Ένας 16χρονος νεαρός αθλητής από την Τζαμάικα προκάλεσε σοκ στον κόσμο του στίβου καταρρίπτοντας ένα ρεκόρ που κρατούσε ο θρύλος, Γιουσέιν Μπολτ από το 2002.
Ο λόγος για τον Νικεκόι Μπράμγουελ, ο οποίος φοιτά σε λύκειο του Κίνγκστον και αποτελούσε εξ αρχής φαβορί για να πάρει το χρυσό στα 400μ. αγοριών κάτω των 17 ετών στους αγώνες Carifta Games 2024 που έγιναν στο στάδιο στίβου Kirani James της Γρενάδας. Πρόκειται για διεθνείς αγώνες που γίνονται μεταξύ χωρών της Καραϊβικής.
Αφού ξεπέρασε μια σειρά από προβλήματα τραυματισμών τους τελευταίους μήνες, συμπεριλαμβανομένου ενός προβλήματος στους προσαγωγούς, ο Τζαμαϊκανός δήλωνε έτοιμος για να κυνηγήσει το χρυσό μετάλλιο.
Και όχι μόνο κατάφερε να τερματίσει πρώτος, αλλά ο Μπράμγουελ το έκανε με τον πλέον κυριαρχικό τρόπο καθώς τερμάτισε σε χρόνο 47,26 δευτερόλεπτα γράφοντας ιστορία. Ο έφηβος από το Κίνγκστον κατέρριψε το ρεκόρ που είχε κάνει στους ίδιους αγώνες ο το 2002 ο Γιουσέιν Μπολτ με 47,33 δευτερόλεπτα.
Μπορείτε να δείτε παρακάτω πλάνα από τον αγώνα:
Μιλώντας μετά το ρεκόρ του, το παιδί-θαύμα από την Τζαμάικα δήλωσε: «Είναι υπέροχο συναίσθημα να καταρρίπτεις το ρεκόρ. Από πέρυσι το καλοκαίρι, έχω βάλει στο μάτι το ρεκόρ, οπότε είναι υπέροχο συναίσθημα που μπόρεσα να έρθω εδώ και να το πετύχω» και πρόσθεσε: «Απλώς πήρα το μυαλό μου από πάνω του και επικεντρώθηκα στο ρεκόρ»