EDITOR'S PICK

Gucci: Εξαγοράζει από την Blackstone κτίριο στο Μιλάνο έναντι 1,3 δισ. ευρώ

Gucci: Εξαγοράζει από την Blackstone κτίριο στο Μιλάνο έναντι 1,3 δισ. ευρώ

Πηγή Φωτογραφίας: Gucci's renovated store in Milan. COURTESY PHOTO

Πωλητής του ακινήτου είναι ο κολοσσός της επενδυτικής τράπεζας Blackstone

Στον κορυφαίο εμπορικό δρόμο του Μιλάνου θα φιγουράρει το γνωστό brand Gucci, με την ιδιοκτήτρια Kering να αγοράζει ένα τετράγωνο από την Blackstone για 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ, αψηφώντας επί της ουσίας την ευρύτερη ύφεση στην αγορά ακινήτων.

Η πώληση του κτηρίου της Via Monte Napoleone 8, που στεγάζει τα καταστήματα Saint Laurent και Prada, καθώς και το Cafe Cova που ανήκει στην LVMH, σηματοδοτεί τη μεγαλύτερη μεμονωμένη πώληση περιουσιακών στοιχείων από την Blackstone στην Ευρώπη.

Είναι επίσης η πιο πρόσφατη σε μια σειρά μεγάλων αγορών ακινήτων από πολυτελείς οίκους μόδας που επιδιώκουν να κλειδώσουν τοποθεσίες – ναυαρχίδες σε σημαντικές πόλεις του κόσμου.

Η μάχη για τον έλεγχο αυτών των τοποθεσιών έχει καταστήσει τα πολυτελή ακίνητα λιανικής ως μήλον της έριδος για μεγάλες συμφωνίες, σε μια εποχή που το υψηλό κόστος δανεισμού και η αβεβαιότητα για την ευρύτερη αγορά έχουν μειώσει τους όγκους των παγκόσμιων συναλλαγών ακινήτων κατά περισσότερο από το μισό.

Η Kering δήλωσε όμως ότι η επένδυση ήταν μέρος μιας «επιλεκτικής στρατηγικής ακινήτων, με στόχο τη διασφάλιση βασικών πολύ επιθυμητών τοποθεσιών για το brand της».

Άλλωστε, ο όμιλος ανακοίνωσε τον Ιανουάριο την αγορά κτιρίου ύψους 963 εκατομμυρίων δολαρίων στη γωνία της Fifth Avenue και 57th Street στη Νέα Υόρκη, προσθέτοντας το σε ένα χαρτοφυλάκιο εμβληματικών περιουσιακών στοιχείων σε άλλες πόλεις, όπως το Παρίσι και το Τόκιο.

Βέβαια, η Kering εξέδωσε πρόσφατα μια προειδοποίηση για τα κέρδη, κάτι σπάνιο στον τομέα της πολυτελείας, λέγοντας ότι αναμένει οι πωλήσεις στην Gucci – που αντιπροσωπεύουν τις μισές πωλήσεις του ομίλου και τα δύο τρίτα των κερδών – να μειωθούν κατά 20% το πρώτο τρίμηνο λόγω της εξασθένησης της ζήτησης στην Κίνα.

Οι κινήσεις της Blackstone Η Blackstone αγόρασε το ακίνητο στο Μιλάνο ως μέρος της εξαγοράς του 2021 της Reale Compagnia Italiana, μιας ιδιωτικής ιταλικής εταιρείας που είχε επίσης γραφεία, ξενοδοχεία και κατοικίες στην πόλη.

Η αμερικανική εταιρεία, η οποία είναι ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης εμπορικών ακινήτων στον κόσμο, πλήρωσε περίπου 1,1 δισ. ευρώ για ολόκληρο το χαρτοφυλάκιο. Διαχειρίζεται το ακίνητο με τον συνεργάτη της Kryalos, μια ιταλική κτηματομεσιτική εταιρεία.

Ο James Seppala, επικεφαλής της ευρωπαϊκής ακίνητης περιουσίας της Blackstone, δήλωσε ότι η συμφωνία «καταδεικνύει την εξαιρετική ζήτηση των επενδυτών για ακίνητα υψηλής ποιότητας στις ισχυρότερες αγορές».

Γι’ αυτό και η Blackstone επιχειρεί μια πιο ενεργητική διαχείριση στις εκμεταλλεύσεις πολυτελείας. Είναι σε συζητήσεις για την αγορά ενός ακινήτου αξίας 230 εκατομμυρίων λιρών στη New Bond Street του Λονδίνου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments