Πολιτική

Μητσοτάκης: Στην «καρδιά» της κλιματικής αλλαγής η Μεσόγειος – Προτεραιότητα οι ανθρώπινες ζωές

Μητσοτάκης: Στην «καρδιά» της κλιματικής αλλαγής η Μεσόγειος – Προτεραιότητα οι ανθρώπινες ζωές

Πηγή Φωτογραφίας: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗ ΡΟΔΟ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

«Η Τήλος έχει φτάσει την ανακύκλωση στο 100% (…) Πολλές μικρές επιχειρήσεις συνασπίζονται για κάτι καλό», έφερε ως παράδειγμα.

«Είμαι ευτυχής που αυτή η εκδήλωση λαμβάνει χώρα στη Ρόδο γιατί το νησί επλήγη πολύ σκληρά πέρσι το καλοκαίρι από δασικές πυρκαγιές (…) Αυτό μαρτυρά τον τρόπο με τον οποίο η τουριστική βιομηχανία λειτούργησε για να στηρίξει την τοπική κοινωνία», ανέφερε στην αρχή της ομιλίας του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συμμετέχει σε πάνε του φόρουμ «EU Tourism: Resilience in the Era of the Climate Crisis», στη Ρόδο.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως «η Μεσόγειος εν συνόλω βρίσκεται στην καρδιά της κλιματικής αλλαγής, πράγμα που σημαίνει περισσότερες πυρκαγιές και πλημμύρες» και συμπλήρωσε ότι «πρέπει πρωτίστως να διασφαλίσουμε την προστασία των ανθρώπινων ζωών» και τόνισε ότι «καταφέραμε πέρσι το καλοκαίρι με τις πυρκαγιές να μην θρηνήσουμε με την απώλεια ανθρώπινων ζωών»

«Για μας είναι από τις μεγαλύτερες προκλήσεις να επιμηκύνουμε τη σεζόν (…) Αν κοιτάξετε τους προορισμούς των πόλεων η Αθήνα έχει γίνει ένας προορισμός για όλο τον χρόνο», σημείωσε.

Ο πρωθυπουργός συνεχίζοντας είπε ότι «οι πελάτες θα ελέγχουν πλέον πόσο “πράσινη” είναι μια υπηρεσία. Η κυβέρνηση έχει το ρόλο της να ενθαρρύνει τον ιδιωτικό τομέα», ενώ όσον αφορά τη βιώσιμη ανάπτυξη επισήμανε ότι πρέπει «να διασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα είναι ένα εργαστήρι καλών πρακτικών».

«Η Τήλος έχει φτάσει την ανακύκλωση στο 100% (…) Πολλές μικρές επιχειρήσεις συνασπίζονται για κάτι καλό», έφερε ως παράδειγμα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε υπάρχουν σημεία υπερκορεσμού (υπερτουρισμός) ανεξάρτητα από την κλιματική αλλαγή. «Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την αυθαίρετη δόμηση και την εκμετάλλευση των τουριστικών πόρων. Δεν μπορείς να συμμετέχεις σε έναν διαγωνισμό όπου λ.χ. θα βάζεις Χ αριθμό ομπρελών στην παραλία και τελικά θα βάζεις τον διπλάσιο» και πρόσθεσε πως «τώρα στο Κοινοβούλιο θα παρουσιαστεί την επόμενη εβδομάδα κάτι καινοτόμο».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ελλάδα ήδη προσελκύει 32 εκατομμύρια επισκέπτες κατ΄ έτος. «Δεν έρχονται πολλοί στην Ελλάδα για όσα αυτή προσφέρει πολιτιστικά, αλλά π.χ. για τις παραλίες. Άρα πρέπει να αναπτύξουμε το πολιτιστικό κομμάτι ώστε να προσφέρουμε ένα συνδυαστικό προϊόν», συμπλήρωσε.

«Η έκκλησή μου για τις ευρωεκλογές είναι η ίδια (…) Η εκλογή σοβαρών προσώπων και κομμάτων μπορεί να φέρει λύσεις σε προβλήματα», σημείωσε και πρόσθεσε πως η Ελλάδα είναι ο καλύτερος προορισμός στον κόσμο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments