Πολιτική

Καραμανλής εν μέσω φίλιων πυρών

Καραμανλής εν μέσω φίλιων πυρών

Πηγή Φωτογραφίας: [365264] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΣΤΑΣΗ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ "717" ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΑΞΟΝΑ ΑΘΗΝΩΝ - ΠΡΟΜΑΧΩΝΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Αυξάνεται ο αριθμός των στελεχών του κυβερνώντος κόμματος, που τηρούν αποστάσεις από τον πρώην υπουργό Μεταφορών και Υποδομών.
Πίεση προς τον κύριο Κώστα Καραμανλή ασκούν γαλάζια στελέχη, ενώ και υπουργός της κυβέρνησης άσκησε κριτική στη στάση που κρατάει.

Μετά την ξεκάθαρη αποτύπωση της δυσαρέσκειας στο ψήφισμα και σε δημοσκοπήσεις για την απόπειρα συγκάλυψης του πολύνεκρου εγκλήματος, ο Χρήστος Σπίρτζης ζήτησε χθες την άρση της δικής του ασυλίας αλλά και δύο βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ο Λευτέρης Κτιστάκης και ο Γιώργος Σταμάτης επέκριναν το γεγονός ότι ο κ. Καραμανλής κρύβεται.

Πυρά εξαπέλυσε και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης. Μιλώντας σήμερα σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό, είπε πως εάν ο ίδιος ήταν στη θέση του κ. Καραμανλή δεν θα έβαζε υποψηφιότητα στις εκλογές αντί να ανανεώσει την θητεία του, όπως έκανε ο πρώην υπουργός.

Η αρχή έγινε το βράδυ της Τετάρτης από τον βουλευτή Βοιωτίας Λευτέρη Κτιστάκη.

«Εγώ προσωπικά, ναι, θα παραιτούμουν από την ασυλία. Το λέω, δεν έχω κανένα πρόβλημα. Είναι μια γενικότερη φιλοσοφία που έχω για χρόνια και τώρα που εκλέχθηκα δεν έχω κανέναn λόγο να το αλλάξω».

Πάντως να σημειωθεί ότι ο κ. Φλωρίδης συμπλήρωσε πως σήμερα πλέον δεν οδηγεί πουθενά η παραίτηση Καραμανλή από τη βουλευτική ασυλία (με την έννοια ότι η ασυλία του έχει να κάνει με το νόμο περί ευθύνης υπουργών και όχι με τη βουλευτική ιδιότητα).

Το δεύτερο «χτύπημα» ήρθε από τον βουλευτή Επικρατείας, Γιώργο Σταμάτη, ο οποίος απαντώντας στο αν ο ίδιος θα είχε παραιτηθεί της βουλευτικής του ασυλίας, είπε πως «αν ήμουν στη θεση του Καραμανλή, μπορεί να αυτοκτονούσα. Δεν θα το άντεχα».

Πιο ειδικά, παραχωρώντας συνέντευξη σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό, ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, όταν δέχτηκε ερώτηση για τα λεγόμενα του Λευτέρη Κτιστάκη, ο οποίος νωρίτερα είχε πει πως “εγώ προσωπικά, ναι θα παραιτούμουν από την ασυλία αν ήμουν στη θέση του Κώστα Καραμανλή”, αυτός με τη σειρά του υποστήριξε: “Και εγώ θα σας πω ότι μπορεί να είχα αυτοκτονήσει”.

Τη σκυτάλη πήρε ο «γαλάζιος» βουλευτής Κυκλάδων Φίλιππος Φόρτωμας. Ερωτηθείς σχετικά, δήλωσε πως κι αυτός θα είχε παραιτηθεί, αν ήταν στη θέση του Καραμανλή.

Νέες βολές από τον ΣΥΡΙΖΑ 

Στο ζήτημα επανήλθε η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζοντας πως «το “άδειασμα” ξεκίνησε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, ο οποίος μίλησε για “ατομική επιλογή και ατομικό δικαίωμα” όσον αφορά την άρση του άρθρου 86 για τον πρώην υπουργό, ενώ σημείωσε επίσης πως “κανένας δεν είναι α a priori ένοχος ή a prori αθώος”.

«Το Μαξίμου έχει πλέον συνειδητοποιήσει πως δεν μπορεί να συνεχίσει να κρύβεται πίσω από τα κατασκευασμένα “παραμύθια” του κ. Γκρίνμπεργκ περί ανθρώπινου λάθους και “χρόνιων παθογενειών”, όπως προσχηματικά επανέλαβε και στο πόρισμα της κυβερνητικής πλειοψηφίας στην εξεταστική επιτροπή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments