Πολιτική

Σε ρυθμό προεκλογικών περιοδειών η κυβέρνηση – Στα Καλάβρυτα σήμερα ο πρωθυπουργός

Σε ρυθμό προεκλογικών περιοδειών η κυβέρνηση – Στα Καλάβρυτα σήμερα ο πρωθυπουργός

Πηγή Φωτογραφίας: [368383] ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ - ΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΠΟΛΙΤΕΣ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)

Τον Νομό Αχαΐας επισκέπτεται σήμερα ο πρωθυπουργός.

Σε ρυθμό προεκλογικών περιοδειών συνεχίζει ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μετά το Μοσχάτο το περασμένο Σάββατο θα επισκεφθεί σήμερα τον νομό Αχαΐας,  έναν νομό με σημαντικό πολιτικό συμβολισμό για τον ίδιο, καθώς στις τελευταίες εθνικές εκλογές η Νέα Δημοκρατία επικράτησε για πρώτη φορά μετά το 1977.

Η «έξοδος» από το Μέγαρο Μαξίμου του Σταύρου Παπασταύρου και του Γιάννη Μπρατάκου δεν έφερε νέες εισόδους, αλλά αποφασίστηκε το κενό να καλυφθεί εκ των ενόντων, με ανακατανομή ρόλων και ανάθεση νέων αρμοδιοτήτων στους Μάκη Βορίδη, Άκη Σκέρτσο, Θανάση Κοντογεώργη, Στέλιο Κουτνατζή, Θανάση Νέζη και Ελένη Σχινά. Με το συνέδριο της ΝΔ να απέχει μόλις λίγες ημέρες και τις ευρωεκλογές μόνο δύο μήνες, τα «πειράματα» με νέα πρόσωπα ήταν ίσως παρακινδυνευμένα, γι’ αυτό και οι όποιες αποφάσεις για αλλαγές στην καρδιά του λεγόμενου επιτελικού κράτους, αλλά και στην κυβέρνηση, μετατίθενται για μετά τη διενέργεια των ευρωεκλογών.

Το πρωί ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος και το Δημαρχείο Καλαβρύτων, ενώ στις 12:15 θα έχει συνάντηση με πολίτες στην κεντρική πλατεία των Καλαβρύτων και αμέσως μετά θα επισκεφθεί τον Τόπο Θυσίας, στον λόφο του Καπή. Τέλος, στις 14:00 ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού Καλαβρύτων, όπου θα μιλήσει για τους τρόπους με τους οποίους η κυβέρνηση στηρίζει και ενισχύει τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, αλλά και τις διεκδικήσεις που έχει για τον πρωτογενή τομέα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αναφορά αναμένεται να κάνει και στο σχέδιο της κυβέρνησης για την ανάπτυξη των ορεινών δήμων, μεταξύ άλλων με ειδικά χρηματοδοτικά εργαλεία, καθώς και στην ανάπτυξη των ορεινών περιοχών με δραστηριότητες που θα εξασφαλίζουν ροή τουριστών δώδεκα μήνες τον χρόνο.

Στο Μέγαρο Μαξίμου, είναι σαφές πως ο πρωθυπουργός θέλει να “επενδύσει” στη λεγόμενη θετική ατζέντα και να ξεπεράσει γρήγορα την “προσωρινή φθορά”, που παραδέχεται ότι είναι εμφανής στις περισσότερες σφυγμομετρήσεις της κοινής γνώμης. Και αυτό εκτιμάται ότι θα επιτευχθεί με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, όπως είναι η αύξηση του κατώτατου μισθού, που εφαρμόζεται από χθες, και η αυξημένη χρήση της ψηφιακής κάρτας εργασίας για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων, και ειδήσεις όπως τα ευρήματα της Eurostat που δείχνουν ότι τα τελευταία πέντε χρόνια η Ελλάδα είναι πρώτη στον δείκτη αύξησης των εξαγωγών σε όρους μεριδίου της παγκόσμιας αγοράς

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments