Πολιτική

Άδωνις: Ο ΣΥΡΙΖΑ εκμεταλλεύεται χυδαία τον ανθρώπινο πόνο [vid]

Άδωνις: Ο ΣΥΡΙΖΑ εκμεταλλεύεται χυδαία τον ανθρώπινο πόνο [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: ( ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)//Την πολιτικά χυδαία στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στα Τέμπη στηλίτευσε, σε τηλεοπτική συνέντευξή του στο One Channel, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος καταδίκασε επίσης το «αποικιοκρατικό» ύφος της Ευρωπαίας Εισαγγελέως.

Απαράδεκτη η Ευρωπαία Εισαγγελέας

Την πολιτικά χυδαία στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στα Τέμπη στηλίτευσε, σε τηλεοπτική συνέντευξή του στο One Channel, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος καταδίκασε επίσης το «αποικιοκρατικό» ύφος της Ευρωπαίας Εισαγγελέως.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για τη στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο υπουργός Υγείας απάντησε απερίφραστα πως «ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει μια χυδαία πολιτική εκμετάλλευση των Τεμπών. Ο ΣΥΡΙΖΑ ανέβασε πανό για τα Τέμπη, αλλά δεν ανέβασε ποτέ πανό για το τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε Μάτι. Άρα, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει μια επαίσχυντη εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου. Ποτέ δεν είπαμε στη ΝΔ ότι θα στείλουμε στη φυλακή τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς κατηγορήσαμε τον τότε πρωθυπουργό και τον τότε πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για τη σκηνοθεσία. που έκανε στο Μάτι. Όλοι οι γονείς που χάνουν τα παιδιά τους, πονάνε, στο Μάτι και στα Τέμπη. Αυτό που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια ακραία πολιτική εκμετάλλευση».

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στην Ευρωπαία Εισαγγελέα και την έως σήμερα στάση της σχετικά με την τραγωδία των Τεμπών, ο Ά. Γεωργιάδης τόνισε πως «η Ευρωπαία Εισαγγελέας εκπροσωπεί την ευρωπαϊκή Εισαγγελία. Διευρευνά αν χρήματα των Ευρωπαίων φορολογουμένων γίνονται αντικείμενο διασπάθισης. Άρα, ως προς τα Τέμπη, η Ευρωπαία Εισαγγελέας δεν έχει καμία δικαιοδοσία. Μόνη δικαιοδοσία της Ευρωπαίας Εισαγγελέως είναι η σύμβαση 717. Η δικαιοδοσία της δεν υπερβαίνει το Σύνταγμά μας. Είναι υπό το ελληνικό Σύνταγμα. Έχει στείλει στη Βουλή κείμενο για τους κ.κ. Σπίρτζη και Κώστα Αχ. Καραμανλή. Η Βουλή δεν διαπίστωσε πως υπάρχουν ποινικές ευθύνες για αυτούς τους δύο. Άρα, δεν έχει καμία δικαιοδοσία να ζητήσει αλλαγή του ελληνικού Συντάγματος. Δεν είναι αποικιοκρατική δύναμη. Η Ευρωπαία Εισαγγελέας ξεπέρασε κατά πολύ το θεσμικό ρόλο της, χρησιμοποιώντας απαράδεκτο ύφος».

Σύμβαση 717: Ο Κώστας Αχ. Καραμανλής έκανε ό,τι είναι απολύτως δυνατό

Κληθείς να τοποθετηθεί για το εάν πρέπει να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών και για τη σύμβαση 717, ο Άδωνις τόνισε πως «η αλλαγή του άρθρου 86 του Συντάγματος έχει τη συμφωνία της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ. Αν ένας υπουργός καταλήγει στο δικαστήριο για κάθε κείμενο που υπογράφει, δεν θα υπογράφει ούτε χαρτοπετσέτα. Σε όλες τις δημοκρατίες του δυτικού κόσμου, οι υπουργοί δικάζονται βάσει ειδικής διαδικασίας. Αλλιώς, ο υπουργός, αντί να κυβερνά, θα ήταν συνεχώς στο δικαστήριο».

Αναφερόμενος ειδικότερα στον Κώστα Αχ. Καραμανλή, ο υπουργός είπε: «Ποιο είναι το επιχείρημα κατά του Κώστα Καραμανλή; Ότι δεν είχε ολοκληρώσει τη σύμβαση 717. Κατά την ίδια λογική, οι Σπίρτζης, Σκουρλέτης και Παππάς έπρεπε να έχουν πάει φυλακή για την τραγωδία στο Μάτι, εφόσον το 112 θα είχε σώσει τις ζωές στο Μάτι. Αυτό είναι ένας απαράδεκτος λαϊκισμός.

Η κυβέρνηση δεν έχει κάνει καμιά συγκάλυψη, αλλά διασφαλίζει πως η δίκη θα γίνεται όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Για την τραγωδία στο Μάτι, χρειάστηκαν έξι χρόνια, ενώ, για τα Τέμπη, κινούμαστε ταχύτατα, μέσα σε ένα χρόνο.  Πρέπει να γίνει σαφές ότι ο Καραμανλής εργάστηκε σκληρά και έκανε ό,τι είναι απολύτως δυνατό για να ολοκληρωθεί η σύμβαση 717. Η 717 ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο. Η ΝΔ παρέλαβε τη σύμβαση 717 «νεκρή» από την αντιπολίτευση.  Θυμίζω να γίνει αυτό το δυστύχημα, έγιναν μέσα σε ελάχιστα λεπτά, επτά λάθη. Ο κανονισμός παραβιάστηκε επτά φορές».

Τα απογευματινά χειρουργεία αυξάνουν νόμιμα και σημαντικά το εισόδημα των αναισθησιολόγων

Ερωτηθείς, ακόμη, για τα απογευματινά χειρουργεία, ο υπουργός Υγείας ήταν σαφής και ξεκάθαρος, λέγοντας πως «η αντιπολίτευση παλεύει ενάντια στα απογευματινά χειρουργεία. Αυτό που η αντιπολίτευση αντιπροτείνει είναι ο διπλασιασμός των μισθών, δηλαδή προτείνει να πάμε από τα 3 δις ευρώ στα 6 δις ευρώ για τις απολαβές του ιατρικού προσωπικού στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Όπως κανείς μπορεί να αντιληφθεί, αυτό είναι μια εξωπραγματική προσέγγιση.

Τα απογευματινά χειρουργεία λειτουργούν στο ένα τρίτο περίπου του κόστους των ιδιωτικών απογευματινών χειρουργείων. Το τιμολόγιο είναι πολύ χαμηλό. Έτσι, δίνουμε διέξοδο σε ανθρώπους, που θέλουν να κάνουν χειρουργείο, αλλά δεν έχουν τα λεφτά να πληρώσουν ιδιωτικά χειρουργεία.

Ως προς την αναμονή στα χειρουργεία του ΕΣΥ, πρέπει να πω πως δεν υπάρχει δημόσιο σύστημα υγείας χωρίς αναμονή. Ως προς τις προσλήψεις γιατρών, προκηρύσσουμε θέσεις μονίμου προσωπικού, αλλά οι προκηρύξεις αποβαίνουν άγονες. Με τα απογευματινά χειρουργεία οι γιατροί του ΕΣΥ θα μπορούν να αυξήσουν το εισόδημά τους με νόμιμο τρόπο. Οι θέσεις στο ΕΣΥ γίνονται περισσότερο υλικά ελκυστικές. Παράλληλα, οι γιατροί του ΕΣΥ θα μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες ως ιδιώτες ιατροί, με μπλοκ παροχής υπηρεσιών».

Τέλος, αναφερθείς  στην ιδιαίτερη περίπτωση των αναισθησιολόγων,ο υπουργός Υγείας επισήμανε πως «είναι παγκόσμιο το έλλειμα των αναισθησιολόγων. Στον καπιταλισμό, η έλλειψη αυξάνει την αξία. Συνεπώς, οι αμοιβές των αναισθησιολόγων ανεβαίνουν. Στον ιδιωτικό τομέα, οι αναισθησιολόγοι λαμβάνουν 10.000 – 12.000 ευρώ. Αυτό που εμείς κάνουμε απέναντι σε αυτήν την κατάσταση, είναι να αυξήσουμε το εισόδημα των αναισθησιολόγων με τα απογευματινά χειρουργεία και με τη μερική ιδιωτική ιατρική με μπλοκ παροχής υπηρεσιών. Έτσι, το εισόδημα των αναισθησιολόγων αυξάνει σημαντικά με τα απογευματινά χειρουργεία και τις θεσμικές μεταρρυθμίσεις που προωθούμε», κατέληξε ο Άδωνις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments