Nέα της αγοράς

Η Παγκόσμια Τράπεζα ζητά περισσότερες ιδιωτικές επενδύσεις στις αναπτυσσόμενες χώρες

Η Παγκόσμια Τράπεζα ζητά περισσότερες ιδιωτικές επενδύσεις στις αναπτυσσόμενες χώρες

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Συγκεντρώθηκαν δεκάδες δισ. δολάρια για την έκδοση ομολόγων το 2023

Συγκεντρώθηκαν δεκάδες δισ. δολάρια για την έκδοση ομολόγων το 2023

H Παγκόσμια Τράπεζα ζητά να γίνουν ακόμα περισσότερες ιδιωτικές επενδύσεις στις αναπτυσσόμενες χώρες, διαπιστώνοντας πως σημειώνεται σε αυτές επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης. Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, Ατζάϊ Μπάνγκα, δήλωσε ότι ο Όμιλος της Παγκόσμιας Τράπεζας είχε κινητοποιήσει 41 δισεκατομμύρια δολάρια ιδιωτικών κεφαλαίων για τις αναδυόμενες αγορές και συγκέντρωσε άλλα 42 δισεκατομμύρια δολάρια από τον ιδιωτικό τομέα για την έκδοση ομολόγων το 2023, με τα δύο σύνολα να ξεπερνιούνται φέτος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, ο πρόεδρος της Τράπεζας δήλωσε πως χρειάζεται περισσότερη πρόοδος, επισημαίνοντας ότι η Τράπεζα αναλαμβάνει δράση σε διάφορα μέτωπα για να ξεπεράσει τα εμπόδια που συγκρατούν τις επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα στις αναπτυσσόμενες οικονομίες.

Η οικονομική ανάπτυξη έχει επιβραδυνθεί στις αναπτυσσόμενες χώρες, με την ανάπτυξη να πέφτει στο 4% από 6% σε δύο δεκαετίες, δήλωσε ο Α.Μπάνγκα , σημειώνοντας ότι κάθε χαμένη ποσοστιαία μονάδα παρασύρει 100 εκατομμύρια ανθρώπους στη φτώχεια, ενώ τα επίπεδα χρέους αυξάνονται.

Για την καλύτερη κατανόηση των ζητημάτων, η Τράπεζα συγκάλεσε μια ομάδα εστίασης με 15 διευθύνοντες συμβούλους εταιρειών διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, τραπεζών και φορέων, οι οποίοι εντόπισαν ανησυχίες όπως η κανονιστική ασφάλεια, η ασφάλιση πολιτικών κινδύνων και ο συναλλαγματικός κίνδυνος, είπε.

Σημειώνεται πως η Τράπεζα ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο μεταρρυθμίσεις που θα ενοποιήσουν τη δομή των εγγυήσεων δανείων και επενδύσεων και θα τριπλασιάσουν τις ετήσιες εγγυήσεις της σε 20 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2030.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments