Ελλάδα

Άγιοι Ανάργυροι: Έρευνα των Αδιάφθορων για ποινικές ευθύνες των αστυνομικών

Άγιοι Ανάργυροι: Έρευνα των Αδιάφθορων για ποινικές ευθύνες των αστυνομικών
Σε εξέλιξη είναι η έρευνα του Εισαγγελέα για τις ποινικές ευθύνες των αστυνομικών

Συνεχίζεται η έρευνα του Εισαγγελέα για τις ποινικές ευθύνες των αστυνομικών που υπηρετούσαν το βράδυ που ο 39χρονος δολοφόνος της Κυριακής αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει.

Σημειώνεται ότι, παράλληλα σε εξέλιξη είναι και η ΕΔΕ που αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ενδεχομένως να κληθούν να καταθέσουν και άλλοι αστυνομικοί ή να χρειαστούν συμπληρωματικές καταθέσεις από τους εμπλεκόμενους προκειμένου να ξεκαθαρίσει το πεδίο ως προς την ευθύνη που έφεραν. Σε κάθε περίπτωση πάντως η πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας είναι άμεσα να ολοκληρωθεί η διαδικασία για να αποδοθούν ευθύνες όπου αναλογούν.

Στους Αδιάφθορους η έρευνα

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN από το βραδινό δελτίο ειδήσεων, ο Εισαγγελέας που διερευνά τις ποινικές ευθύνες των αστυνομικών, έχει αναθέσει στους Αδιάφθορους της ΕΛΑΣ την ποινική έρευνα η οποία έχει ξεκινήσει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο φίλος της Κυριακής που ήταν μαζί της το μοιραίο βράδυ της δολοφονικής επίθεσης κατέθετε ενώπιών τους μέχρι και αργά το βράδυ της Κυριακής. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ρωτούσαν λεπτομέρειες για το πως συμπεριφέρθηκαν οι αστυνομικοί. Για τον σκοπό για παράδειγμα, ρώτησαν που ήταν, αν ήταν μέσα ή έξω από το τμήμα, σε πόση απόσταση από αυτούς, πότε βγήκε ο σκοπός, αν τους μίλησε.

Όλα όσα ρωτούν έχουν να κάνουν με το πως ενήργησαν οι αστυνομικοί. Επίσης, έχουν στα χέρια τους έγγραφα της Άμεσης Δράσης, κάμερες, καθηκοντολόγια, διαταγές της ΕΛΑΣ ενώ φαίνεται ότι οι αστυνομικοί θα διερευνήσουν και άλλα εγκλήματα πέρα από την παράβαση καθήκοντος, όπως της παράλειψης που έφτασαν σε κίνδυνο ζωής.

Πάντως, από τους έξι αστυνομικούς που ελέγχονται για ποινικές ευθύνες στο «μικροσκόπιο» μπαίνουν οι πέντε από αυτούς.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments