Πολιτική

Πέφτει η αυλαία του συνεδρίου της ΝΔ

Πέφτει η αυλαία του συνεδρίου της ΝΔ
Ποιοι είναι οι σημερινοί ομιλητές

Η τρίτη και τελευταία πράξη των εργασιών του 15ου συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας θα πραγματοποιηθεί σήμερα Κυριακή 7 Απριλίου, με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου του κυβερνώντος κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Θα έχουν προηγηθεί ομιλίες – χαιρετισμοί από τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά, τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου Ιωάννη Πλακιωτάκη, τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, τον γενικό γραμματέα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Θανάση Μπακόλα και την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και εκ νέου υποψήφια Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν.

Περίπου στις 10:30 η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν έφτασε στο Ζάππειο Μέγαρο. Κάτα την προσέλευσή της είχε θερμό χαιρετισμό με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως και τον Νίκο Χριστοδουλίδη.

Λίγα λεπτά αργότερα ξεκίνησαν οι εργασίες του 15ου συνεδρίου της ΝΔ, που ολοκληρώνεται σήμερα.

Σήμερα, στο βήμα του συνεδρίου ανέβηκε η γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος κ. Μαρίας Συρεγγέλα.

Στην ομιλία της τόνισε μεταξύ άλλων ότι «όλες και όλοι μαζί, γιορτάζουμε 50 χρόνια αγώνων και προσφοράς στην Πατρίδα. Αγώνων που έχουν δικαιωθεί».

«Και αυτό δεν το λέμε εμείς. Το λέει η Ιστορία. Το λένε οι εξελίξεις. Το λένε οι ίδιοι οι πολίτες. Το λένε τα εκατομμύρια των Ελλήνων που μας εμπιστεύονται μισό αιώνα τώρα – την ώρα που άλλα κόμματα είτε χάνονται στην πορεία του χρόνου είτε πελαγοδρομούν» είπε η κ.Συρεγγέλα.

Προσέθεσε ότι η ΝΔ είναι εδώ και 50 χρόνια η παράταξη που απευθύνεται σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους του Έλληνες, η παράταξη που δίνει λύσεις στα δύσκολα.

«Βρεθήκαμε στην πρώτη γραμμή της μάχης στην αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Θεσπίσαμε το πιο δημοκρατικό και προοδευτικό Σύνταγμα που γνώρισε ποτέ ο τόπος μας. Βάλαμε, με την υπογραφή του Κωνσταντίνου Καραμανλή σε αυτό εδώ το μέρος που στεκόμαστε σήμερα, στο Ζάππειο Μέγαρο, την Ελλάδα στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Βάλαμε “πλάτη” για να παραμείνει η χώρα μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση όταν άλλοι την έσυραν στην άκρη του γκρεμού. Υπήρξαμε, με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, οι πρωταγωνιστές της ανάταξης της πατρίδας μας στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα» σημείωσε η κ.Συρεγγέλα.

Τόινισε ότι το έμβλημα του κόμματος ο πυρσός, «πάντα φώτιζε και μας θύμιζε τις αρχές για τις οποίες αγωνιζόμαστε» και συμπλήρωσε απευθυνόμενη στους συνέδρους: «Πρωτεργάτες πάντα εσείς. Εσείς που στελεχώσατε τις τοπικές μας οργανώσεις ανά την Ελλάδα. Εσείς που αγωνιστήκατε στα εκλογικά κέντρα σε κάθε αναμέτρηση. Εσείς που παλέψατε για να ακούγεται παντού η φωνή του κόμματος. Που οργανώνατε δράσεις, που κάνατε κινητοποιήσεις, που μεταφέρατε το πολιτικό μήνυμα της Νέας Δημοκρατίας στην διπλανή και τον διπλανό σας. Για όλους αυτούς τους λόγους, το επετειακό αυτό συνέδριο είναι αφιερωμένο σε εσάς, στους πρωταγωνιστές και τις πρωταγωνίστριες της μεγάλης λαϊκής παράταξης».

Η κ.Συρεγγέλα αναφέρθηκε στο τι έχει πετύχει η ΝΔ σε αυτά τα 50 χρόνια, και είπε: «Διατηρήσαμε τις παραδόσεις και τον υπεύθυνο πατριωτισμό, αποδεικνύοντας παράλληλα ότι ΝΑΙ η Ελλάς ανήκει εις την Δύσιν. Αποδείξαμε ότι είμαστε κόμμα δημοκρατικό και προοδευτικό. Αποδείξαμε ότι η παράταξή μας είναι ταυτισμένη στη συνείδηση των Ελληνίδων και των Ελλήνων με τη δημοκρατία, την ελευθερία και την πρόοδο. Είναι ταυτισμένη με την αλήθεια και τη συνέπεια. Ξέρει να δίνει δύσκολες μάχες και να τις κερδίζει για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. Διαχειριστήκαμε τα τελευταία χρόνια έναν υβριδικό πόλεμο στα σύνορα. Αντιμετωπίσαμε μία πρωτοφανή πανδημία. Βρεθήκαμε απέναντι σε πρωτόγνωρες εξωγενείς προκλήσεις. Πήραμε αποφάσεις και δώσαμε αγώνες για το καλό της Ελλάδας. Ξεπεράσαμε, με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον πήχη, που εμείς οι ίδιοι είχαμε βάλει».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments