SPOTLIGHTS

Εθνική καμπάνια για τη σχολική βία: Σήμερα η παρουσίαση από τον πρωθυπουργό – Τα νέα μέτρα

Εθνική καμπάνια για τη σχολική βία: Σήμερα η παρουσίαση από τον πρωθυπουργό – Τα νέα μέτρα

Πηγή Φωτογραφίας: freepik.com

Τι θα προβλέπει το υπουργείο Παιδείας για τα κινητά τηλέφωνα στο σχολείο

Την εθνική καμπάνια για την αντιμετώπιση της σχολικής βίας παρουσιάζει την Τρίτη 9/4 στη Θεσσαλονίκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Κυριάκο Πιερρακάκη.

Το υπουργείο Παιδείας έχει προαναγγείλλει παρεμβάσεις για την καταπολέμηση του φαινομένου και όπως αναφέρει η ΕΡΤ, μια από αυτές είναι η λειτουργία ψηφιακής πλατφόρμας καταγγελιών για περιστατικά εκφοβισμού στα σχολεία. Οι καταγγελίες στην πλατφόρμα θα είναι επώνυμες (ήδη οι γονείς έχουν λάβει ηλεκτρονικά μέσω του myschool τον αριθμό μητρώου των παιδιών τους για την ταυτοποίηση του μαθητή που κάνει την καταγγελία).

Σύμφωνα με πληροφορίες, η χρήση της πλατφόρμας θα είναι αρκετά εύκολη. Θα υπάρχουν ερωτήσεις αλλά και πεδία που θα μπορούν οι καταγγέλλοντες να γράφουν αναλυτικά το περιστατικό που είτε είδαν ή βίωσαν. Σε πρώτο βαθμό θα ασχολείται το σχολείο και αν τα περιστατικό είναι πολύ σοβαρό τότε θα το διαχειρίζεται η διεύθυνση εκπαίδευσης – μια 4μελης επιτροπή η οποία θα αποτελείται από ψυχολόγο, κοινωνικό λειτουργό και δύο εκπαιδευτικούς.

Αυστηροποιείται το πλαίσιο συνεπειών για τους μαθητές που ασκούν μπούλινγκ. Επανέρχεται η 5μερη αποβολή ενώ αυτή τη στιγμή η υψηλότερη ποινή είναι η διήμερη αποβολή. Επανέρχεται και ο διαχωρισμός των απουσιών σε αδικαιολόγητες και δικαιολογημένες 40 – 75. Γνωρίζουμε ότι θα ψηφιοποιηθεί το απουσιολόγιο, το βιβλίο ύλης και οι βαθμολογικές επιδόσεις των μαθητών έτσι ώστε να μπορούν οι γονείς να γνωρίζουν άνα πάσα στιγμή τι συμβαίνει στο σχολείο.

Στις περιπτώσεις μαθητών, οι οποίοι έχουν προκαλέσει υλικές ζημιές στο σχολείο τότε οι γονείς θα επιβαρύνονται οικονομικά για την κάλυψη του κόστους της επιδιόρθωσης.

Τι θα προβλέπει το υπουργείο Παιδείας για τα κινητά τηλέφωνα στο σχολείο

Η απαγόρευση των κινητών στα σχολεία εξακολουθεί να ισχύει, αν και σήμερα βρίσκεται σε αδράνεια. Δεδομένων της εκρηκτικής αύξησης των περιστατικών βίας ανηλίκων και του σχολικού εκφοβισμού, σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να ανακοινωθούν συγκεκριμένες κυρώσεις που συνδέονται με βία ανηλίκων και χρήση κινητού αλλά όχι πλήρης απαγόρευση κινητού.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments