Αθλητισμός

ΑΕΚ: Το αρνητικό στατιστικό που της έχει στοιχίσει τη φετινή χρονιά [vid]

ΑΕΚ: Το αρνητικό στατιστικό που της έχει στοιχίσει τη φετινή χρονιά [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: SUPERLEAGUE 2023-2024 / PLAYOFFS / ΠΑΟ - ΑΕΚ (ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)

Ατομικά λάθη, νεκρά διαστήματα και κακή συμπεριφορά στα στημένα των αντιπάλων της έχουν κοστίσει βαθμούς και μια πρόκριση στο Κύπελλο

Ούτε μια, ούτε δύο αλλά ήδη εννέα φορές μέσα στη σεζόν η ΑΕΚ έχει προηγηθεί σε αγώνα και δεν έχει καταφέρει να πάρει τη νίκη. Με προσωπικά λάθη και κακή αντίδραση σε στημένα η Ένωση έχει χάσει πάρα πολλούς βαθμούς αλλά και την πρόκριση στο Κύπελλο. Η αρχή έγινε τον περασμένο Σεπτέμβρη όταν η ΑΕΚ προηγήθηκε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό αλλά έπαθε ένα 20λεπτο μπλακ άουτ και δέχθηκε γκολ.

Ακολούθησε η γκέλα με την Κηφισιά. Λόγω αστοχίας και διαιτησίας η Ένωση δεν κατάφερε να καθαρίσει το ματς και τελικά το πλήρωσε στο τέλος. Στη συνέχεια η ΑΕΚ έχασε συνολικά έξι βαθμούς με το ίδιο σκορ. Προηγήθηκε σε Αγρίνιο, Σέρρες και «Αγιά Σοφιά» με Παναθηναϊκό αλλά τα ματς τελείωσαν 2-2. Οι «πράσινοι» μάλιστα είχαν καταφέρει να κάνουν και την ανατροπή.

Στο Κύπελλο με τον Άρη έκανε εξαιρετικό ματς, προηγήθηκε αλλά και πάλι δέχθηκε γκολ με αποτέλεσμα το ματς να πάει στην παράταση και στα πέναλτι με τη γνωστή κατάληξη. Στην Τούμπα δεν κατάφερε να κρατήσει το γκολ που πέτυχε, δέχθηκε ασφυκτική πίεση στο τέλος και ισοφάριση. Δύο φορές προηγήθηκε στο «Βικελίδης» στο ματς της κανονικής διάρκειας του Πρωταθλήματος αλλά δεν κατάφερε να νικήσει.

Τελικά ήρθε και η ήττα στη Λεωφόρο με δύο λάθη του Μουκουντί την ώρα που η ομάδα έδειχνε να μην μπορεί να ελέγξει τον ρυθμό που είχε δώσει ο Παναθηναϊκός στο παιχνίδι.

Το μοτίβο αυτό έχει κοστίσει στην ΑΕΚ και δεν της έχει επιτρέψει να καθαρίσει το Πρωτάθλημα. Ένας συνδυασμός ατομικών λαθών, νεκρών διαστημάτων στο παιχνίδι της και κακή συμπεριφορά στα στημένα των αντιπάλων έχουν δώσει δικαιώματα ακόμα και σε ομάδες που βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο να αντιδράσουν.

Να τονίσουμε ότι τη σεζόν 22-23 η ΑΕΚ δεν κέρδισε μόλις σε δύο παιχνίδια που προηγήθηκε. Στη Λεωφόρο με τα δύο πέναλτι μετά το γκολ του Πινέδα και στην Τρίπολη που άνοιξε το σκορ με πέναλτι του Άμραμπατ και δέχθηκε το 1-1 από τον Ρεγκίς.

Τα παιχνίδια στο οποία προηγήθηκε η ΑΕΚ και δεν κέρδισε:

17/9/23 AEK-Ολυμπιακός: 1-1

4/11/23 Κηφισιά-ΑΕΚ: 1-1

18/12/23 Παναιτωλικός-ΑΕΚ: 2-2

21/12/23 Πανσερραϊκός-ΑΕΚ: 2-2

14/1/24 ΑΕΚ-Παναθηναϊκός: 2-2

17/1/24 Άρης-ΑΕΚ: 1-1

12/2/24 ΠΑΟΚ-ΑΕΚ: 1-1

3/3/24 ΑΕΚ-Αρης: 3-3

3/4/24 Παναθηναϊκός-ΑΕΚ: 2-1

Πηγή: aek365.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments