Nέα της αγοράς

Unilever: Προχωρά σε split-off του βραχίονα παγωτών της – Θα επηρεαστούν 7.500 θέσεις εργασίας

Unilever: Προχωρά σε split-off του βραχίονα παγωτών της – Θα επηρεαστούν 7.500 θέσεις εργασίας

Πηγή Φωτογραφίας: Especialmente negócios de Nutrição e Sorvetes da companhia têm registrado desempenho aquém do esperado (Crédito: Adobe Stock)

"Οι προτεινόμενες αλλαγές αναμένεται να επηρεάσουν περίπου 7.500 θέσεις εργασίας, κυρίως γραφείου, σε παγκόσμια κλίμακα, με το συνολικό κόστος αναδιάρθρωσης να φτάνουν το 1,2% των πωλήσεων του ομίλου σε ορίζοντα τριών ετών", αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ο κολοσσός των καταναλωτικών αγαθών Unilever ανακοίνωσε την Τρίτη ότι αποκόπτει από το κυρίως εταιρικό σώμα του τον βραχίονα παγωτών του, που περιλαμβάνει τα brands Ben & Jerry’s και Magnum, στο πλαίσιο ενός σχεδίου αναδιάρθρωσης το οποίο θα επηρεάσει 7,500 θέσεις εργασίας.

“Οι προτεινόμενες αλλαγές αναμένεται να επηρεάσουν περίπου 7.500 θέσεις εργασίας, κυρίως γραφείου, σε παγκόσμια κλίμακα, με το συνολικό κόστος αναδιάρθρωσης να φτάνουν το 1,2% των πωλήσεων του ομίλου σε ορίζοντα τριών ετών”, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Το split-off μιας εταιρείας διαφέρει από το spin-off στο ό,τι δεν συνεπάγεται τη δημιουργία νέας εισηγμένης εταιρείας, με πρόσβαση στις κεφαλαιαγορές.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments