Ελλάδα

Σεισμός στην Ηλεία: Συνεδρίασε το συντονιστικό πολιτικής προστασίας – Καταγράφονται ζημιές στη Ζαχάρω

Σεισμός στην Ηλεία: Συνεδρίασε το συντονιστικό πολιτικής προστασίας – Καταγράφονται ζημιές στη Ζαχάρω

Πηγή Φωτογραφίας: ileialive.gr//Εκτάκτως συνεδριάσε το συντονιστικό όργανο πολιτικής προστασίας μετά τους δύο ισχυρούς σεισμούς που σημειώθηκαν σήμερα το πρωί, με επίκεντρο θαλάσσια περιοχή 21 Χλμ. Ανατολικά των Στροφάδων, στον Κυπαρισσιακό Κόλπο.

Ποια κτίρια θα παραμείνουν κλειστά για προληπτικούς λόγους

Εκτάκτως συνεδριάσε το συντονιστικό όργανο πολιτικής προστασίας μετά τους δύο ισχυρούς σεισμούς που σημειώθηκαν σήμερα το πρωί, με επίκεντρο θαλάσσια περιοχή 21 Χλμ. Ανατολικά των Στροφάδων, στον Κυπαρισσιακό Κόλπο.

Εκτός από τα σχολεία της Ηλείας, κλειστά θα παραμείνουν σήμερα, για προληπτικούς λόγους, το διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας στον Πύργο, καθώς και τα δικαστικά μέγαρα του Πύργου και της Αμαλιάδας. Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Νίκος Κοροβέσης, το συντονιστικό όργανο αποφάσισε επίσης να ελέγξουν οι τεχνικές υπηρεσίες όλα τα δημόσια κτίρια για τυχόν προβλήματα ή ζημιές από τους σεισμούς.

Ο σεισμός προκάλεσε ζημιές στο Δήμο Ζαχάρως, αφού «έχουν καταγραφεί ζημιές στις εγκαταστάσεις του σταδίου», όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Κώστας Μητρόπουλος, προσθέτοντας ότι «δεν αποκλείεται να κλείσουν για λόγους προστασίας». Επιπλέον, ανέφερε ότι «έχουν καταγραφεί ρωγμές σε παλιά γεφύρια και σε παλιά σπίτια, καθώς και σε μαντρότοιχους σπιτιών μέσα στην πόλη της Ζαχάρως».

Τέλος, όπως επεσήμανε, «συνολική εικόνα για τις ζημιές θα υπάρχει όταν ολοκληρωθούν οι έλεγχοι από τα κλιμάκια των μηχανικών».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments