Πολιτική

Ο Κασσελάκης παρουσίασε 20 υποψήφιους ευρωβουλευτές -Ν. Παππάς, Φαραντούρης, Μάριος Αθανασίου ανάμεσά τους

Ο Κασσελάκης παρουσίασε 20 υποψήφιους ευρωβουλευτές -Ν. Παππάς, Φαραντούρης, Μάριος Αθανασίου ανάμεσά τους

Πηγή Φωτογραφίας: [368659] ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΟΜΑΔΑΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Τα πρώτα 20 πρόσωπα που θα συμμετέχουν στις προκριματικές εκλογές για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Αττική, παρουσίασε ο Στέφανος Κασσελάκης στη Νέα Ιωνία. 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη από τις τρεις παρουσιάσεις των ονομάτων (αύριο στις 20:00 η δεύτερη στο Περιστέρι και την Παρασκευή στη Νέα Σμύρνη η τρίτη) έστειλε μήνυμα στους πολίτες να απαντήσουν «όχι  μόνο με ψήφο τιμωρίας στη ΝΔ, αλλά με ψήφο εμπιστοσύνης σε έναν νέο ΣΥΡΙΖΑ».

«Εδώ στη Νέα Ιωνία, στο μέρος που ξέρει πολύ καλά από την αδικία, τη μικρασιατική καταστροφή, στην ευρύτερη Αθήνα, στην Αττική οι υποψήφιοί μας θα είναι στην πρώτη γραμμή και αυτή την Κυριακή 14 Απριλίου και μετά. Θέλω να πω σε όλους σας ότι το μονοπάτι σας τώρα μόλις αρχίζει. Ό,τι και να γίνει η μεγάλη δημοκρατική προοδευτική παράταξη στη χώρα μας που είναι και θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο χώρο για εσάς αλλά ανάγκη να μείνετε ενεργοί. Έχετε τον λόγο μου ότι θα είμαι στο πλευρό σας και την επόμενη μέρα» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης, χαρακτηρίζοντας την διαδικασία για τις προκριματικές εκλογές ως μία «γιορτή της άμεσης Δημοκρατίας».

«Δεν ξέρετε πόσο υπερήφανος είμαι που εμείς έχουμε επιλέξει αυτή τη διαδικασία όσο άλλοι αναμοχλεύουν παρουσιαστές από τηλεοπτικά πάνελ που έχουν διαφημίσει και ίσως έχουν εξαγοράσει τον ρόλο τους ή άλλους υποψηφίους με παλιά υλικά. Εμείς σε μία καινούργια διαδικασία δίνουμε τη δύναμη σε εσάς διότι ο νέος ΣΥΡΙΖΑ είσαι εσύ».

«Είναι ψεύδος ότι η Ελλάδα είναι η δεύτερη φτωχότερη χώρα της Ε.Ε. σε κατά κεφαλήν εισόδημα και αγοραστική δύναμη ανάμεσα στους «27», ξεπερνώντας μόνο τη Βουλγαρία; Είναι η Eurostat ψεύδος; Είναι ψεύδος ότι η Ελλάδα συμπεριλαμβάνεται στην πρώτη πεντάδα των χωρών στις οποίες αυξάνεται ο πληθωρισμός; Μου έλεγε σήμερα ένας εκπρόσωπος από τους ξενοδόχους ότι μέσα σε ένα χρόνο οι γίγαντες έχουν αυξηθεί από 3 ευρώ στο κιλό σε 6 ευρώ στο κιλό. Ήρθε στην Κουμουνδούρου από την Πελοπόννησο για να πει ψέματα; Είναι ψεύδος ότι στις τιμές των τροφίμων έχουμε σχεδόν διπλάσια αύξηση στην Ελλάδα έναντι του μέσου ευρωπαϊκού όρου; Είναι ψεύδος ότι 26% του πληθυσμού της χώρας βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού; Είναι ψεύδος ότι οι τράπεζες βγάζουν ρεκόρ κερδών και δεν παρέχουν καμία ρευστότητα στην αγορά και δεν δίνουν τίποτα στις καταθέσεις ενώ στις χορηγήσεις σας γδέρνουν;» είπε ακόμη ενώ για τα Τέμπη σχολίασε: «Είναι δυνατόν σε ένα έγκλημα στα Τέμπη να μην έχει γνώση το Μαξίμου για το μπάζωμα όταν είχε γνώση κατά πάσα πιθανότητα για τη μονταζιέρα; Είναι συκοφαντία κύριε Μητσοτάκη; Απαντήστε κύριε Μητσοτάκη, είχατε γνώση για το μπάζωμα πριν γίνει; Ναι ή όχι; Ο ελληνικός λαός δικαιούται να έχει μία απάντηση».

«Οι Έλληνες πολίτες δεν είναι πρόβατα στο μαντρί, ξυπνάνε και θα σας απαντήσουν στις ευρωεκλογές. Δεν θα απαντήσουν μόνο με ψήφο τιμωρίας στη ΝΔ, θα απαντήσουν με ψήφο εμπιστοσύνης σε έναν νέο ΣΥΡΙΖΑ που έχει γείωση στην κοινωνία, προωθεί αξιοκρατικά κόσμο στην πολιτική σκηνή, έχεις ξεκάθαρες προτάσεις για την ακρίβεια» κατέληξε ο Σ. Κασσελάκης.

Αναλυτικά τα ονόματα:

Αθανασίου Μάριος, Ηθοποιός Αυλωνίτης Ανδρέας, Χημικός Μηχανικός Αυλωνίτου Ελένη, Ερευνήτρια – Εργοφυσιολόγος Βουτσάς Αθανάσιος, Εργαζόμενος Ιδιωτικού Τομέα Γιαννούλη Σοφία-Μαρία, Σύμβουλος Στρατηγικής Επικοινωνίας Κοροβέση Μυρτώ, Δικηγόρος Κουλάκογλου Νικόλας, Ιδιωτικός Υπάλληλος – Διευθυντής Δημιουργικού Μανδηλάς Αντώνιος, Πανεπιστημιακός και Συγκλητικός του ΕΚΠΑ, προπονητής Α’ Εθνικής στην Καλαθοσφαίριση, Επιθεωρητής ΜΕ Μαρκάκης Κωνσταντίνος, Ηλεκτρολόγος – Μηχανικός Μπίτσιος Κωνσταντίνος, Δικηγόρος Παλαιού Αλεξάνδρα, Βιβλιοθηκονόμος Παπανίκου Σοφία, Δερματολόγος Επιμελήτρια Α ΕΣΥ Παππάς Νίκος, Πρώην Διεθνής Μπασκετμπολίστας Σιούτα Νίκη, Μηχανικός Περιβάλλοντος, Διδάκτωρ Μηχανικός Περιβάλλοντος ΑΠΘ, Πολιτικός Μηχανικός Πολυτεχνείου Μονάχου, Υγιεινολόγος Μηχανικός. Φαραντούρης Νικόλαος, Καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου & Δικαίου Ενέργειας Πανεπιστημίου Πειραιώς Μαρίνης Αριστείδης, Οδοντίατρος Μίχαλος Γιώργος, Μεταφραστής Σακελλαριάδης Θανάσης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Τριανταφυλλίδης Κωνσταντίνος, Φιλόλογος – ιστορικός Μωραΐτης Γρηγόρης, Χοροδιδάσκαλος

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments