Πολιτική

Ο ΣΥΡΙΖΑ «άδειασε» τον βουλευτή Πέτρο Παππά που τάχθηκε κατά των καταλήψεων στα ΑΕΙ

Ο ΣΥΡΙΖΑ «άδειασε» τον βουλευτή Πέτρο Παππά που τάχθηκε κατά των καταλήψεων στα ΑΕΙ

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Στην Πολιτική Γραμματεία που συνεδρίασε χθες με αντικείμενο τις ευρωεκλογές, ζητήθηκε να συμπεριληφθεί στην ανακοίνωση - ενημέρωση της Κουμουνδούρου και καταδίκη των δηλώσεων του βουλευτή Πέτρου Παππά για τις καταλήψεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασε τις δηλώσεις του εκ των στενών συνομιλητών Κασσελάκη, βουλευτή Πέτρου Παππά, ο οποίος είπε πως δεν υπάρχουν νόμιμες καταλήψεις στα Πανεπιστήμια.

Στην Πολιτική Γραμματεία που συνεδρίασε χθες με αντικείμενο τις ευρωεκλογές, ζητήθηκε να συμπεριληφθεί στην ανακοίνωση – ενημέρωση της Κουμουνδούρου και καταδίκη των δηλώσεων του βουλευτή Πέτρου Παππά για τις καταλήψεις.

Τρία εξέχοντα μέλη του οργάνου, από την πλευρά της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, άσκησαν κριτική στον «προεδρικό» Πέτρο Παππά για τις δηλώσεις του περί παράνομων φοιτητικών καταλήψεων και την άποψη του υπέρ της παρέμβασης των ΜΑΤ στα κατειλημμένα πανεπιστήμια. Συγκεκριμένα, οι Όλγα Γεροβασίλη, Διονύσης Τεμπονέρας και Αλέκος Φλαμπουράρης, αλλά και ο γραμματέας της Νεολαίας, Κωνσταντίνος Παναγιωτόπουλος, ζήτησαν την καταδίκη των εν λόγω δηλώσεων.

Στη συνέχεια, κομματικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, σε άτυπη ενημέρωσή τους για τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, υπογράμμιζαν τη στήριξή τους στις φοιτητικές κινητοποιήσεις, «αδειάζοντας», όπως ζητήθηκε από τα προαναφερόμενα στελέχη της ΠΓ, τη θέση του Πέτρου Παππά, αλλά χωρίς ονομαστική αναφορά.

Κομματικές πηγές, ανέφεραν σχετικώς: «Συνεδρίασε σήμερα στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στην Κουμουνδούρου η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος. Κατά τη συνεδρίαση αποτιμήθηκαν με θετικό πρόσημο η αντιπολιτευτική στάση, αλλά και οι πολιτικές θέσεις που διατύπωσε ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε όλα τα κομβικά πολιτικά και κοινωνικά γεγονότα που απασχόλησαν το τελευταίο διάστημα.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο θέμα των Ιδιωτικών Πανεπιστημίων όπου ομόφωνα υπογραμμίστηκε ότι ορθώς ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στήριξε και στηρίζει τις φοιτητικές κινητοποιήσεις ενάντια στο Νομοσχέδιο που καταπάτησε το άρθρο 16 του Συντάγματος.

Επίσης αποφασίστηκε η δημιουργία μιας task force που θα παρακολουθεί ζητήματα διαβλητότητας σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου καθώς και ζητήματα τυχόν παραβίασης προσωπικών δεδομένων, με αφορμή το σκάνδαλο με την υποκλοπή προσωπικών δεδομένων στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Σχετικά με τη διαμόρφωση του Ευρωψηφοδελτίου έγινε γνωστό πως 35 θέσεις θα καλυφθούν από τις προκριματικές εκλογές οι οποίες θα διεξαχθούν υβριδικά στις 14 Απριλίου. Οι δύο Ευρωβουλευτές θα ενταχθούν στο ευρωψηφοδέλτιο χωρίς να μπουν σε προκριματικές, ενώ πέντε υποψήφιοι θα οριστούν στο ψηφοδέλτιο από τον πρόεδρο.

Στις προκριματικές θα λάβουν μέρος περί τα 400 άτομα, τα οποία θα επιλέξουν την περιφέρεια στην οποία επιθυμούν να κατέβουν. Επίσης αποφασίστηκε πως θα ισχύσει ποσόστωση. Τέλος στην ψηφοφορία για την κατάρτιση του ευρωψηφοδελτίου που θα γίνει τόσο με κάλπες όσο και ηλεκτρονικά μέσω του iSyriza θα μπορούν να λάβουν μέρος εκτός των μελών και φίλοι του κόμματος».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments