Πολιτική

Μητσοτάκης: Να διαγράφονται όσοι φοιτητές παρανομούν στα ΑΕΙ

Μητσοτάκης: Να διαγράφονται όσοι φοιτητές παρανομούν στα ΑΕΙ

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ STAR ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΜΑΡΑ ΖΑΧΑΡΕΑ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Στο επίκεντρο Υγεία, ακρίβεια, αγροτικό και παραβατικότητα στα Πανεπιστήμια.

Ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου,  στο Προεδρικό Μέγαρο, στο πλαίσιο των τακτικών μηνιαίων ενημερώσεων.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε ζητήματα που αφορούν τη δημόσια Υγεία, την ακρίβεια, την ασφάλεια, αλλά και το αγροτικό ζήτημα: «Στεκόμαστε κοντά στους αγρότες μας, ικανοποιούμε τα αιτήματά τους, τα οποία θεωρούμε ότι είναι δίκαια», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός για το ζήτημα των αγροτών.

Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, πρέπει να δούμε το θέμα των υδάτινων πόρων που φθίνουν παρά την καταστροφή που έγινε με την κακοκαιρία Daniel. Ο κ. Μητσοτάκης συμπλήρωσε ότι «συζητούμε τον μόνιμο τρόπο επιστροφής του ΕΦΚ, ώστε να γίνεται με πιο δίκαια κριτήρια και να ωφελούνται πρωτίστως οι κατ’ επάγγελμα αγρότες».

«Θα εξακολουθούμε να αγωνιζόμαστε για τη στήριξη του ελληνικού πρωτογενούς τομέας στην Ευρώπη αναγνωρίζοντας ότι η Πράσινη Μετάβαση πρέπει να γίνει, αλλά από την άλλη εκφράζοντας ξεκάθαρες επιφυλάξεις για το πώς είχε δρομολογηθεί μέχρι σήμερα, γιατί δεν είναι δυνατόν να επιβάλλουμε δυσβάσταχτες υποχρεώσεις που καθιστούν τον ευρωπαϊκό πρωτογενή τομέα μη ανταγωνιστικό».

Όσον αφορά το ζήτημα της ακρίβειας και τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός σημείωσε: «Πιστεύω ότι οι παρεμβάσεις δείχνουν πρώτα αποτελέσματα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι σταματάμε την προσπάθεια. Οι παρεμβάσεις έχουν προκαλέσει μειώσεις τιμών σε προϊόντα, ειδικά στο βρεφικό γάλα ξεπερνούν το 15%. Δεν πρόκειται να δεχθούμε φαινόμενα κερδοσκοπίας σε ένα ζήτημα που απασχολεί τη μεγάλη πλειοψηφία των νοικοκυριών. Τα πρόστιμα είναι σημαντικά και θα εξακολουθούμε να κάνουμε ελέγχους ώστε όλες οι εταιρείες, όσο μεγάλες και αν είναι, να εφαρμόζουν τον νόμο».

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης στάθηκε σε ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια και τη λειτουργία των Πανεπιστημίων, λέγοντας:  «Όπως είδατε, υπήρχαν επιχειρήσεις και σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Οι παράνομες πράξεις δεν θα γίνουν αποδεκτές και η κυβέρνηση και η ΕΛ.ΑΣ. θα είναι στην πρώτη γραμμή της απόδοσης των πανεπιστημιακών τμημάτων στους φοιτητές, ώστε να παραμείνουν εστίες γνώσης και να μη γίνουν χώρος στείρων συγκρούσεων. Χρειαζόμαστε και τη συνεργασία των πρυτανικών αρχών, που πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Δεν γίνεται να μη διαγράφονται φοιτητές που προχωρούν σε έκνομες πράξεις στα πανεπιστήμια», επεσήμανε.

Ένα από τα μεγάλα στοιχήματα της Δημοκρατίας είναι η απόλαυση δικαιωμάτων από όλους, αρκεί να μη στερούν τα δικαιώματα κάποιων άλλων, τόνισε η κ. Σακελλαροπούλου, η οποία έστειλε μήνυμα ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα είναι ιδιαίτερα σημαντικό και επιδραστικό σε μια σειρά ζητημάτων που αφορούν τόσο την πολιτική, την κοινωνία όσο και την οικονομία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments