Πολιτική

Χρυσοχοΐδης από Θεσσαλονίκη: Δημιουργείται νέο γραφείο κατά της ενδοοικογενειακής βίας

Χρυσοχοΐδης από Θεσσαλονίκη: Δημιουργείται νέο γραφείο κατά της ενδοοικογενειακής βίας

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Την δημιουργία νέου γραφείου κατά της ενδοοικογενειακής βίας, την ενίσχυση της αστυνομίας που ήδη έχει γίνει με 550 αστυνομικούς της ΟΠΚΕ και την προσπάθεια μετεγκατάστασης Αστυνομικών Τμημάτων παρουσίασε ο υπουργός Προστασίας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης από τη Θεσσαλονίκη κατά τη σύσκεψη με τους δημάρχους αναφορικά με την καλύτερη αστυνόμευση της πόλης.

Τι παρουσίασε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κατά τη σύσκεψη με τους 14 δημάρχους της Θεσσαλονίκης για το σχέδιο αστυνόμευσης της πόλης

Την δημιουργία νέου γραφείου κατά της ενδοοικογενειακής βίας, την ενίσχυση της αστυνομίας που ήδη έχει γίνει με 550 αστυνομικούς της ΟΠΚΕ και την προσπάθεια μετεγκατάστασης Αστυνομικών Τμημάτων παρουσίασε ο υπουργός Προστασίας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης από τη Θεσσαλονίκη κατά τη σύσκεψη με τους δημάρχους αναφορικά με την καλύτερη αστυνόμευση της πόλης.

Υπενθυμίζεται πως η αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας είναι μία από τις προτεραιότητες της κυβέρνησης, με τον Παύλο Μαρινάκη να σημειώνει νωρίτερα κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών: «Aυτή τη στιγμή λειτουργούν 18 επιχειρησιακά γραφεία αντιμετώπισης ενδοοικογενειακής βίας σε ολόκληρη τη χώρα. Ήδη, δημιουργούνται άλλα 45, ώστε να υπάρχει ένα σε κάθε Διεύθυνση Αστυνομίας».

Από την πλευρά τους, στη σύσκεψη με τον αρμόδιο υπουργό, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, οι δήμαρχοι ζήτησαν ενίσχυση αισθήματος ασφαλείας σε γειτονιές, αλλά και έθιξαν το ζήτημα μετεγκατάστασης Αστυνομικών Τμημάτων όπου απαιτείται, με τον υπουργό να τους ζητάει προτάσεις για τόπους μετεγκατάστασης.

Ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ και δήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτετζίδης έθεσε επίσης αίτημα για τοποθέτηση καμερών σε δημόσιους χώρους, ενώ μιλώντας για τον σχεδιασμό του υπουργείου, είπε «550 νέοι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ ήδη βρίσκονται στους δρόμους, είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι υπάρχει ένα νέο τμήμα και ανατολικά για την ενδοοικογενειακή βία στη Χαριλάου, και το γεγονός ότι θα υπάρχουν ομάδες σε κάθε αστυνομικό τμήμα για τις εξιδανικευμένες μορφές βίας όπως η νεανική παραβατικότητα, η αθλητική και η ενδοοικογενειακή βία».

Μεγαλύτερη παρουσία της αστυνομίας στις γειτονιές και τα πάρκα ζήτησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, επισήμανε ότι κατά τη σύσκεψη έθεσε κάποια σημεία που αφορούν το ζήτημα της ασφάλειας στην πόλη, ζήτησε περισσότερη παρουσία της αστυνομίας στις γειτονιές και στα πάρκα, ενώ έδωσε έμφαση στη νεανική βία, λέγοντας ότι ο δήμος ξεκίνησε μια προσπάθεια με την ίδρυση παρατηρητηρίου για το θέμα.

Σε ό,τι αφορά τα κτιριακά ζητήματα της πόλης, ο κ. Αγγελούδης τόνισε: «Θεωρώ ότι τόσο η Διεύθυνση Ασφαλείας στο κτίριο της πλατείας Δημοκρατίας όσο και το αστυνομικό τμήμα στην Αριστοτέλους θα πρέπει το συντομότερο δυνατόν να μεταστεγαστούν. Θα πρέπει να βοηθήσουμε όλοι να μεταστεγαστεί το αστυνομικό τμήμα στην Αριστοτέλους γιατί η Πλατεία Αριστοτέλους -και με την ανάπλαση που ετοιμάζουμε, θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα μιας απρόσκοπτης κίνησης των πεζών και των πολιτών». Όπως είπε, άλλωστε, στη σύσκεψη τέθηκαν και τα θέματα που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια των δρόμων και την επικούρηση στα θέματα της φορτοεκφόρτωσης και των διπλοσταθμεύσεων.

Σχετικά με την έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 13 εκατ. ευρώ για τη νυχτερινή αποκομιδή των απορριμμάτων, έκανε λόγο για «μια μεγάλη κατάκτηση», σχολίασε ότι ο Δήμος πάλεψε αρκετά γι’ αυτήν και ευχαρίστησε τους αρμόδιους υπουργούς. Παράλληλα ανέφερε ότι τώρα θα πρέπει να γίνει ο σωστός σχεδιασμός ώστε να υπάρξει η ετοιμότητα και να ξεκινήσει η αποκομιδή σε ώρες που η αγορά θα είναι κλειστή.

Ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, Λευτέρης Αλεξανδρίδης σημείωσε μετά τη σύσκεψη ότι «πιστεύω ότι στο επόμενων χρονικό διάστημα και το υπουργείο αλλά και η τοπική αυτοδιοίκηση με τα εφόδια που θα πάρει από την κεντρική κυβέρνηση και απο το υπουργείο προστασίας του πολίτη θα μπορέσουμε να υπηρετήσουμε καλύτερα τους θεσμούς μας».

Η δήμαρχος Δέλτα Γερακίνα Μπισμπινά αλλά και ο δήμαρχος Νεάπολης Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, αναφέρθηκαν στην παραβατικότητα συγκεκριμένων ομάδων. Ο κ. Δανιηλίδης αναφέρθηκε σε περιστατικά όπου ομάδες κλέβουν συστηματικά, αλεξικέραυνα από σχολεία για να εκμεταλλευτούν τον χαλκό.

Η κα Μπισμπινά σημείωσε «Έχουμε ένα μεγάλο τμήμα των Ρομά από τον οικισμό Αγιά Σοφία που ενώ ο πληθυσμός που έχει οριστεί είναι 1.200, είναι 3.500 άτομα που πηγαινοέρχονται, κάτι που δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στον δήμο».

Ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος, αναφέρθηκε στη μάστιγα των καθημερινών διαρρήξεων στην περιοχή, χαιρέτισε την απόφαση του υπουργείου 100 από τους νέους αστυνομικούς να υπηρετούν στη Θερμή και ζήτησε να παραμείνουν μόνιμα. Ακόμη, αιτήθηκε να μισθωθούν ιδιωτικές εταιρείες σεκιούριτι για να κρατηθεί το αίσθημα ασφαλείας.

Με πληροφορίες από Thesstoday.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments