Γεωπολιτικά

Ήχησαν ξανά οι σειρήνες του πολέμου στο Κίεβο: Η πρώτη ρώσικη πυραυλική επίθεση μετά από 44 ημέρες

Ήχησαν ξανά οι σειρήνες του πολέμου στο Κίεβο: Η πρώτη ρώσικη πυραυλική επίθεση μετά από 44 ημέρες

Πηγή Φωτογραφίας: Smoke rises in the sky over Kyiv after a Russian drone strike early on Saturday [Vladyslav Sodel/Reuters]

Η Ρωσία επιτέθηκε με 31 πυραύλους και drones στο Κίεβο - Οι ρωσικές δυνάμεις είχαν να χτυπήσουν στην καρδιά της Ουκρανικής πρωτεύουσας από τις αρχές Φεβρουαρίου

Η Ρωσία εξαπέλυσε νωρίς το πρωί της Πέμπτης σφοδρή πυραυλική επίθεση εναντίον του Κιέβου με αποτέλεσμα να τραυματισθούν τουλάχιστον 17 άνθρωποι και να προκληθούν ζημιές σε κτίρια κατοικιών και βιομηχανικές εγκαταστάσεις, σύμφωνα με δημοτικούς αξιωματούχους, που είπαν ότι η αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε όλους τους πυραύλους. Στην πρώτη ευρεία επίθεση των τελευταίων εβδομάδων εναντίον της πρωτεύουσας, χρησιμοποιήθηκαν τόσο βαλλιστικοί πύραυλοι όσο και πύραυλοι Κρουζ, ανακοίνωσε ο Σέρχι Πόπκο, ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης του Κιέβου. «Επειτα από μια παύση 44 ημερών, ο εχθρός εξαπέλυσε άλλη μια πυραυλική επίθεση εναντίον του Κιέβου», δήλωσε ο Πόπκο.

«Ολες οι υπηρεσίες εκτάκτου ανάγκης εργάζονται σε διάφορα σημεία. Η αντιμετώπιση των συνεπειών της πυραυλικής επίθεσης βρίσκεται σε εξέλιξη». Η ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε και τους 31 ρωσικούς πυραύλους που είχαν στόχο την πρωτεύουσα, δήλωσε ο αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας.«Όλοι οι πύραυλοι καταρρίφθηκαν μέσα στην περιφέρεια του Κιέβου», ανακοίνωσε η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία, διευκρινίζοντας ότι επρόκειτο για δύο βαλλιστικούς πυραύλους Ισκαντέρ και Κινζάλ καθώς και για 29 πυραύλους Κρουζ που εκτοξεύθηκαν από στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροπλάνα.Ο Πόπκο δήλωσε ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις χρησιμοποίησαν στρατηγικά βομβαρδιστικά και εκτόξευσαν επίσης μερικούς πυραύλους από το έδαφός τους, ενώ έπειτα από περίπλοκους ελιγμούς σε γειτονικές περιφέρειες, οι πύραυλοι στοχοθέτησαν την πόλη από διαφορετικές κατευθύνσεις.

Ζελένσκι: Δώστε μας Patriot

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε τους Δυτικούς να έχουν την «πολιτική βούληση» να βοηθήσουν τη χώρα του, ζητώντας συγκεκριμένα αντιαεροπορικά συστήματα όπως οι αμερικανικοί πύραυλοι Patriot, υπογραμμίζοντας πως η χώρα του «έχει ανάγκη την υποστήριξη» της Δύσης. «Αυτός ο τρόμος συνεχίζεται μέρα-νύχτα. Είναι δυνατό να του βάλουμε ένα τέλος χάρη στην παγκόσμια ενότητα. Αυτό είναι εντελώς δυνατό αν οι εταίροι μας επιδείξουν επαρκή πολιτική βούληση», τόνισε. Ο ίδιος ανήρτησε ένα βίντεο στο οποίο εικονίζονται πυροσβέστες να σβήνουν τη φωτιά σε κτίρια κατοικιών, από τα παράθυρα των οποίων βγαίνει καπνός.Ο επικεφαλής της ουκρανικής διπλωματίας, Ντμίτρο Κουλέμπα, κάλεσε το αμερικανικό Κογκρέσο «να σώσει ζωές» αποδεσμεύοντας τα 60 δισ. δολάρια αρωγής προς το Κίεβο, τα οποία παραμένουν μπλοκαρισμένα εδώ και μήνες εξαιτίας της πολιτικής διαμάχης ανάμεσα στους Δημοκρατικούς και τους Ρεπουμπλικανούς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments