Διεθνή

Alaska Airlines: Οι επιβάτες της πτήσης του 737 MAX 9 μπορεί να είναι «θύματα εγκληματικής ενέργειας»

Alaska Airlines: Οι επιβάτες της πτήσης του 737 MAX 9 μπορεί να είναι «θύματα εγκληματικής ενέργειας»

Πηγή Φωτογραφίας: the air current//Τι αναφέρεται σε επιστολές που έλαβαν από το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ οι επιβάτες της παρ' ολίγον μοιραίας πτήσης

Τι αναφέρεται σε επιστολές που έλαβαν από το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ οι επιβάτες της παρ' ολίγον μοιραίας πτήσης

Σε ανατροπή των δεδομένων προέβη το FBI στις ΗΠΑ απευθυνόμενο στους επιβάτες που επέβαιναν στο παρ’ ολίγο μοιραίο Boeing 737 MAX 9 της Alaska Airlines, το οποίο έχασε την πόρτα του εν πτήσει στις 5 Ιανουαρίου, δήλωσε ότι μπορεί να αποτελούν θύματα εγκληματικής ενέργειας, σύμφωνα με επιστολές που έφερε στο φως της δημοσιότητας το Reuters.

Οι επιστολές, ένα διαδικαστικό βήμα σε ορισμένες ποινικές έρευνες από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, είναι ένδειξη ότι η έρευνά του για το περιστατικό με το MAX 9 είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Οι επιστολές, που εστάλησαν την Τρίτη, αναφέρουν ότι το FBI έχει αναγνωρίσει τους επιβάτες “ως πιθανά θύματα εγκλήματος. Αυτή η υπόθεση βρίσκεται υπό διερεύνηση από το FBI. …Η ποινική έρευνα μπορεί να είναι μια μακρά επιχείρηση και, για διάφορους λόγους, δεν μπορούμε να σας πούμε για την πρόοδό της αυτή τη στιγμή».

Οι επιστολές αναφέρθηκαν νωρίτερα από τους Seattle Times.

Ένας εκπρόσωπος του FBI στο Σιάτλ αρνήθηκε να σχολιάσει, επικαλούμενος την πολιτική του υπουργείου Δικαιοσύνης ότι «δεν επιβεβαιώνει ούτε αρνείται την ύπαρξη έρευνας».

«Πιθανά εγκλήματα»

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης το 2022 ενημέρωσε τις κατευθυντήριες γραμμές του για την ειδοποίηση των θυμάτων για πιθανά εγκλήματα, αφού συγγενείς μερικών από τους 346 ανθρώπους που σκοτώθηκαν σε δύο συντριβές Boeing 737 MAX 8 το 2018 και το 2019 δήλωσαν ότι τα νόμιμα δικαιώματά τους είχαν παραβιαστεί όταν το υπουργείο κίνησε μια αναβληθείσα δίωξη τον Ιανουάριο του 2021 για να αντιμετωπίσει την Boeing, χωρίς να τους ειδοποιήσει.

Το υπουργείο ζήτησε επίσης συγγνώμη που δεν συναντήθηκε με συγγενείς των θυμάτων του δυστυχήματος πριν από την ανακοίνωση της συμφωνίας που περιλάμβανε μια έρευνα 21 μηνών για το σχεδιασμό και την ανάπτυξη του 737 MAX 8.

Η Boeing αρνήθηκε να σχολιάσει αυτή την εξέλιξη χθες Παρασκευή, αλλά έχει επισημάνει νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται πλήρως και με διαφάνεια σε όλες τις κυβερνητικές έρευνες.

Η Alaska Airlines ανακοίνωσε κι αυτή από τη μεριά της ότι συνεργάζεται πλήρως με την έρευνα και δεν πιστεύει ότι είναι ο στόχος της έρευνας.

Υπενθυμίζεται ότι από το ατύχημα με το αεροπλάνο της Boeing στο οποίο επέβαιναν 171 επιβάτες και έξι μέλη του πληρώματος, συνολικά επτά επιβάτες και μία αεροσυνοδός τραυματίστηκαν ελαφρά.

Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών αποφάνθηκε ότι τέσσερα μπουλόνια έλειπαν από το αεροπλάνο που είχε παραδοθεί από την Boeing λίγους μήνες νωρίτερα.

Στον απόηχο του συμβάντος, η FAA καθήλωσε τα MAX 9 για αρκετές εβδομάδες, απαγόρευσε στην Boeing να αυξήσει τον ρυθμό παραγωγής MAX και τη διέταξε να αναπτύξει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση «συστημικών ζητημάτων ποιοτικού ελέγχου» εντός 90 ημερών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments