Πολιτική

Βορίδης για Ευρωεκλογές: Το βράδυ της ψηφοφορίας θα εξαχθούν τα πολιτικά συμπεράσματα

Βορίδης για Ευρωεκλογές: Το βράδυ της ψηφοφορίας θα εξαχθούν τα πολιτικά συμπεράσματα

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Την πολιτική σημασία των Ευρωεκλογών υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, ο οποίος ανέφερε ότι τα πολιτικά συμπεράσματα θα εξαχθούν το βράδυ της ψηφοφορίας. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Real News δήλωσε ότι οι επικείμενες ευρωεκλογές δεν είναι «ούτε ουδέτερες, ούτε αδιάφορες».

"Η Νέα Δημοκρατία μετά από πενήντα χρόνια πιστώνεται με τη θεμελίωση μιας σύγχρονης δυτικής δημοκρατίας", επισήμαανε ο Μάκης Βορίδης για το 15ο Συνέδριο του κόμματος

Την πολιτική σημασία των Ευρωεκλογών υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, ο οποίος ανέφερε ότι τα πολιτικά συμπεράσματα θα εξαχθούν το βράδυ της ψηφοφορίας. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Real News δήλωσε ότι οι επικείμενες ευρωεκλογές δεν είναι «ούτε ουδέτερες, ούτε αδιάφορες».

«Αν θα διαφοροποιηθούν οι πολιτικοί συσχετισμοί; Η ΝΔ θα είναι πρώτη; Όλα δείχνουν πως ναι. Με τι διαφορά; Ποιος θα είναι δεύτερος; Τα μικρότερα κόμματα θα εξακολουθούν να υπερβαίνουν το εκλογικό κατώφλι του 3%; Συνδέονται οι εκλογικοί συσχετισμοί με την πολιτική σταθερότητα;», πρόσθεσε ο Μάκης Βορίδης για τα ερωτήματα που τίθενται στις ευρωεκλογές σύμφωνα με τον υπουργό.

Βορίδης: Οι ευρωεκλογές έχουν πολιτική σημασία για ζητήματα που μας αφορούν άμεσα

Σύμφωνα με τον Μάκη Βορίδη, πρέπει «να συμφωνήσουμε, άλλο να έχει η κυβέρνηση την καθαρή πολιτική στήριξη και εντολή, άλλο να έχει μια οριακή νίκη. Στην πρώτη περίπτωση, το μήνυμα που εκπέμπεται παντού είναι αυτό της σταθερότητας, της εμπιστοσύνης, της εντολής για συνέχεια. Στη δεύτερη, ο πολιτικός δρόμος δυσκολεύει. ‘Αρα ναι, οι ευρωεκλογές έχουν πολιτική σημασία και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται».

Παραλλήλως, «έχουν όμως σημασία και για τα ευρωπαϊκά ζητήματα που μας αφορούν άμεσα: Ευρωπαϊκή Αμυντική Πολιτική, Κοινή Αγροτική Πολιτική, μετανάστευση, ανταγωνιστικότητα ευρωπαϊκών προϊόντων. ‘Αλλη η πολιτική με πλειοψηφία σοσιαλιστών, κομμουνιστών, πρασίνων, άλλη με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Και αλλιώς στέκονται υπερασπιζόμενοι την Ελλάδα οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και αλλιώς αυτοί του ΣΥΡΙΖΑ που υποστηρίζουν λιγότερες ενισχύσεις για τους αγρότες και περικοπές χρηματοδοτήσεων γιατί δήθεν παραβιάζεται το κράτος δικαίου. ‘Αρα ναι, οι ευρωεκλογές έχουν σημασία και δεν προσφέρονται ούτε για μηνύματα, ούτε για αδιαφορία, ούτε για αποχή, ούτε για χαλαρή ψήφο».

Μετά τις πρόσφατες ανακατατάξεις στο Μέγαρο Μαξίμου ερωτάται εξ άλλου, αν αισθάνεται Νο2 της κυβέρνησης και απαντά: «Δεν υπάρχει Νο2, ούτε Νο3, ούτε τίποτε. Υπάρχει ο πρωθυπουργός και μια ομάδα που εργάζεται συντεταγμένα υπό την καθοδήγησή του. Τόσο ο κ. Μπρατάκος όσο και ο κ. Παπασταύρου έχουν μια μακρά πορεία και φυσικά η συνεισφορά τους, η δουλειά που έχουν κάνει ήταν σπουδαία και η προσωπική σχέση που έχουν με τον πρωθυπουργό, δεν ακυρώνεται. Από εκεί και πέρα θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις προς όφελος των πολιτών».

Για τις διαρροές προς κόμματα και σχηματισμούς στα δεξιά της ΝΔ, επαναλαμβάνει τη θέση του ότι «η Νέα Δημοκρατία είναι ο χώρος που εκφράζει τη σοβαρή, λαϊκή, εθνική και κοινωνική δεξιά. Όλα τα ζητήματα της δεξιάς ατζέντας τα έχουμε υπηρετήσει και τα έχουμε σε προτεραιότητα. Ιδιωτικά πανεπιστήμια, περιοριστική μεταναστευτική πολιτική, οικονομική πολιτική, μείωση της φορολογίας, εμπιστοσύνη στην επιχειρηματικότητα, προσέλκυση επενδύσεων, αύξηση του κατώτατου μισθού, μείωση της ανεργίας, εξοπλισμοί, φρεγάτες, Rafale, F-35, αποτελεσματική και υπερήφανη εξωτερική πολιτική, αυστηρός Ποινικός Κώδικας. Είναι ζητήματα που θα αναδείξουμε και θα επικοινωνήσουμε περαιτέρω και εν όψει των επικείμενων ευρωπαϊκών εκλογών».

Για το θέμα των Τεμπών, κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για «επικοινωνιακό πυροτέχνημα όπως άλλωστε μας έχει συνηθίσει η αξιωματική αντιπολίτευση εργαλειοποιώντας αυτή τη φορά μια εθνική τραγωδία. Το σκεπτικό του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι θέλει να παραπέμψει έναν υπουργό για 57 ανθρωποκτονίες εκ προθέσεως χωρίς συγκεκριμένη αιτιολογία, χωρίς ενδείξεις για την ευθύνη του. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν κρύβεται πίσω από καμία πλειοψηφία. Το έχει αποδείξει άλλωστε περίτρανα, καθώς είναι η μόνη κυβέρνηση που στα πέντε χρόνια διακυβέρνησης της, έχει κάνει τρεις εξεταστικές επιτροπές για να κρίνει πεπραγμένα της δικής της θητείας. Στο δια ταύτα: ας καταθέσουν αίτημα για προανακριτική για να δούμε πώς καταλαβαίνουν τελικά την ευθύνη των υπουργών, ας δικαιολογήσουν τη θέση τους ότι ο υπουργός ευθύνεται για 57 ανθρωποκτονίες εκ προθέσεως και τα υπόλοιπα θα τα συζητήσουμε».

Για τα ελληνοτουρκικά, τέλος, καταθέτει την προσέγγισή του ότι «η Τουρκία δεν έχει αποστεί από την επιθετική ρητορική. Η ελληνική εξωτερική πολιτική δεν έχει την ψευδαίσθηση ότι ο Πρόεδρος Ερντογάν μετατράπηκε σε κάτι άλλο. Πάρα ταύτα η μείωση της έντασης σε μεγάλο βαθμό είναι γεγονός και η συνέχιση των συνομιλιών είναι θετική. Ελπίζω ότι τα πράγματα θα παραμείνουν στον δρόμο της ομαλότητας και της περαιτέρω αποκλιμάκωσης», καταλήγει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments