

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν στη Ρωσία, σύμφωνα με τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα.

Σ’ αυτές τις εκλογές, ο ρώσος πρόεδρος κατέγραψε ατομικό ρεκόρ, συγκεντρώνοντας τη συντριπτική πλειοψηφία που ανέρχεται σε σχεδόν 88%, και επισφραγίζοντας την κυριαρχία του για έξι επιπλέον χρόνια, εν μέσω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments