Πολιτική

Θα καταφέρει η κυβέρνηση να αλλάξει ατζέντα;

Θα καταφέρει η κυβέρνηση να αλλάξει ατζέντα;

Πηγή Φωτογραφίας: [365228] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΤΡΕΠΕΚΛΗ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Αγώνας δρόμου για αλλαγή της πολιτικής θεματολογίας έως τον Ιούνιο.

Στο Μέγαρο Μαξίμου, το πρωθυπουργικό επιτελείο αναδιοργανώνεται καλύπτοντας τα κενά των δύο πρόσφατων απωλειών του μέσω εσωτερικών ανακατατάξεων, καθώς ο κυβερνητικός ανασχηματισμός έχει αποκλειστεί. Μετά την απομάκρυνση του Γρηγόρη Δημητριάδη τον Αύγουστο του 2022, οι παραιτήσεις (στην πραγματικότητα αποπομπές) των κ.κ. Παπασταύρου και Μπρατάκου ήταν άλλο ένα πλήγμα για την κυβέρνηση, η οποία αριθμεί μείον δύο μέλη.

Τα καθήκοντά τους ανατίθενται αυτές τις ώρες σε άλλα μέλη του υπουργικού συμβουλίου και στελέχη της κυβέρνησης, με τον Στέλιο Κουτνατζή να αναλαμβάνει τη θέση του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού και με τον Μάκη Βορίδη να αποκτά βασικό ρόλο στην οργάνωση και τη λειτουργία του κυβερνητικού σχήματος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέκλεισε τον ανασχηματισμό προς το παρόν. Η συζήτηση αυτή θα μπορούσε να γίνει μετά τις ευρωεκλογές, αν χρειαστεί και αν θα βοηθούσε τα σχέδια του πρωθυπουργού σε εκείνο το χρονικό σημείο. Αυτό σημαίνει ότι θα κριθεί πρωτίστως από τα αποτελέσματα των εκλογών και τα μηνύματα στην κάλπη.

Σε αυτούς τους δύο μήνες πριν από τις ευρωεκλογές, η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να παρουσιάσει μόνο θετικές ειδήσεις, όπως έκανε με την αύξηση του κατώτατου μισθού, προκειμένου να βγει από τη σκιά του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη αρχίσει να θέτει το εκλογικό δίλημμα, υποστηρίζοντας ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών μπορεί να επηρεάσει τη σταθερότητα της χώρας.

Στις τελευταίες του ομιλίες, οι οποίες πλέον έχουν ευδιάκριτο προεκλογικό ύφος,  απευθύνεται στους ψηφοφόρους του λέγοντας ότι δεν είναι καιρός για «εφησυχασμούς, σκέψεις αποχής ή αποστολής επιπόλαιων μηνυμάτων διαμαρτυρίας». Στα δικά του μηνύματα, των τελευταίων 24ώρων, υπόσχεται ότι θα αποκτήσουν μερίδιο στην ανάπτυξη όλοι οι πολίτες, μέσα από τις αυξήσεις μισθών, και ταυτόχρονα προσπαθεί να απευθυνθεί και στους «πατριώτες και τους εκσυγχρονιστές», υποστηρίζοντας ότι επιδιώκει μια «παράταξη δυναμική και ευρύχωρη, η οποία συσπειρώνει όλους τους πολίτες που πιστεύουν στον πατριωτισμό της ευθύνης και στον εκσυγχρονισμό της δημιουργίας». 

Όσο κι αν προσπαθεί η κυβέρνηση να ξεφύγει από τη σκιά των Τεμπών, η αντιπολίτευση δεν θα την αφήσει. Όπως το έθεσε πρόσφατα βουλευτής της αντιπολίτευσης, “σε αντίθεση με το θέμα των υποκλοπών, τα Τέμπη είναι ένα θέμα που απασχολεί την κοινωνία”.

Στο ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Ανδρουλάκης ερμηνεύει την αποπομπή των δύο συνεργατών του πρωθυπουργού ως αποτέλεσμα της δυναμικής αντιπολίτευσης που άσκησε. «Με την πρωτοβουλία που πήρα για πρόταση δυσπιστίας, ο κ. Μητσοτάκης έχασε δύο από τους στενότερους συνεργάτες του» είπε σε πρόσφατη συνέντευξή του σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό, υποστηρίζοντας πως «ο πυρήνας διαφθοράς είναι μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου». 

Τα πυρά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στράφηκαν και κατά του Στέφανου Κασσελάκη, χαρακτηρίζοντας τη συμπεριφορά του ως “τραμπική”. Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ακούει αυτά τα λόγια. Ήταν η βασική κριτική που του ασκήθηκε από βουλευτές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments