Πολιτική

Άδωνις: Αύξηση γιατρών και νοσηλευτών στο Λασίθι

Άδωνις: Αύξηση γιατρών και νοσηλευτών στο Λασίθι

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Ν/Σ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ( ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

Άδωνις: Περισσότεροι γιατροί και νοσηλευτές από ό,τι το 2019

Στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου Κρήτης υπηρετούν περισσότεροι νοσηλευτές και γιατροί σε σχέση με το 2019, σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση του υπουργού Υγείας.

Αναλυτικότερα, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Νομού Λασιθίου του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας κ. Εμμανουήλ Συντυχάκη με θέμα «Για την ασφαλή και απρόσκοπτη λειτουργία των Νοσοκομείων, του Κέντρου Υγείας, των Περιφερειακών Ιατρείων και του ΕΚΑΒ της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου Κρήτης», ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε πως «γενικά, σήμερα υπηρετούν στο νομό Λασιθίου περισσότεροι γιατροί και νοσηλευτές από ό,τι το 2019. Ο νομός Λασιθίου δεν βρίσκεται στη χειρότερη κατάσταση στην Κρήτη. Ο νομός Ρεθύμνου παρουσιάζει τα περισσότερα ζητήματα. Η κατάσταση δεν είναι βέβαια ιδεώδης. Προκηρύξεις κάνουμε, αλλά έχουμε πολλές άγονες προκηρύξεις.

Επίσης, θέλω να δηλώσω αμαρτωλός, δηλαδή έχω πολλές αδυναμίες. Είναι λογικό μια κυβέρνηση να συγκρίνεται με την προηγούμενη. Έτσι γνωρίζουμε αν μια χώρα πηγαίνει προς τα εμπρός ή προς τα πίσω. Σε απόλυτους αριθμούς, το μόνιμο προσωπικό στο Λασίθι είναι σημαντικά αυξημένο σε σχέση με το 2019. Η αύξηση αποτυπώνει το πραγματικό ενδιαφέρον της κυβέρνησης».

«Ακόμη», συμπλήρωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, «το σύστημα υγείας έχει προβλήματα και στην Κρήτη. Σε όλη την Ελλάδα, το ΕΣΥ έχει προβλήματα. Το σημαντικότερο πρόβλημα στο Λασίθι και συνολικότερα στην Κρήτη είναι το έλλειμμα αναισθησιολόγων. Όμως, όταν ζητάμε να μας προτείνει κάποια λύση η αντιπολίτευση, το ΚΚΕ απαντά μονότονα για διπλασιασμό του μισθού του μόνιμου ιατρικού προσωπικού στο ΕΣΥ. Όταν ρωτάμε από πού θα βρεθούν όλα αυτά τα λεφτά, η απάντηση είναι η αγορά των F35, αλλά το ΚΚΕ ξεχνά πως δεν έχουμε δώσει ούτε ένα ευρώ για τα F35», είπε ο υπουργός Υγείας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments