Πολιτική

Μέδουσα 2024 κατά της εμπορίας ανθρώπων: Διήμερο εργαστήρι στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου

Μέδουσα 2024 κατά της εμπορίας ανθρώπων: Διήμερο εργαστήρι στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου

Πηγή Φωτογραφίας: Γραφείο Τύπου //Η άσκηση πεδίου Μέδουσα 2024, αποτελεί συνέχεια τις επιτυχημένης άσκησης «Μέδουσα 2022» και θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 20-24 Μαΐου 2024.

Η άσκηση πεδίου Μέδουσα 2024, αποτελεί συνέχεια τις επιτυχημένης άσκησης «Μέδουσα 2022»

Με κινηματογραφικό υλικό βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα, τραυματικές προσωπικές μαρτυρίες, τεχνικές αναγνώρισης θυμάτων και ομιλίες από εξειδικευμένο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, ολοκληρώθηκε στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου το διήμερο εργαστήρι (workshop) για την επικείμενη διεθνή άσκηση κατά της εμπορίας ανθρώπων «Medusa 2024»,  που θα διεξαχθεί για πρώτη φορά υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Ταυτόχρονα αποτέλεσε  και εκπαίδευση σαρανταενός (41) αναγνωρισμένων προσφύγων και Αιτούντων Άσυλο από την δομή της Ριτσώνας στο πλαίσιο της 5ης Εκπαιδευτικής Σειράς του προγράμματος GRRRF4REF. Οι πρόσφυγες εκπαιδεύτηκαν μαζί με το πολιτικό προσωπικό των Υπηρεσιών και του Υπουργείου σε τεχνικές και τακτικές μεγάλων ασκήσεων πολλαπλών πεδίων, καθώς στην Medusa 2024 θα συμμετάσχουν για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό επίπεδο, επωφελούμενοι σε διάφορους ρόλους.

Η άσκηση πεδίου Μέδουσα 2024, αποτελεί συνέχεια τις επιτυχημένης άσκησης «Μέδουσα 2022» και θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 20-24 Μαΐου 2024. Περιλαμβάνει φαινόμενα Σεξουαλικής Εμπορίας Ανθρώπων, Εργασιακής Εμπορίας Ανθρώπων και Digital Trafficking και θα διαδραματιστεί ταυτόχρονα σε πολλαπλές τοποθεσίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στην άσκηση θα λάβουν μέρος το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου (Γενική Γραμματεία Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γενική Γραμματεία Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, Γενική Γραμματεία Ευάλωτων Πολιτών και Θεσμικής Προστασίας, Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης, Υπηρεσία Ασύλου), το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (Ελληνική Αστυνομία, Ομάδα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων, Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος, Ειδικές Δυνάμεις, Αξιωματικοί Ασφαλείας), το Υπουργείο Εξωτερικών (Γραφείο Εθνικού Εισηγητή για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων), το Υπουργείο Δικαιοσύνης, το Υπουργείο Υγείας  (Εθνικός Μηχανισμός Αναφοράς για την Προστασία Θυμάτων Εμπορίας Ανθρώπων), η Ευρωπαϊκή Επιτροπή DG-HOME, η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασύλου (EUAA) η  Interpol, η Europol, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, οι Γιατροί του Κόσμου, η Α21και η Μκο IASIS.

Θα συμμετάσχουν σε πραγματικό χρόνο οι Διπλωματικές Αποστολές των Η.Π.Α Γαλλίας, Ιταλίας, Καναδά, Ηνωμένου Βασιλείου, Κίνας και Ουκρανίας.

Το σεμινάριο  παρακολουθήσαν η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κα Σοφία Βούλτεψη, ο διοικητής της Επιθεώρησης Εργασίας κ. Γιώργος Τζιλιβάκης, η Αντιπρόσωπος του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα κα Μαρία Κλάρα Μάρτιν, η εκπρόσωπος της Εθνικής Συντονίστριας για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Σεξουαλικής Κακοποίησης και Εκμετάλλευσης Ανηλίκων Έλενας Ράπτη, κα. Χρύσα Παπαϊακώβου, ο εκπρόσωπος του Γραφείου του Εθνικού Εισηγητή για το Trafficking κ. Λάζαρος Κοζάρης, η διευθύντρια της Α21 κα Μαρίνα Ντονοπούλου, εκπρόσωποι των πρεσβειών των Η.Π.Α, Ιταλίας, Ολλανδίας, Ουκρανίας και Κίνας.

Όλα τα προγράμματα ένταξης του Ταμείου Ανάκαμψης υλοποιούνται μέσω της συνεργασίας του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου (Τομέας Ένταξης), που ανήκει στο χαρτοφυλάκιο της Υφυπουργού κ. Σοφίας Βούλτεψη, με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ) και Γενική Συντονίστρια την Αρχιπύραρχο Δόκτορα Καλλιόπη Σαΐνη. 

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments