Πολιτική

Άδωνις: Κάναμε ολοκαίνουργιο το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Πάτρας

Άδωνις: Κάναμε ολοκαίνουργιο το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Πάτρας

Πηγή Φωτογραφίας: Δεύτερη ημέρα της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου "Ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου - Πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων", Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024. (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Πλήρης εκσυγχρονισμός στα πρότυπα κεντρικών νοσοκομείων

Στον πλήρη εκσυγχρονισμό του Καραμανδάνειου νοσοκομείου της Πάτρας αναφέρθηκε, σε ραδιοφωνική συνέντευξή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ιδιαίτερα, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό 93,4 Μax, ο υπουργός Υγείας τόνισε πως «έρχομαι σήμερα στο Καραμανδάνειο, στην Πάτρα, και για να δω την πολύ μεγάλη πρόοδο των εργασιών, αλλά και για να παρακολουθήσω την εξέλιξη των έργων για τα χειρουργεία. Στην πραγματικότητα, όλο το Καραμανδάνειο έγινε μέσα σε λίγους μήνες ένα ολοκαίνουργιο νοσοκομείο. Και μαζί με τις προσλήψεις προσωπικού που έχουμε προκηρύξει, θα έχουμε και ένα πραγματικά σπουδαίο παιδικό νοσοκομείο για τη δυτική Ελλάδα. Είμαι πολύ υπερήφανος που το έργο ολοκληρώθηκε επί θητείας μου. Το νοσοκομείο πηγαίνει μια χαρά και είναι ολοκαίνουργιο. Η πρόοδος είναι τόσο μεγάλη που ακόμη και οι πιο σφοδροί μου επικριτές την αναγνωρίζουν, δεν μπορούν παρά να πουν «συγχαρητήρια».

Αναφερθείς, επίσης, σε θέματα σχετικά με τα απογευματινά χειρουργεία, ο Ά. Γεωργιάδης υποστήριξε πως «οι  γιατροί που χειρουργούν το απόγευμα, δεν είναι φακελάκηδες. Και αν αυτό ειπώθηκε από συνδικαλιστική οργάνωση, τότε η υπόθεση υπόκειται σε μήνυση. Σε κάθε περίπτωση, εμείς δεν υποχρεώνουμε κανέναν για τα απογευματινά χειρουργεία. Τα απογευματινά χειρουργεία είναι μια ελεύθερη επιλογή. Είναι μια προαιρετική διέξοδος για ασθενείς και ιατρούς.

«Επιπλέον», συνέχισε ο υπουργός Υγείας, «τo κράτος μας έχει ξοδέψει ένα σκασμό λεφτά, αλλά κλείνει τις κλινικές στις 3μμ. Αυτό δεν είναι λογικό. Έτσι, θέτουμε σε λειτουργία τα απογευματινά χειρουργεία.

Χάρη στα απογευματινά χειρουργεία, οι ιατροί μπορούν να αυξήσουν νόμιμα  τα εισοδήματά τους και απελευθερώνονται θέσεις από τα πρωινά χειρουργεία. Έτσι, είναι όλοι κερδισμένοι, εκτός από τους ιδιοκτήτες ιδιωτικών κλινικών, οι οποίοι βλέπουν στα απογευματινά χειρουργεία έναν ανταγωνιστή», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments