Πολιτική

Αυγέρη: Επαναφέρουμε το αίτημα που είναι απομάκρυνση του Μητσοτάκη και διεξαγωγή εκλογών

Αυγέρη: Επαναφέρουμε το αίτημα που είναι απομάκρυνση του Μητσοτάκη και διεξαγωγή εκλογών
Ο κ. Μητσοτάκης δεν πρέπει να κινηθεί εγωιστικά, αλλά να σκεφτεί το μέλλον του τόπου

Για τα ζητήματα που συγκροτούν την πολιτική ατζέντα τόσο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία όσο και της ευρύτερης πολιτικής ζωής μίλησε η κ. Δώρα Αυγέρη στο Pagenews και την δημοσιογράφο κ. Σοφία Χύτου.

Πιο συγκεκριμένα, ερωτηθείσα σχετικά με τις παραιτήσεις των κ.κ. Παπασταύρου και Μπρατάκου και για το κλίμα που επικράτησε στην κοινοβουλευτική συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας, το κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε πως ο «ο κύριος Κώστας Καραμανλής δεν έδωσε απαντήσεις. Η κυβέρνηση φάνηκε ότι δυσκολεύεται να κατανοήσει την οργή του κόσμου και την έλλειψη εμπιστοσύνης στους θεσμούς εξ αιτίας των χειρισμών της, με μπαζώματα, με συγκάλυψη, ακόμη και με επιθέσεις εναντίον της Ευρωπαίας Εισαγγελέως. Η κυβέρνηση ήταν μόνη της, όλη η αντιπολίτευση ήταν απέναντί της. Και τελικά αποτυπώθηκε αυτό που συμβαίνει έξω στην κοινωνία και την κοινή γνώμη.

Ο κ. Μητσοτάκης αναγκάστηκε να παραιτήσει δύο κυβερνητικά στελέχη, επειδή πήγαν στο πάρτι του εκδότη, ο οποίος εκδίδει μια εφημερίδα, που δεν απηχεί τις απόψεις και τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο τελευταίος που μπορεί να μιλά για υπονόμευση από μεγάλα συμφέροντα και μεγαλοεκδότες. Αυτό ήταν το πρωτόκολλο, που η κυβέρνηση χρησιμοποιούσε με τους πολιτικούς αντιπάλους της. Έπεσε μέσα στο λάκκο, τον οποίο έσκαψε η ίδια».

Σε σχέση με το εάν πρόκειται να υπάρξουν πρόσθετες συνεργασίες και συνέργειες ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και σε άλλες προοδευτικές δυνάμεις, επισημάνθηκε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε πολύ μεγάλη πλάτη στο κοινοβουλευτικό εργαλείο, που είναι πρόταση δυσπιστίας. Εμείς επαναφέρουμε το πολιτικό αίτημα, που είναι απομάκρυνση του κ. Μητσοτάκη και διεξαγωγή εκλογών. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να απαλλαγεί ο ελληνικός λαός από αυτό το άγος. Αυτό θα συμβεί. Το πουλόβερ έχει αρχίσει να ξηλώνεται. Ο κ. Μητσοτάκης δεν πρέπει να κινηθεί εγωιστικά, αλλά να σκεφτεί το μέλλον του τόπου».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments