Πολιτική

Κόντρα Βορίδη – Παππά στη Βουλή: Ο ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει αν αμφισβητεί τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών

Κόντρα Βορίδη – Παππά στη Βουλή: Ο ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει αν αμφισβητεί τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών

Πηγή Φωτογραφίας: [368152] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟΥ ΠΟΡΙΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΝΕΚΡΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Πριν καν κατατεθεί η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, ξεκίνησαν οι διαξιφισμοί στην ολομέλεια της Βουλής.

Στο «κόκκινο» το θερμόμετρο στη Βουλή πριν καν κατατεθεί η πρόταση δυσπιστίας

Πριν καν κατατεθεί η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, ξεκίνησαν οι διαξιφισμοί στην ολομέλεια της Βουλής, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά να αμφισβητεί τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών, πυροδοτώντας την πρώτη αντιπαράθεσή του με τον Υπουργό Επικρατείας, Μάκη Βορίδη.

«Σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ συνυπογράφει την πρόταση δυσπιστίας και ελπίζω να πάρουμε την ευκαιρία και να κάνουμε μια δημιουργική συζήτηση χωρίς ανακρίβειες», τόνισε ο Νίκος Παππάς, εν αναμονή της κατάθεσης προτάσεως δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ζητά να υπάρχουν διεθνείς παρατηρητές στις εκλογές, υποστηρίζοντας πως «σε καμία χώρα του ΟΑΣΕ δεν διεξάγονται εκλογές χωρίς την παρουσία διεθνών παρατηρητών».

“Σε όλες τις εκλογές υπάρχουν διεθνείς παρατηρητές, σε όλες. Δεν υπήρξε παράβαση σε μία», απάντησε από τα κυβερνητικά έδρανα ο Υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, τονίζοντας: «Σε όλες τις εκθέσεις πάντοτε οι ελληνικές εκλογές εκλήφθηκαν ως ελεύθερες και δίκαιες. Έχετε πρόθεση να αμφισβητήσετε ένα κεκτημένο δεκαετιών στην μεταπολίτευση που λέει ότι οι υπηρεσίες του ΥΠΕΣ κάνουν ελεύθερες και δίκαιες εκλογές». Ο ίδιος μάλιστα κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει, αν πρόκειται να αμφισβητήσει τα αποτελέσματα των εκλογών: «Θέλω ευθέως να ρωτήσω το κόμμα σας. Έχετε πρόθεση να αμφισβητήσετε το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών ή των ευρωεκλογών; Πρόσφατα είχαμε 3 εκλογές: δύο εθνικές και μια αυτοδιοικητικές. Αυτές διεξήχθησαν με κυβέρνηση ΝΔ. Αμφισβητήσατε το αποτέλεσμα τους; Το αμφισβητείτε; Έχει αλλάξει κάτι; Τι είναι αυτό που ανοίγετε;».

Σημειώνεται, πως η συζήτηση στην ολομέλεια, έχει ξεκινήσει από τις 15.00 το μεσημέρι με μικροεντάσεις, με τον Μιχάλη Κατρίνη από το ΠΑΣΟΚ να ζητά να μην συζητηθεί το προγραμματισμένο νομοσχέδιο καθώς επρόκειτο να κατατεθεί πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. «Όπως ξέρετε η κατάθεση προϋποθέτει ολομέλεια εν εξελίξει. Άρα αυτή την ώρα προσφέρουμε ολομέλεια εν εξελίξει. Εφόσον και μόλις κατατεθεί διακόπτεται η διαδικασία και καθορίζουμε τον χρόνο ενάρξεως», τόνισε από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments

Latest News

07.11.2025 | 03:37

Η Κύπρος “αρπάζει” την Antigoni Buxton από το Love Island για Eurovision 2026

07.11.2025 | 03:04

Μύδια στις θάλασσες: “Βρίσκουμε 2 μικροπλαστικά σε κάθε μύδι – Σε 2 χλμ μαζεύουμε σακούλες και μπουκάλια!”

07.11.2025 | 02:39

WALL STREET “αιμορραγεί” 1%: Nasdaq -1%, Dow -0,65% – Δασμοί Τραμπ “καίνε” 153.000 θέσεις εργασίας!

07.11.2025 | 02:05

Google “φυτεύει” Αμαζόνιο με 4 δισ.: “Θα σώσουμε 200.000 τόνους CO₂”

07.11.2025 | 01:43

Ελένη Πετρουλάκη για την κατάθλιψη: «Σκέφτηκα να δώσω τέλος στη ζωή μου»

07.11.2025 | 01:37

1 Εκατ. απολύσεις σε 10 μήνες: Amazon, Meta, Target ''σφάζουν'' θέσεις!

07.11.2025 | 01:30

Η νέα βαθμολογία του Europa League μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού

07.11.2025 | 01:24

Δείτε τη βαθμολογία του Conference League μετά την ισοπαλία της ΑΕΚ με τη Σάμροκ Ρόβερς

07.11.2025 | 01:43

Ελένη Πετρουλάκη για την κατάθλιψη: «Σκέφτηκα να δώσω τέλος στη ζωή μου»

07.11.2025 | 01:17

Η Ιωάννα Τούνη έκανε πρώτη φορά βεντούζες – Η ανάρτηση της στο Ιnstagram

07.11.2025 | 01:10

Συγκλονίζει η Έλενα Χριστοπούλου: «Με σημάδεψε και στο τέλος με πυροβόλησε»

06.11.2025 | 14:12

Η Ιωάννα Μαλέσκου για τα χρόνια της στα Βορίζια: «Όταν διορίστηκα δασκάλα, μου είπαν απλώς καλή τύχη»

05.11.2025 | 21:48

Καρβέλας για Βίσση: «Δεν την έπαιρνα στα σοβαρά, η φωνή της ήταν αστεία – Μαζί μου έφυγε από την εντεχνίλα»

05.11.2025 | 16:54

Κατερίνα Καινούργιου: «Μου έκλεψαν το αυτοκίνητο – Δεν είχα πληρώσει ασφάλεια και δεν πήρα αποζημίωση»

05.11.2025 | 15:15

Μερκουλίδης για Μαζωνάκη: "Δεν μπορούσα να συνεργαστώ άλλο μαζί του" - Οι λόγοι πίσω από την παραίτηση

05.11.2025 | 14:14

Απόστολος Γκλέτσος: Ένταση on air με την Σοφία Μουτίδου – Γιατί αποχώρησε εκνευρισμένος [vid]

06.11.2025 | 05:12

Ερντογάν στέλνει όπλα στον Μπουρχάν – “Αν πέσει το Χαρτούμ, χάνουμε Λιβύη, Σομαλία και Γαλάζια Πατρίδα!

06.11.2025 | 03:06

Αίγυπτος “κόβει” την Τουρκία από τη Γάζα: “Καμία τουρκική μπότα στα σύνορά μας

05.11.2025 | 18:38

Ο Πούτιν δεν υποχωρεί στην πυρηνική πρόκληση του Τραμπ!

05.11.2025 | 01:39

Τουρκία “αρπάζει” 44 Eurofighter: Κατάρ και Ομάν “σπάνε” το γερμανικό βέτο

04.11.2025 | 10:03

Τουρκική πρόταση δύο κρατών για Κύπρο: Ερντογάν καταγγέλλει «ιμπεριαλιστικά σχέδια»

04.11.2025 | 05:35

Μεντβέντεφ: «Όσο περισσότερα ξοδεύει η Δύση στο Κίεβο, τόσο περισσότερα εδάφη θα πάρει πίσω η Ρωσία»

04.11.2025 | 05:09

Φιντάν: «Τουρκικά στρατεύματα στη Γάζα – Αν μας αφήσετε να γράψουμε εμείς το κείμενο»

03.11.2025 | 18:49

Ρωσία: Παρουσίασε το νέο πυρηνικό υποβρύχιο Khabarovsk με δυνατότητα μεταφοράς του Poseidon

Ο Βελόπουλος ζητά νομιμοποίηση της οπλοκατοχής για να τελειώσουν οι κρητικές βεντέτες

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης προκαλεί αντιδράσεις στη Βουλή προτείνοντας τη νομιμοποίηση της οπλοκατοχής ως λύση για την πάταξη των παρανόμων όπλων και τη λήξη των αιματηρών βεντετών στην Κρήτη.

Ο Βελόπουλος ζητά νομιμοποίηση της οπλοκατοχής για να τελειώσουν οι κρητικές βεντέτες

Κεραμέως: «50.000 νέες θέσεις εργασίας – Επενδύουμε στην εργασία, όχι στην ανεργία»

Το μεγαλύτερο πρόγραμμα απασχόλησης στην ιστορία της χώρας, μαζί με αυξήσεις στις συντάξεις και κοινωνικά μέτρα για τους ευάλωτους, παρουσίασε η υπουργός Εργασίας Νίκη Κεραμέως.

Κεραμέως: «50.000 νέες θέσεις εργασίας – Επενδύουμε στην εργασία, όχι στην ανεργία»

Ο Ζελένσκι στην Αθήνα: Στο τραπέζι άμυνα, ενέργεια και η «Ασπίδα του Αχιλλέα» των 3,6 δισ. ευρώ

Η αιφνίδια επίσκεψη του Ουκρανού προέδρου φέρνει νέες ισορροπίες στην Ανατολική Μεσόγειο – Τι θα ζητήσει από την Ελλάδα και πώς η Αθήνα απαντά.

Ο Ζελένσκι στην Αθήνα: Στο τραπέζι άμυνα, ενέργεια και η «Ασπίδα του Αχιλλέα» των 3,6 δισ. ευρώ

Μητσοτάκης – Κάλας: Κοινό μέτωπο για Ουκρανία, Βαλκάνια και Ανατολική Μεσόγειο

Κάγια Κάλας στον Μητσοτάκη: «Η άμυνα δεν είναι εναλλακτική της ευημερίας — είναι προϋπόθεση»

Μητσοτάκης – Κάλας: Κοινό μέτωπο για Ουκρανία, Βαλκάνια και Ανατολική Μεσόγειο

Φάμελλος:«Αυτό δεν λέγεται ανάπτυξη,λέγεται φορολογική αδικία»–Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για δίκαιο φορολογικό

Σφοδρή επίθεση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή – Κατηγόρησε την κυβέρνηση για πολιτική ανισοτήτων και υποκρισίας, παρουσιάζοντας τις εναλλακτικές προτάσεις του κόμματός του για ένα δίκαιο και βιώσιμο φορολογικό σύστημα.

Φάμελλος:«Αυτό δεν λέγεται ανάπτυξη,λέγεται φορολογική αδικία»–Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για δίκαιο φορολογικό

Χατζηδάκης: Στόχος μας με την Ε.Ε. ένα σύγχρονο, αξιόπιστο και δίκαιο σύστημα αγροτικών ενισχύσεων

Η κυβέρνηση προχωρά σε ριζικές αλλαγές για τη διασφάλιση διαφάνειας και αποτελεσματικότητας στη διαχείριση των ευρωπαϊκών κονδυλίων – Θετικά τα μηνύματα από τις Βρυξέλλες για την πρόοδο της Ελλάδας στον αγροτικό τομέα.

Χατζηδάκης: Στόχος μας με την Ε.Ε. ένα σύγχρονο, αξιόπιστο και δίκαιο σύστημα αγροτικών ενισχύσεων

Μητσοτάκης: «Ιστορική ημέρα για την Ελλάδα – Μετά από 40 χρόνια ξεκινούν νέες γεωτρήσεις στο Ιόνιο»

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε «ιστορική» τη συμφωνία που υπεγράφη στο Ζάππειο μεταξύ Helleniq Energy, Energean και ExxonMobil, για την έναρξη γεωτρήσεων στο Ιόνιο.

Μητσοτάκης: «Ιστορική ημέρα για την Ελλάδα – Μετά από 40 χρόνια ξεκινούν νέες γεωτρήσεις στο Ιόνιο»

Αδωνις Γεωργιάδης: Καρυστιανού – Θύμα ή πολιτικός;

“Ή λέμε την αλήθεια ή διαλύουμε τη δημοκρατία μας.”

Αδωνις Γεωργιάδης: Καρυστιανού – Θύμα ή πολιτικός;