Αθλητισμός

Οι αλλαγές του Λουτσέσκου μεταμόρφωσαν τον ΠΑΟΚ

Οι αλλαγές του Λουτσέσκου μεταμόρφωσαν τον ΠΑΟΚ

Πηγή Φωτογραφίας: [368503] SUPERLEAGUE 2023-2024 / PLAYOFFS / ΠΑΟΚ - ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)

Με επτά αλλαγές ο ΠΑΟΚ

Οι πολλές αλλαγές μπέρδεψαν τον ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα του αγώνα, με τους «ασπρόμαυρους» να μην πατάνε καθόλου καλά στο χορτάρι, αν και στη φάση του 0-1 οι δύο πρωταγωνιστές ήταν Κοτάρσκι και Κεντζιόρα, οι δύο από τους τέσσερις μόλις ποδοσφαιριστές που είχαν αρχίσει και στη Λεωφόρο.

Προτού καλά καλά συμπληρωθούν επτά λεπτά η Λαμία είχε μπει μπροστά στο σκορ (0-1) με τον Ρούμπεν Μαρτίνεθ να εκμεταλλεύεται την ασυνεννοησία των δύο ποδοσφαιριστών του «Δικεφάλου» και να λέει ευχαριστώ για την γκάφα του Ντόμινικ Κοτάρσκι, που έδωσε το δικαίωμα στον Ισπανό εξτρέμ να στείλει την μπάλα στα ανυπεράσπιστα δίχτυα.

Προβληματική η εικόνα του ΠΑΟΚ

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να είναι επικίνδυνοι στην κόντρα, με τον Τσιλούλη να σκοράρει στο 15ο λεπτό, από θέση οφσάιντ σύμφωνα και με την εξέταση της φάσης από το VAR και τον Σλίβκα να αστοχεί για κάποια εκατοστά με την κεφαλιά που έπιασε τρία λεπτά αργότερα. Το κρεσέντο των χαμένων ευκαιριών συνεχίστηκε για την ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου με τον Λέικ να αστοχεί από πλεονεκτική θέση.

Η εικόνα του ΠΑΟΚ στο χορτάρι παρέμενε άκρως προβληματική. Μέσα σε είκοσι λεπτά η Λαμία του είχε βάλει δύσκολα, με ένα γκολ που μέτρησε, ένα που δεν μέτρησε και δύο μεγάλες χαμένες ευκαιρίες! Η πρώτη παρέμβαση του Λουτσέσκου ήταν η αλλαγή πλευρών μεταξύ Ζίβκοβιτς και Ντεσπόντοφ. Ο Σέρβος πήγε στο αριστερό άκρο και ο Βούλγαρος στα δεξιά της επίθεσης, χωρίς πάντως να υπάρξει μεγάλη διαφοροποίηση στον τρόπο ανάπτυξης των γηπεδούχων.

Επιθετικά το πρώτο ημίχρονο είναι το χειρότερο, εδώ και μήνες, για τον ΠΑΟΚ Η ομάδα του Λοιυτσέσκου δεν έκανε ούτε μία φάση της προκοπής σε 40 λεπτά αγώνα, με τον Κεντζιόρα να γλιτώνει τους «ασπρόμαυρους» από ένα δεύτερο γκολ παρεμβαίνοντας στο επικίνδυνο γύρισμα του Σίντκλεϊ προς τον Τσιλούλη.

Το μεγάλο πρόβλημα για τον ΠΑΟΚ ήταν στον άξονα. Το δίδυμο Τσιγγάρας – Οζντόεφ δεν κέρδισε ούτε μια μονομαχία, ήταν εκτός κλίματος και τόσο προβληματικά χαφ ο «Δικέφαλος» δεν μπορούσε να προσδοκά σε κάτι καλύτερο.

Βρήκε λύση με Μιχαηλίδη

Ευτυχώς, η διορατικότητα του Αντρίγια Ζίβκοβιτς και η άψογα εκτελεσμένη κομπίνα σε μια ακόμη στατική φάση έφερε το γκολ της ισοφάρισης (1-1) με την κεφαλιά του Γιάννη Μιχαηλίδη που από κοντά νίκησε τον Κοσέλεφ πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο. Ο 24χρονος στόπερ του «Δικεφάλου με υψωμένα τα χέρια προς τον ουρανό αφιέρωσε το γκολ στον πατέρα του, που τον έχασε πριν από λίγες ημέρες.

Τριπλή αλλαγή από Λουτσέσκου και φουλ επίθεση

Ο Λουτσέσκου έκανε τρεις μαζεμένες αλλαγές με το ξεκίνημα του β’ μέρους. Έριξε στο ματς Μπάμπα, Μεϊτέ και Τάισον, σε μια προσπάθεια να βρει λύσεις και ένα δεύτερο γκολ. Μπάμπα και Τάισον άρχισαν να βρίσκουν ρυθμό και τα πατήματά τους, ο ΠΑΟΚ ανέβασε την πίεση του και άγγιξε το 2-1 με την κεφαλιά του Σαμάτα και το σουτ του Τάισον μέσα σε ένα λεπτό (62’-63’), αλλά και το σουτ του Ζίβκοβιτς που έβγαλε ο Κοσέλεφ.

Ολο το γήπεδο φώναζε «Σαμάτα» πριν το 3-1

Ο Στέφαν Σβαμπ διπλασίασε τα προσωπικά γκολ του ευστοχώντας από την «άσπρη βούλα» στο πέναλτι που κέρδισε ο Άλι Σαμάτα από τον Κορνέζο και γράφοντας το 3-1 στο 88ο λεπτό, αλλά την παράσταση έκλεψε ο Τανζανός επιθετικός, που άκουσε απ’ όλο το γήπεδο να φωνάζει ρυθμικά το όνομά του και να ζητάει επιτακτικά να εκτελέσει αυτός το πέναλτι.

Ο Σαμάτα στάθηκε άτυχος στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων καθώς το σουτ του έστειλε την μπάλα στο δοκάρι στην τελευταία φάση του αγώνα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη PAOK FC (@paok_fc)

Πηγή: gazzetta.gr//Σταύρος Σουντουλίδης

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments