Πολιτική

Στο “κόκκινο” η πολιτική ένταση για τα Τέμπη

Στο “κόκκινο” η πολιτική ένταση για τα Τέμπη

Πηγή Φωτογραφίας: [367229] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ "ΤΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΤΥΧΩΝ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ" (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Στα άκρα η κομματική διαμάχη για την τραγωδία των Τεμπών.

Οι συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών δεν σταματούν να ζητούν δικαιοσύνη, τη στιγμή που η κυβέρνηση δηλώνει σε όλους τους τόνους πως είναι στο πλευρό τους και ότι θα διευκολύνει τις συνεχιζόμενες έρευνες. Ο ΣΥΡΙΖΑ και η αντιπολίτευση στο σύνολό της μιλούν για συγκάλυψη, ανεβάζοντας τα ντεσιμπέλ της πολιτικής έντασης. Τώρα που οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν ακριβέστερα και με μεγαλύτερη ενάργεια, τα «μαχαίρια βγαίνουν από τα θηκάρια» με τη υπόθεση να αναμένεται να έχει αρκετές συνέχειες. Όλες αυτές οι συγκρούσεις πολώνουν το κλίμα στην πορεία προς τις ευρωεκλογές.

Το ερώτημα που έχει προκύψει τις τελευταίες ημέρες είναι αν ορισμένοι γαλάζιοι βουλευτές και στελέχη αρχίζουν σταδιακά να γυρίζουν την πλάτη στον πρώην υπουργό Κώστα Καραμανλή. Υπάρχει “κομματική μουρμούρα” για την παραμονή του πρώην υπουργού Κώστα Καραμανλή στο κόμμα; Ο Γιώργος Σταμάτης, ο Λευτέρης Κτιστάκης, ο Φίλιππος Φορτωμας και ο Γιώργος Φλωρίδης πήραν αποστάσεις από τον πρώην υπουργό Μεταφορών χτυπώντας το “καμπανάκι” στην οδό Πειραιώς. Υπάρχει πράγματι πρόβλημα; Ανώτατες κυβερνητικές πηγές ξεκαθάρισαν ότι αυτό που έπρεπε να γίνει, έγινε. Από το Μαξίμου έχουν επανειλημμένα υποστηρίξει ότι δεν συμφωνούν με τη λογική ότι η εκτέλεση της σύμβασης ήταν η αιτία του ατυχήματος. Συμπληρώνουν, μάλιστα πως κανείς δεν σκέφτηκε να μιλήσει για ποινικές ευθύνες στο Μάτι επειδή δεν είχε γίνει το 112.

Η ίδια κυβερνητική πηγή σημείωνε πως η δικαιοσύνη θα δώσει όλες τις απαντήσεις. Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού από τις Βρυξέλλες μετά τη χθεσινή Σύνοδο Κορυφής προκάλεσαν νέα αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η αντιπαράθεση είχε ήδη οξυνθεί την προηγούμενη εβδομάδα, όταν ο πρώην υπουργός Χρήστος Σπίρτζης ζήτησε τη σύσταση ειδικής επιτροπής στη Βουλή.

«Δεν νομίζω ότι περίμενε κανείς από μία εξεταστική στη Βουλή, ότι θα μπορέσουμε πραγματικά να βγάλουμε άκρη» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει λόγο για «ανατριχιαστική πινελιά» στον καμβά της αδιανόητης συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών.

«Σε καμία περίπτωση, μία εθνική τραγωδία τέτοιας έκτασης δεν θα έπρεπε να πολιτικοποιείται ή -για να είμαι πιο ακριβής- να κομματικοποιείται. Θυμάμαι και σε άλλες εθνικές τραγωδίες εμείς ως Νέα δημοκρατία, δεν πολιτικοποιήσαμε» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης  απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου από τις Βρυξέλλες.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της Εξεταστικής για τα Τέμπη ο πρωθυπουργός σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «δεν νομίζω ότι περίμενε κανείς από μία εξεταστική στη Βουλή, αν δει κανείς το κλίμα το οποίο επικράτησε στην κοινοβουλευτική συζήτηση, ότι θα μπορέσουμε πραγματικά να βγάλουμε άκρη».

Ανατριχιαστική πινελιά χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα του ανακοίνωση την παραδοχή Μητσοτάκη για την Εξεταστική για τα Τέμπη.

«Η σημερινή παραδοχή του κ. Μητσοτάκη, πως η Εξεταστική Επιτροπή για το έγκλημα των Τεμπών έγινε μόνο για τα «μάτια του κόσμου», είναι μια ακόμη ανατριχιαστική πινελιά στον καμβά της αδιανόητης συγκάλυψης που επιχειρεί η κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως δεν περίμενε κανείς από μία Εξεταστική στη Βουλή «να βγάλουμε άκρη». Τότε γιατί έγινε; Τι θα έπρεπε δηλαδή να περιμένουν οι συγγενείς των θυμάτων, αλλά γενικότερα κι όλοι οι Έλληνες πολίτες; Κι αφού από την Εξεταστική Επιτροπή «δεν βγαίνει άκρη», γιατί δεν αφήνουν τη Δικαιοσύνη να το κάνει;» αναφέρει η ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments