Πολιτική

Τι αναμένεται να υποστηρίξει απόψε ο Καραμανλής

Τι αναμένεται να υποστηρίξει απόψε ο Καραμανλής

Πηγή Φωτογραφίας: [365264] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΣΤΑΣΗ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ "717" ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΑΞΟΝΑ ΑΘΗΝΩΝ - ΠΡΟΜΑΧΩΝΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Σκληραίνει τη στάση της η κυβερνητική πλειοψηφία.

Συνεχίζεται για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα η τριήμερη κοινοβουλευτική συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που υπέβαλαν από κοινού ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας.

Το ενδιαφέρον πολιτών και πολιτικών αναλυτών στρέφεται πλέον προς την πλευρά του κ. Κώστα Αχ. Καραμανλή, ο οποίος ήταν υπουργός Υποδομών και Μεταφορών την αποφράδα ημέρα της τραγωδίας στην περιοχή των Τεμπών.

Ιδιαίτερα, πολλοί είναι αυτοί που θέλουν να λάβουν τον λόγο, αλλά με ξεχωριστό ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του Κώστα Αχ. Καραμανλή απόψε το βράδυ στις επτάμιση με οκτώ. Ο ίδιος πρόκειται να αναφερθεί τόσο στο έργο που έγινε επί των ημερών του στο Υπουργείο Μεταφορών και πώς “έτρεξε” τις συμβάσεις, ενώ θα απαντήσει σε όσα του καταλογίζονται από την πλευρά της αντιπολίτευσης.

Παράλληλα, δεν είναι λίγοι αυτοί που εισηγούνται είτε απευθείας είτε κυρίως μέσω τρίτων στον πρώην υπουργό, Κώστα Καραμανλή, να τοποθετηθεί στη Βουλή και να πάει ένα βήμα πιο μπροστά, λέγοντας ότι εάν προκύπτουν ποινικές ευθύνες, θα απεκδυθεί της βουλευτικής ασυλίας. Με αυτό τον τρόπο τονίζουν πως θα δείξει στην πράξη ότι δεν φοβάται τίποτα αλλά και ότι δεν του παρέχει πολιτική κάλυψη η Κυβέρνηση, κάτι που αποτελεί σταθερό «κατηγορώ» από την αντιπολίτευση. 

Σε κάθε περίπτωση, ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ αναμένεται να υπερασπισθεί σθεναρά την επιτάχυνση κατά τη διαδικασία ολοκλήρωσης της επίμαχης σύμβασης 717 και την καθ’ όλα νόμιμη και χρηστή διαχείριση του δημοσίου χρήματος επί των ημερών του στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Σε ρυθμούς “σκληρού ροκ” η κυβέρνηση

Ευρύτερα, από την πλευρά της κυβερνητικής πλειοψηφίας, παρατηρείται και καταγράφεται μια σαφής σκλήρυνση της στάσης απέναντι στις αντιπολιτευτικές δυνάμεις.

Στο πλαίσιο αυτό, για δεύτερη φορά, μέσα σε λίγη ώρα, κατά τη συζήτηση που εξελίσσεται στην Ολομέλεια, ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, συνέδεσε την πρόταση δυσπιστίας του ΠΑΣΟΚ με την εξυπηρέτηση μη πολιτικών συμφερόντων.

«Έκανα το ερώτημα και στον αρχηγό σας αλλά δεν μου απαντήσατε. Αυτό που μας έφερε άρον άρον σήμερα εδώ, σε αυτή την πρόταση δυσπιστίας, για όλα αυτά που έχουμε συζητήσει εδώ πενήντα φορές, ήταν το άρθρο του ‘Βήματος’; Ήταν αυτή η μεγάλη ειδοποιός διαφορά, αυτό το καινούργιο συγκλονιστικό στοιχείο, το οποίο δήθεν δεν υπήρχε και μας έφερε σήμερα εδώ ή ήταν ότι αποφασίσετε να ενεργήσετε, ακριβώς εκπροσωπώντας άλλου τύπου συμφέροντα, μη πολιτικά, και το χειρότερο ακόμα, να σύρετε από πίσω και όλη την αριστερή αντιπολίτευση, στην εξυπηρέτηση αυτών των συμφερόντων; Αυτό να μου εξηγήσετε, γιατί εγώ από την αλληλουχία των γεγονότων δεν μπορώ να δω άλλη διαφοροποίηση», είπε ο Μάκης Βορίδης, απευθυνόμενος στο ΠΑΣΟΚ.

Και πρόσθεσε ο βασικός υποστηρικτής των κυβερνητικών θέσεων: «Τα ζητήματα για τις υποκλοπές έχουν συζητηθεί για δύο χρόνια. Τα ζητήματα του ευρωκοινοβουλίου του ψηφίσματος είναι τρεις μήνες πριν. Τα ζητήματα των Τεμπών, τα έχουμε συζητήσει κατ΄ επανάληψη. Γιατί ήρθαμε σήμερα εδώ; Τι συνέβη και ξαφνικά σηκώθηκε ο κ. Ανδρουλάκης και είπε ‘σήμερα να κάνουμε μια πρόταση δυσπιστίας’, αν όχι η προνομιακή σχέση που έχει αναπτύξει με το συγκεκριμένο συγκρότημα. Αυτό στο οποίο είστε έκθετοι. Αυτό είναι που κάνει ύποπτη την πολιτική σας κινητροδότηση και στόχευση», είπε ο κ. Μάκης Βορίδης.

Στο ίδιο πνεύμα, με δηκτικό τρόπο σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Παύλος Μαρινάκης, το γεγονός πως ο Στέφανος Κασσελάκης συνεχάρη τον Νίκο Παππά για την ομιλία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή.

«Μετά και την πρόσφατη παραδοχή του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ περί «ατυχούς διαχείρισης», θα πιστεύαμε, αν δεν είχε δώσει δικαιώματα, ότι κάποιος έχει χακάρει το προφίλ του», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σε μια αξιοσημείωτη παρέμβαση, η οποία έγινε προ ολίγου,  ο υφυπουργός Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας., κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, διέψευσε τους ισχυρισμούς, σύμφωνα με τους οποίους  ο ίδιος είχε οποιαδήποτε ανάμειξη στην διαμόρφωση του χώρου στο δυστύχημα των Τεμπών, χαρακτηρίζοντας τους «εντελώς αβάσιμους», υποστηρίζοντας ότι η παρουσία του στην περιοχή είχε μόνο συντονιστικό ρόλο ενώ οι αρμόδιοι που συμμετείχαν στο συντονιστικό αποφάσισαν για τις παρεμβάσεις που έγιναν.

Παράλληλα, χαρακτήρισε την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για την υπόθεση των Τεμπών, ως «διευρυμένη προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης μιας τραγωδίας χωρίς ίχνος μέτρου και ορίου».

Στην παρέμβαση του, κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας στη Βουλή, ο κ. Τριαντόπουλος απέρριψε τις κατηγορίες για προσπάθεια συγκάλυψης του τραγικού δυστυχήματος από την κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για «παραπλάνηση, αναπαραγωγή fake news και ψέματα, με αναπόδεικτα σενάρια και λάσπη με πολιτικό πρόσωπο με μοναδικό στόχο κομματικά οφέλη».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments