Πολιτική

Κυβερνητική πίεση στον Κασσελάκη για τις εταιρείες του

Κυβερνητική πίεση στον Κασσελάκη για τις εταιρείες του

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΚΡΟΑΤΙΑΣ ΑΝΤΡΕΙ ΠΛΕΝΚΟΒΙΤΣ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Η κυβέρνηση βάζει στο "κάδρο" τις διαδρομές χρήματος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυβέρνηση ξεκινά να κλιμακώνει την ένταση, «βάζοντας απέναντι» τον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος έχει καταστεί εύκολος στόχος λόγω των εταιρικών διαδρομών και διαδρομών χρήματος, που έχει φέρει στην επιφάνεια μερίδα του Τύπου. Με αυτό το δεδομένο, η κυβέρνηση, αλλά και το κόμμα της ΝΔ, θα επιμείνουν στα πιεστικά ερωτήματα προς τον κ. Κασσελάκη για τη διαχείριση των εταιριών που είχε ή έχει στο όνομά του, ενώ χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να δημοσιοποιήσει το πόθεν έσχες του, ακόμα και αν ακόμα δεν έχει ανοίξει η σχετική πλατφόρμα.

Προφανώς, η Κυβέρνηση θα οδεύσει προς τις κάλπες του Ιουνίου αναδεικνύοντας θέματα που απασχολούν την πλειοψηφία της κοινωνίας. Χθες, από το Προεδρικό Μέγαρο, ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και πάλι στα μέτρα για την καταπολέμηση της ανομίας και της ατιμωρησίας στους εκπαιδευτικούς χώρους. Αναφέρθηκε σε θέματα ασφάλειας, τονίζοντας ότι κάθε πρύτανης πρέπει να απομακρύνει συστηματικά τους παρανομούντες φοιτητές από τα πανεπιστήμια. Και σήμερα θα παραστεί στην εκδήλωση παράδοσης τριών νέων ναυτικών ελικοπτέρων, Romeo MH-60R Seahawk, στην αεροπορική βάση Κοτρωνίου, μαζί με τον υπουργό Άμυνας Νίκο Δένδια.

Ωστόσο, ο κατακερματισμός της πολιτικής σκηνής αποτελεί, κατά μία έννοια, πολιτικό πρόβλημα για την κυβέρνηση. Τώρα που τα εσωκομματικά ζητήματα του κ. Κασσελάκη φαίνεται να έχουν μείνει πίσω, η κυβέρνηση βρίσκει την ευκαιρία να “πιέσει” τον κ. Κασσελάκη για τη διαχείριση της προσωπικής του περιουσίας, καθώς δανείζει και κομματικά ΜΜΕ μέσω δικών του εταιρειών.

Η ευθεία αντιπαράθεση της κυβέρνησης με τον κ. Κασσελάκη μάλλον δεν θα ωφελήσει άμεσα τη ΝΔ, υπό την έννοια ότι δεν θα υπάρξει φυγή ψηφοφόρων από το κυβερνών κόμμα προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, το κυβερνών κόμμα έχει την άποψη ότι όσο ο κ. Κασσελάκης έχει αναδειχθεί σε κήρυκα του κράτους δικαίου και καταδικάζει με κάθε ευκαιρία την κυβέρνηση, τα ερωτήματα που τον αφορούν δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητα. «Ο κ. Κασσελάκης το μόνο που έχει να κάνει είναι να δώσει νωρίτερα από την περίοδο που υποχρεώνεται εκ του νόμου, όπως οι υπόλοιποι έχοντες υποχρέωση, τα στοιχεία του πόθεν έσχες του, για να δώσει απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα τα οποία τίθενται στον δημόσιο διάλογο. Όσο δεν το κάνει, αυτό φανερώνει ίσως φόβο και ενδεχομένως ενοχή», ανέφερε χθες κατά τρόπο χαρακτηριστικό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Παύλος Μαρινάκης. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments