Ελλάδα

Αυτή είναι η βίλα στη Βάρη που έμενε ο Ιταλός ηγετικό μέλος διεθνούς κυκλώματος λαθρεμπορίου πετρελαιοειδών

Αυτή είναι η βίλα στη Βάρη που έμενε ο Ιταλός ηγετικό μέλος διεθνούς κυκλώματος λαθρεμπορίου πετρελαιοειδών

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot//Ο 47χρονος Ιταλός που συνελήφθη και κατηγορείται ως ηγετικό μέλος εγκληματικής οργάνωσης που έκανε λαθρεμπόριο πετρελαιοειδών, έμενε σε πολυτελή βίλα στη Βάρη και φέρεται να απολάμβανε μια πλούσια ζωή στη χώρα.

Τα κέρδη φαίνεται πως υπερβαίνουν τα 21 δισεκατομμύρια

Ο 47χρονος Ιταλός που συνελήφθη και κατηγορείται ως ηγετικό μέλος εγκληματικής οργάνωσης που έκανε λαθρεμπόριο πετρελαιοειδών, έμενε σε πολυτελή βίλα στη Βάρη και φέρεται να απολάμβανε μια πλούσια ζωή στη χώρα.

Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 εξασφάλισε πλάνα από την οικία που διέμενε, μαζί με την οικογένεια του. Μάλιστα, με βάση το σχετικό ρεπορτάζ, φέρεται για τις μετακινήσεις του να χρησιμοποιούσε πλήθος πολυτελών αυτοκινήτων.

Επίσης, φέρεται να ήταν τρίτος στην ιεραρχία της εγκληματικής οργάνωσης, αρχηγός της οποίας ήταν Ιταλός εφοπλιστής. Μάλιστα, είχε συλληφθεί και πέρσι για την ίδια υπόθεση, αλλά αφέθηκε ελεύθερος καθώς τα στοιχεία που έστειλαν οι αρχές της Βενεζουέλας ήταν ελλιπή.

Ο τρόπος δράσης

Οι λαθρέμποροι της εγκληματικής οργάνωσης που ήταν αρχηγικό μέλος ο 47χρονος, σύμφωνα με τις αρχές, είχαν δικά τους πετρελαιοφόρα πλοία ή ναύλωναν από ναυτιλιακές εταιρείες για να μεταφέρουν το αργό πετρέλαιο από τη Λατινική Αμερική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αγόραζαν συσκευές αναγνώρισης και δορυφορικούς αναμεταδότες από παροπλισμένα πλοία που ήταν σε λιμάνια της Ινδίας και του Πακιστάν και τα τοποθετούσαν στα δικά τους πλοία που φόρτωναν καύσιμα σε λιμάνια της Βενεζουέλας.

Μετά τον απόπλου τους και αφού έβγαιναν στην ανοιχτή θάλασσα, άλλαζαν την αναγνώριση και απενεργοποιούσαν τον αναμεταδότη. Έτσι χάνονταν τα ίχνη του δεξαμενόπλοιου, και το φορτίο περνούσε στην κατοχή τους.

Στη συνέχεια το πωλούσαν σε συνεργάτες τους εφοπλιστές, εξαπατώντας τους νόμιμους ιδιοκτήτες του φορτίου καυσίμων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments