Nέα της αγοράς

Μπαράζ αποχωρήσεων στην ηγεσία της Boeing μετά από πέντε χρόνια προβλημάτων

Μπαράζ αποχωρήσεων στην ηγεσία της Boeing μετά από πέντε χρόνια προβλημάτων

Πηγή Φωτογραφίας: FILE PHOTO: A Boeing logo is seen on a 777-9 aircraft on display during the 54th International Paris Airshow at Le Bourget Airport near Paris, France, June 18, 2023. REUTERS/Benoit Tessier/File Photo

Οι ερευνητές ανακοίνωσαν ότι έλειπαν μπουλόνια που κρατούν την πόρτα στη θέση της, μετά από εργασίες επισκευής στο εργοστάσιο της Boeing.

Στο τέλος του χρόνου θα αποχωρήσει από την Boeing ο επικεφαλής της εν μέσω μίας μεγάλης αναδιάρθρωσης της ηγεσίας της κολοσσιαίας αμερικανικής εταιρείας κατασκευής αεροσκαφών. Η αναδιάρθρωση γίνεται μετά από πέντε και πλέον χρόνια προβλημάτων που κλόνισαν την εμπιστοσύνη των καταναλωτών στην εταιρεία.

Ο αμερικανικός κολοσσός βρίσκεται διαρκώς υπό το πρίσμα των αρχών για τη διαδικασία κατασκευής των αεροσκαφών, μετά από δύο θανατηφόρα δυστυχήματα στα τέλη του 2018 και το 2019 στην Ινδονησία και την Αιθιοπία, αντίστοιχα, που είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους εκατοντάδες άνθρωποι.

Τα προβλήματα της εταιρείας έχουν διαστάσεις χιονοστιβάδας, με αποτέλεσμα η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφάλειας των πτήσεων να ξεκινήσει επιθεώρηση στο εργοστάσιο της Boeing στο Σιάτλ, όπου κατασκευάζονται τα αεροσκάφη 737 Max, όπως αυτό της Alaska Airlines από το οποίο αποκολλήθηκε μία πόρτα στις 5 Ιανουαρίου, με συνέπεια να κινδυνεύσουν εκατοντάδες επιβάτες.

Οι ερευνητές ανακοίνωσαν ότι έλειπαν μπουλόνια που κρατούν την πόρτα στη θέση της, μετά από εργασίες επισκευής στο εργοστάσιο της Boeing.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ντέιβ Καλούν, θα αποχωρήσει από τη θέση του στα τέλη της χρονιάς. Είχε αναλάβει μετά την αποχώρηση του Ντένις Μούλενμπεργκ, μετά τα δύο θανατηφόρα δυστυχήματα.

Επίσης, ένα μέλος του διοικητικού συμβουλίου, ο Λάρι Κέλνερ, ανακοίνωσε ότι δε θα επιδιώξει να ανανεωθεί η θητεία του.

Ακόμα, ο Σταν Ντιλ, πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της μονάδας επιβατικών αεροσκαφών ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την εταιρεία και τη θέση του θα πάρει η Στέφανι Πόουπ.

Η Boeing δέχεται επίσης έντονες πιέσεις από τις ηγεσίες διαφόρων αεροπορικών εταιρειών, που έχουν δηλώσει ανοιχτά τον προβληματισμό τους για τα κατασκευαστικά προβλήματα της εταιρείας, που είχαν ως αποτέλεσμα να επιβραδυνθούν οι παραδόσεις νέων αεροσκαφών, τα οποία περιμένουν οι εταιρείες για να πραγματοποιούν πτήσεις, ειδικά εν όψει της θερινής περιόδου.

Ήδη η Southwest Airlines ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα επανεξετάσει τις προοπτικές των κερδών της για φέτος, λόγω των καθυστερήσεων στις παραδόσεις αεροσκαφών.

Η αντίδραση της αγοράς πάντως ήταν ενδεικτική για την κατάσταση που επικρατεί στην Boeing, με την τιμή της μετοχής της να εκτοξεύεται κατά 4%, μετά την ανακοίνωση των αποχωρήσεων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments